Takže. Pridávam v tomto zvláštnom čase ďalší blog na túto tematiku. 

Prepáčte, ale v živote musíte sa riadiť zdravým sedliackym rozumom a ni astrologickým nezmyslom. Buď máte napríklad od rodičov dobrú výchovu, ktorej rady si vezmete k srdcu. 

Chápem že nie každý musí mať ideálne a dobré rodinné zázemie. Všade sú nejaké problémy. Ale tieto pudové afektované nezmysly človek musí vedieť ovládať. A sú ľudia ktorí to ovládať nevedia. Práve preto sú nešťastní, hľadajú intrigy, závidia, klamú, plačú. 

Raz sa smejú, raz smútia. Majú nevyrovnaný citový, duchovný a materiálny život. 

Buď po materiálnej stránke sú prehnane materialistickí, a najradšej by vlastnili všetko. Ešte aj to, čo patrí vyslovene do odpadu, ale to len preto, aby uspokojili svoje svedomie, keď sú hnaní osobnými ambíciami dosiahnuť aj nemožné. Ono je to pekné, ale ničí to človeka. Opakujem, niet nad zdravý sedliacky rozum. Zistil som u nie jedného, že človek málokedy dokáže kontrolovať svoje emócie. 

Tie sa dajú potlačiť, alebo sa dá s nimi vyrovnať. Vsaďte preto radšej na druhú možnosť. 

Pokiaľ sa s niečím nedokážete vyrovnať, bude vás to ničiť. Veriť v astrologické nezmysly.... veď to hraničí so zdravým rozumom. Pokiaľ s takým človekom niečo zdieľať nemusíte, tak to nerobte. Razím teóriu, že všetko sa dá predsa kľudne vyriešiť. Sú však ľudia, ktorí predsa len majú niečo za lubom, niečo v sebe skrývajú a nedajú to na sebe poznať, a dokážu to maskovať celé roky. Tomu sa hovorí neúprimnosť. Nedokážu sa otvoriť, nevedia komunikovať na úrovni zrelých normálnych ľudí, medzi ktorými keď je nejaká nejasnosť, nedokážu si to vyjasniť. 

Pokiaľ každý bude raziť svoju teóriu, nebude schopný kompromisu, nebude schopný načúvať, niečo si prijať k sebe, a potom povedať svoj názor... potom vyjaviť, ako veci oni vidia, ale pokojne, kultivovane, s citovým taktom, .... tomuto sa treba naučiť, a to ti nedá odpoveď nijaké znamenie v týchto astrologických nezmysloch. Opakujem, všetko je o výchove. 

Všetko je o tom, keď si človek niečím nepríjemným prešiel, či tomu vie dať zmysel, či ho to formovalo, či si to dokázal všimnúť, a či sa dokázal s tým vyrovnať. Nič horšie sa ti nemôže stať, pokiaľ si do aktuálne prítomnosti prenášaš nezrovnalosti z niečoho, čo sa týkalo tvojej minulosti. Pokiaľ je človek, ktorý nedokáže odpustiť, je to osoba ktorej mohlo byť veľmi ublížené, a nedokáže možno na sto percent niekomu dôverovať. 

K takým treba pristupovať taktne a jemne. Ja by som si horoskop nikdy neprečítal, ani ma to nezaujímalo, pretože je úplne nemožné a nereálne, aby niekto dokázal na základe 12 znamení v zverokruhu presne napísať akýsi "osud" na každý deň, ako som to kedysi čítal v nejakom denníku, ktorý som prestal čítať. 

Nebolo mi to ani na smiech, k niektorým záležitostiam sa snažím pristupovať analytickým ale predovšetkým kritickým myslením. Je reálna jedna vec. Buď si normálny, normálna, alebo nie. Iná možnosť neexistuje. Všetko sa dá vydiskutovať a medzi ľuďmi, ktorí užívajú predovšetkým zdravý rozum. Je nepochopiteľné, ak niekto dokáže celý život popierať jestvovanie duchovných súvislostí v tomto živote, necíti výčitky svedomia za niečo, čo spravil zlé v živote, nemá potrebu sa ospravedlniť, nevie povedať prepáč, nedokáže proste nič prejaviť citové čo pramení z jeho vnútra. Zamyslite sa nad tým. 

Ani prílišné zaoberanie sa astrologickými nezmyslami svedčí o nevyrovnanosti možno vás, ktorí toto píšete, pokiaľ tomu seriózne, alebo okrajovo veríte. Lebo tomuto sa veriť nedá určite. 

Verte v Boha, ten je prameň každej útechy, ktorú nájdete ako odpoveď v biblii, písme svätom, ktorá je najčítanejšia a najrozšírenejšia kniha na svete, nie nadarmo sa jej hovorí, že biblia je kniha kníh. Ja vám na oplátku venujem tieto riadky z biblie, ktoré si môžete prečítať, ktoré budú mať opačný účinok na váš život. 

Horoskop vás častokrát môže zmiasť, môže vám nahnať strach, čítanie posvätných textov biblie vám práve naopak môže priniesť duchovný pokoj, kľud, vyrovnavosť. Čítanie horoskopov vás môže miasť, zneistiť, biblia práve naopak, prinesie vám pokoj, istotu, jasnosť v tom, že keď konáš dobro, konáš správne, robíš radosť svojim blízkym, spoločnosti, rozvíjaš svoj osobný potenciál, a to všetko ti pomôže v jednak osobnostnom raste, kde prinášaš ovocie dobrých skutkov potrebných k životu každého človeka, nielen kresťana. 

Zamyslite sa nad tým prv, než sa budete venovať horlivo tematike, ktorá nemá logické opodstatnenie, ženie strach ľuďom, ktorí im veria, pretože veriť tomuto veria ľudia, ktorí sa niečo boja, sú nezrelí, nevyrovnaní, sú možno slaboduchí, poverčiví, nie sú vodcovskí typ a v živote celkovo pôsobili submisívnym, pasívnym dojmom, kedy sa nechali manipulovať verejnou mienkou, susedmi, priateľmi, ale čo je ešte horšie nepriateľmi. 

Záverom poviem ešte tieto myšlienky. A myslím si celkom určite, že prinášať dobro v spoločnosti, ktoré prezentuje kresťanské hodnoty je stokrát prospešnejšie a morálne lepšie, ako nahnať strach človeku, ktorý si beztak nedôveruje, je slaboduchý, nevie sa v živote orientovať, a miesto zdravého rozumu sa riadi čítaním každý deň horoskopu z nejakého bulvárneho časopisu. Zamyslite sa nad tým naozaj. Myslím si, že zdravý rozum a pevná viera minimálne v hodnotu ľudskej dôstojnosti predsa len zvíťazí.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár