Prečítal som si jeden text, a keďže mám bohaté skúsenosti s podobnou problematikou, ako som napísal nadpis tohoto blogu, chcel by som teraz v tento stredajší večer ponúknuť zopár mojich myšlienok.

Mnohí celkom dobre vieme, že život nie je vôbec ideálny, a ideálne je to len v rozprávkach. Nikto nikomu celkom nepovie pravdu ohľadom jeho života, pretože pravda je taká, že nech poznáte kohosi akokoľvek dobre, nikdy ho dobre nebudete poznať, pretože jeho život sa nedá dostatočne preskúmať.

Položme si teda túto otázku, ktorú som napísal ako nadpis tohoto blogu.Dá sa dobre žiť pri nepríjemných ľuďoch?

Teraz večer som bol v kostole v dedine. Sadnem do auta, idem aj k starým rodičom na návštevu. Keď som nazad prišiel, cestou som sa stavil v obchodnom centre. Je tam wifina, príjemné moderné prostredie, proste radosť ísť kdesi, kde to je na nejakej úrovni.

Opäť som začul akési neblahé informácie, nebudem to bližšie rozoberať, pretože sa to jedná len o mňa, ale poviem približne niečo vám, ktorí možno podobné čosi zažívate.

Sú ľudia, ktorí nemajú radi príjemných ľudí, a dajú vám to pocítiť, pretože vedia, že je u nich absencia vlastností, ktoré máte vy. Znie to síce ako veľký paradox, ale ono to naozaj je pravda. To ich znervózňuje do istej miery, že začnú všetko zlé o vás hovoriť a vymýšľať si. Mne osobne istý čas veľmi zle robia niektoré osoby, ale ja osobne to už veľmi nevnímam, lebo viem, a dúfam, že to bude nejako spravodlivo odmenené. Nie teraz, proste každého dobehne tá jeho vlastná blbosť.

Chcel by som napísať azda toto. Nikdy nebuďme takými, ktorí chcú za každú cenu riadiť komusi život a monitorovať jeho priebeh ako informačná služba a podobne. 

Sú ľudia, ktorí vám vaše úspechy, či už študentské alebo pracovné veľmi neprajú, a to chcem zdôrazniť, a teda vyvoláva to v nich akýsi nebezpečný a nekontrolovateľný hnev, ale navonok to nedajú spozorovať. Pozorný človek, ktorý má rozvinutú duchovnú stránku osobnosti, to celkom poľahky dokáže takéto podivné správanie človeka veľmi ľahko rozpoznať a odhaliť. Navonok vyzerajú ako ovce, ale vnútri sú to draví vlci.

By ste sa možno čudovali, ako by sa zatvárili a odhalili svoj charakter, ak by trebárs ste sa pochválili čímsi novým, kúpou nejakej novoty, na ktorú ste si dlho sporili, ako vám nikto neveril, tak ako mne málokto veril, a napokon som s pomocou Božou dosiahol čosi, za čo som vďačný Bohu. 

Mnohé veci totižto sú naschvál skryté pred očami ľudí, a to len preto, aby to vnímali srdcom, ak sú vôbec čosi takého schopní. Niektorí vôbec nie, a vobec sa o to nesnažia, niekto sa aspoň snaží a nedá sa tomu uprieť hľadať nejakú pravdu. Tomu sa treba učiť od mala.

Toto čosi mi spomína aj biblia a mnohé životné príslovia a podobne. Verte mi, taký život je dosť ťažký, keď vás ktosi prenasleduje kôli tomu, že možno od Boha máte nejaké vlastnosti, ktoré ten dotyčný nemá, a nikdy ich nebude mať, lebo vlastná závisť, egoizmus, jeho osobná ješitnosť, koncentrácia jedine na svoje vlastné pocity, neschopnosť akejkoľvek citovej zložky človeka, neschopnosť normálnej ľudskej empatie, nevenovanie pozornosti, nejaká skrytá závisť, nepríjemné otázky možno vyvolávajúce rozpaky....

Toto všetko menujem ako vlastnosti, ktorými oplývajú ľudia, ktorí pre váš šarm a jednoduchosť života vás jednoducho a bez inej príčiny neznášajú. Verte mi, že síce my nevidíme výsledky nejakej spravodlivosti tu na zemi. ale to raz príde.

Vidíme, ako sa dobre darí nejakým zbohatlíkom, podivným individuám, šikovným prefíkancom, ale toto všetko je len obal, ktorý skrýva skutočne prehnité vnútro vyjadrené všetkými ohováraniami a klamstvami.

Títo ľudia sú schopní, neviem presne, či tomu nejako veríte, ja tomu nie že verím, alebo neverím, ťažko to povedať, ale mám pocit že skutočne veľmi odoberajú z človeka tú pozitívnu energiu, a zasievajú zlo. Kto seje vietor, búrku bude žať, tak hovorí príslovie.

Poznáme takých ľudí v našom okolí? Jestvuje nejaká šanca pre záchranu a včasnú nápravu pre týchto ľudí? Nie je to veľakrát len zbytočná strata času?

Na záver by som chcel napísať toľkoto. Vyvarujme sa vplyvu takýchto ľudí. Ako kresťanovi mi ostáva azda len to jediné, a síce, toto všetko obetovať, a modliť sa za pravdu a spravodlivosť vo svete.

 Blog
Komentuj
 fotka
savvym  15. 3. 2017 23:46
Presne si tým opisom trafil môjho brata. A dá sa žiť pri takých ľuďoch so zatatymi zubami.
 fotka
hagelslag  16. 3. 2017 06:30
Dá sa žiť...po čase to tých ľudí rozožerie zvnútra...O mne tiež nemá v práci veľa ľudí dobrú mienku, ale je to ich vec ako ma berú....nie moja.
 fotka
ufounek  19. 3. 2017 20:50
posylš, ty jsi opravdu věřící? fakt se vážně ptám, odpověz mi na tuhle otázku...
Napíš svoj komentár