Na začiatku tohoto článku by som celkom rád objasnil význam môjho nadpisu, ktorý tkvie v dá sa povedať nedokončenej myšlienke, totiž idem reagovať na jeden celkom dobrý článok, a prišlo mi celkom vhod vsunúť pasáž akéhosi inotaju do tohoto blogu, kde vyjadrím akýsi skrytý utajený zmysel, ktorý celkom isto môže ponúknuť viacero pohľadov. Z nich isto všetky budú mať spoločné asi jedno. Budú správne, pretože na to neexistuje jednoznačná odpoveď.

Ak by som sa mal vyjadriť k tomu článku, celkom dobrý, ale ja veľmi rád zachádzam do hĺbky myslenia, pretože tam vieme objaviť seba samého. Nerád totižto zostávam kdesi na povrchu, mám rád, keď je niečo proste náročné, keď je to ťažké, pretože bariéra je pre mňa výzva, ktorú treba zdolať.

Prečítal som si pozorne článok, ale musim navzdory inym komentom, každy máme svoj názor ti oponovať, ale názor ti v žiadnom prípade neberiem. Ber to čisto ako môj pohľad, nič viac. Teda ako by som len začal. Asi takto. Definovať zmysel života nie je ľahké. Pretože pojem zmysel života je kvalitativne rozdielny u každého z nás. Tomu by sme azda rozumeli vo veľkej miere viacerí. 

Píšeš, že je dobré po sebe niečo zanechať. Dobre. Definuj mi čo je to "dobre". Ako veriaci človek ti viem povedať konkrétne aj z mojej profesie,ktorej sa venujem. Moja práca je pre mňa zmysel života. Ten tkvie v pravde a nie klamstve. Zmysel života nenajdeš v materialistickom ponímani, ale otvoreniu sa duchovnému pohľadu na svet, ktorý(ten pohľad) dáva silu prežiť v nepriaznivom prostredi. To mnoho ateistov nedokáže, a väčšinou až v hraničných situáciách pri strete so smrťou začína nad tým uvažovať. Niekedy je už neskoro, a preto je dosť možné, že človek v takýchto udalostiach naozaj tápe, a má plno nezodpovedaných otázok, ktoré sa mu hromadia.

Áno, je dobré niečo zanechať. Ale kedy nás to napadne. Kedy presne nastane ten správny moment, kedy si uvedomíme, že my máme predovšetkým tvoriť isté nehmotné, duchovné hodnoty, na ktorých treba stavať.

Duchovné hodnoty sú v prvopočiatku to najdôležitejšie, pretože z nich vychádza všetko podstatné. ja sa nimi v článkoch dosť podstatne zaoberám, a vysvetlím aj prečo. Azda poznáme niektoré frázy, ako.... základ všetkého je stavať na spevnenej ploche. Základ pri siati je dobrá, kvalitná zem, dobre zoraná, základ je mať vnútorný pokoj a podobne.

Mnohí ale nemáme tento základ, a nie vždy je to naša vina. Čím skorej toto všetko odhalíme, tým lepšie. V predchádzajúcom blogu sa zaoberám aj tým, či musí mať všetko zmysel, či existuje cesta bez cieľa, alebo cieľ bez cesty. Nech si to zoberieš ako chceš, z nejakého oporného bodu vychádzať musíme. To, kde sa dostaneme, je už druhotné, pretože aj smer našej cesty sa v jej priebehu môže niekoľkokrát zmeniť. Častokrát je to preto, aby sme azda nespyšneli, že niekým dôležitým teraz chceme byť.

Mnohí síce majú jasno, čím chcú byť, ale napokon sa nimi nestanú. A robia v inej profesii.Aj mne je záhada, prečo je tomu tak. Čo sa také vlastne môže stať, že sa to nenaplní, a aký to má zmysel, a či sa tým dá vôbec ešte spätne niečo robiť, či sa človek má vracať dozadu, alebo nie, nechať to tak, ako sa to stalo. Častokrát sa zaoberajú, týka sa to mnohých z nás, či teda ich práca, kde sa ocitli, má vôbec nejaký zmysel, a či sa náhodou neklamú. častokrát sa to deje práve vtedy, kedy nás náhle zaplavia nejaké podivné čudné myšlienky, náhle pochybnosti, nejaké obavy, alebo úzkosti, ktoré nám môžu celkom reálne nahnať strach pred niečím možno aj výnimočným. Verte mi, viem o čom hovorím, mne sa to stalo, a dodnes nechápem, prečo som to spravil.

Áno, vyznajú sa napríklad v danej problematike, ktorú študujú, alebo kde pracujú častokrát idú v štúdiu do hĺbky, pretože azda tušia, že práve tu sa otvárajú ich dvere, a začína sa ich šanca, ktorú by sa mali snažiť čo najlepšie využiť. 

A časom sa istotne stanú z mnohých naozajnstní odborníci. Je to logické, pretože doba napreduje, a aj niektorých druhotných pomôcok obyčajne má človek viac na výber ako to bolo dakedy. Niekedy človek napríklad práce čosi zháňal po knižniciach, požičiaval si niektoré dokumenty. Obyčajne druhotne ho to zaťažovalo, pretože to musel vrátiť napríklad v nejakom termíne, musel sa poponáhľať, a v dnešnej dobe to funguje práve celkom naopak, vyhľadám si na internete za okamih presne to, čo chcem, a nemusím nikoho zaťažovať, všetko je v podstate logické a jednoduché.

Záverom chcem čosi povedať. Je správne, keď chceme po sebe čosi zanechať, pretože tá túžba je v každom jednom z nás, ale nie každý ju chce využiť. Ale ja sa riadim jednou zásadou. Silou mocou určite nechcem nič. Nech sa vám darí.

 Blog
Komentuj
 fotka
surfrock89  26. 10. 2018 21:59
Lahsie je byt vedcom,ako sv.Frantiskom z Asissi
 fotka
vreskot000  26. 10. 2018 22:03
@surfrock89 užasne
Napíš svoj komentár