Pridal som sa do jednej diskusie, kde by som v plnom znení chcel vyjadriť svoj názor, ako som ho odkomunikoval v jednom mojom príspevku, len teraz publikovanom. O čo teda ide. 

Nechcem zasahovať do Vašej diskusie, (píšem to v kontexte danej diskusie, ktorú som viedol, ale pridal som len jeden tento môj príspevok, inak som sa nezapájal.... nemalo to zmysel pri slabom intelektuálnom nasadení diskutéra, ale dajme tomu) ale pozri si dnešnú situáciu, kedy ľudstvo sa zmieta v obrovskom zdravotnom probléme. 

A ďalej mu píšem. A všimni si, že vo viacerých nemocniciach momentálne pracujú rozliční duchovní ako zdravotní pracovníci/pomocníci, kde taktiež pomáhajú tam, kde treba. Všimni si to. Vieš mi povedať, čo ešte v dnešnej dobe má robiť duchovný aby bol lepším v "tvojich očiach" povedz si, čo konkrétne robíš ty v prospech tejto situácie, a snaž sa pozrieť objektívnym pohľadom na skutočnosti, ktoré v realite dneška kruto nastali. 

Druhá vec. Ja poznám 17 kňazov, ktorí sa naozaj ako to písali v mediách dobrovoľne prihlásili do tejto zdravotnej služby a slúžia v nemoniciach najrlozličnejším spôsobom. Porozmýšľaj, či tvoj komentár nie je len výsledok akéhosi odboju voči viere a predstaviteľom cirkvi, nakoľko tvoj názor poznám. 

A snaž sa na veci pozerať kritickým pohľadom, kde človek v prvom rade hodnotí činnosť niekoho, kto plní si poslanie aj v dnešnej ťažkej dobe, a nielen tým, že neguješ všetko naokolo. viera v Boha na najrolzičnejšom stupni jestvovala ako človek jestvuje na tejto planéte. Poznám tvoj názor, ale je to tvoj názor. Nemysli si, že máš v niečom všeobecnú pravdu. 

Keby to tak fungovalo a malo fungovať, ako to ty vykresľuješ, dávno by nielen cirkev ako taká, ale celkovo akási forma duchovnej štruktúry nefungovala. A vidíš že funguje. Princíp duchovnej služby je nerozdielny v akejkoľvek forme štátneho útvaru... 

Náboženstvo predsa jestvovalo vždy a vždy aj bude, ako bude jestvovať tento svet. Poskytuje duchovnú útechu práve tam, kde ju niekto už necíti. Niekto potrebuje kňazskú službu, lebo druhí ho nevedia, nechcú alebo nemôžu čo i len vypočuť a usmerniť, a cirkev so svojimi predstavenými plnia funkciu práve v tom, že ako aj duchovní momentálne v službách zdravotníkov (ojedinelý jav) ktorí pomáhajú aktívne pri ošetrovaní práve tých, ktorých iní ošetrovať nechce, nemôže, alebo nevie. 

Dnešný počin, že kňazi sa hlásia do služby ošetrovateľov vnímam vysoko pozitívne. Určite tak robia aj z iných profesii, oceňujem prístup všetkých zainteresovaných pri akejkoľvek pomoci. 

Vplyv tohoto sveta spôsobuje, že zlo sa naozaj šíri veľmi rýchlo a hľadá si najrozličnejšie cesty a praktiky, ako niekoho, kto naozaj chce dobre, znemožňuje. Nechápem celkom tomu, pretože vždy je pohodlné, to staré známe, nič nerobiť, nič nekonať, lebo kto nič nerobí nič predsa nepokazí, ako hovorí neslávne príslovie, dobre známe nám všetkým. A táto situácia predsa len potvrdzuje presný opak, že nastala proste situácia, kedy treba odhodiť predsudky a vnímať stav taký, aký je, a morálne oceniť niečo, čo sa deje dobro predovšetkým v prospech našej spoločnosti....

Ktorá ako dobre vieme, stojí na veľmi tenkých pilieroch, a tam, kde sa niekto spolieha len na bezbrehý materializmus dalo výstražný prst, že niečo sa deje. 

Takže skús starký môj trochu odhodiť všetky tie mne aj tebe známe predsudky, ktoré sú mi dobre známe, a skús povedať niečo konkrétne, dobré, výnimočné, pozitívne, lebo človek nepotrebuje, aby jeden druhého neustále zhadzoval, hľadal viny, možno na neho kydal a zaplavoval špinou najrozličnejšieho druhu a podobne a neviem ešte aké sprostosti, ale žijeme v dobe, kedy každý z nás jeden druhého dvíhal predovšetkým po ľudskej stránke. Čo ty na to bratu.   

 Blog
Komentuj
 fotka
estesal  15. 1. 2021 16:29
SKVELI BLOG: KONECNE PRAUDA
 fotka
swamper  15. 1. 2021 16:52
Pripájam sa Veľmi dobrý spôsob ako prejsť od modlenia a klaňania sa k niečomu praktickému a užitočnému Šírte túto osvetu ďalej medzi sebou a konečne možno zapadnete medzi nás (palčekhore)
Napíš svoj komentár