Pridávam jeden koment, ktorý som adresoval pod jeden článok.

K téme by som povedal ešte čosi. Je zvláštne, že aj sv. písmo chváli ženy, ktoré chcú patriť Bohu, ale nespomína to na mužoch, jedine na pestúnovi Pánovom a to sv. jozefovi. Mňa napríklad zaráža, kedy v evanjeliovej stati o cudzoložnici, mimochodom maliar Rembrandt namaľoval o tejto scéne nádherný obraz, prvý raz som ho zbadal asi tak 17 rokov dozadu... mohol som teda mať nejakých 16 rokov, zobrazil cudzoložniciu pri Pánovi Ježišovi, odetú do bielych šatách. 

Teda symbol nevinnosti po tom, ako jej Pán odpustil hriechy slovami... choď a viac nehreš a farizejov, ktorí žili vo vlastnej spravodlivosti, ale bez lásky do čiernych farieb. Vidíš aspoň tu, že Pán Ježiš x krát spomína to, čo v podstate Pavol nevyzdvihuje. 

Ježiš spomína, že na to, aby sme boli spasení, aby sme žili v Božom spoločenstve viera v Boha nestačí. Farizeji boli veľmi nábožní ľudia. Dodržiavali všetko, čo vyžadoval zákon. V dnešnej dobe by boli možno úplne bezchybní z cirkevného hľadiska, a z hľadiska plnenia si povinností voči štátu. Ale to, čo im chýbalo bola láska. 

Tá láska Ducha Svätého, ktorá naplnila apoštolov na Turíce. A k článku spomeniem toľko. žena nie je rozhodujúci prvok čo sa týka tohoto článku vôbec. emancipácia žien spôsobila, že ženy v súčasnosti ovládajú svet. Muž sa podriaduje žene z pudového hľadiska. 

Muž si ženu hľadá veľmi ťažko, žena taký problém mať muža ako takého nemá. Zdanlivo je to nelogické, ale tak to funguje. 

Poslaním ženy je byť pôvabnou. Áno. ale práve to priťahuje niektorých mužov, ktorí chcú jednu a tú istú ženu. A tá si nevie vybrať. Sv. pavol zabudol, že žena bola vytvorená z Adamovho rebra. 

Keby bola stvorená z jeho hlavy, bola by viac cenná a rozumnejšia prirodzene. Keby z jeho nohy, bola by opačne, menejcenná, a to vysvetľuje aj dominanciu muža v spoločnosti, kde žena do takmer 20 storočia nemala nijaké práva. 

Žena bola vytvorená z mužovho rebra a rebro je blízko srdca, čo znamená ,že sa majú doplnať láskou. Žena nie je ničím výnimočná ako muž. Domnievam sa, že v dnešnej dobe sú práveže ženy veľmi vyberavé a mnoho žien si vyberá podľa majetnosti muža, podľa peňazí, a nie podľa skutočnej lásky ktorú má aj najposlednejší chudobný mládenec. 

Pamätaj si, že práve v tom chudobnom mládencovi, ktorý možno chodí oblečený úplne normálne, ktorý možno nevyzerá príťažlivo, ktorý ťažko pracuje, ktorý si musí mnoho vecí odopierať, ktorý možno verí v Boha, ktorý zažíva nepriazeň osudu, ktorý to nemá ako sa hovorí prestreté na stole niečo najlepšie... ten bude možno pre teba ako pre ženu ten pravý, a to platí aj opačne, tá žena, ktorá práve možno ničím ako takým neoplýva, bude pre teba priam vyvolená. 

Vieme dobre, že v dobách sa obraz ženy menil. V barokovej dobe prím hrali ľudia, ktorí napríklad boli tučnejšej postavy. Bohato prezdobené šaty, nejaká stredoveká noblesa, tam, kde sa proste zrodil ten šarm a pôvab ženy, ktorý pobláznil mnoho mužov. Iné to bolo v gotike, ktoré vieme, že malo strohé štíhle línie. aj v maľovaní, aj v staviteľstve, to sa pretavovalo do všetkého. 

Záverom poviem toľkoto. Dnes človek je práveže citovo rozladený, pretože mnoho zažil, mnoho vyskúšal, a nevie navzdory všetkému, čo si má vybrať. Stojí pred dilemou, či má dať prednosť rozumu, alebo srdcu. 

Všetko je to podriadené tej sexuálnej stránke, a je jedno, či si silný kresťan, praktizujúci vieru, alebo pohan, ktorý v Boha neverí. 

Taká Mária Terézia musela byť fest super kočka, keď s manželom mala 16 detí. 

To bez debaty. A tu narážame na problém, že pôvab je akosi nutne spätý so sexualitou človeka, ktorá je v podstate neodeliteľná a nedeliteľná súčasť života, a práve preto, lebo takto to chcel Boh. Ani ja som tomu dlho nechápal, ale mnoho vecí mi práveže dávajú zmysel. Poviem to tak. 

Duchovne zrelý človek vie, že čo všetko si môže dovoliť, aký odstup má dodržať od niektorých ľudí, ako sa správať a zachovať, aby sa neznížil predovšetkým pod svoju dôstojnosť, ak muž začne kurizovať žene. Celkom sa môže stať, že bude mať ten najlepší úmysel, možno sa za to bude modliť, možno bude naozaj niečím výnimočnejším, avšak sexuálna príťažlivosť je veľmi silný element, ktorý mnohým pomotá hlavu, a niektorým kresťanom zakryje zrak, kde má vedieť rozpoznať pravdu od klamstva, krátkodobý pôžitok na rozdiel od plnohodnotného zrelého vzťahu, modliť sa za partnerku, partnera, ktorá ma bude milovať tak, ako si Panna Mária ctila a milovala sv. Jozefa. 

To znie vyslovene ako prosba. Jedine v tomto dokážeš naplniť ten príkaz lásky, o ktorej sa zmieňuje sv. Pavol v hymne na ľudskú lásku( nie na božiu, o ktorej píše taktiež) aj keď si celkom myslím, že je to napísané trochu idealisticky, ale beriem to ako realitu, pretože to písal pod vplyvom Ducha Svätého. Viac k tomuto nemám čo dodať.

 Blog
Komentuj
 fotka
funkyshit91  11. 9. 2020 08:08
Z prvej vety viem že si kresťanský fanatik.
 fotka
zajko1211  11. 9. 2020 15:28
@funkyshit91
íííí, ty si nebodaj jasnovidec....
 fotka
vreskot000  11. 9. 2020 20:17
@funkyshit91 ja ťa môžem drbať tak akurát
 fotka
funkyshit91  12. 9. 2020 07:55
Slyšeli jste slovo boží....
Napíš svoj komentár