Predsa som sa rozhodol, že pridám článok s týmto názvom, pretože si chcem dostatočne dobre vyplniť čas. Pôvodne, ani som nemal v pláne čosi pridať, nakoľko som chcel sledovať automobily, ale myslím si, že pre seba ešte chcem predsa spraviť čosi užitočnejšie. Sú to staršie myšlienky písané ešte v tomto roku, a preto takto symbolicky by som ho chcel aj ukončiť týmto článkom.

Ale na druhej strane apoň neskôr, keď som proste odkráčal domov, som bol pozitívne naladený, že predsa len existujú ľudia, ktorí sú na tom podobne. Žiaľ, niekto to celkom jednoducho a celkom ľahko dokáže takúto siutáciu podceniť, a môže sa stať, že toho druhého na čosi využije. 

Napríklad dobre vieme, že nás trápi napríklad nedostatok pracovných miest. Áno. komusi bude ponúknuté, možno aj ten plat sa bude pohybovať niečo pri minimálnej mzde, teda tom minime, avšak človek ktorý toto bude vykonávať, bude mať oveľa väčšiu mieru napríklad zodpovednosti, alebo bude mať viac práce, ako hocikto iný, a to všetko preto, lebo ten nadriadený vie, že on to proste potrebuje, a dobre využije situáciu, kedy človek nevie sa rozhodnúť práve pre nejakú alternatívnu možnosť. 

Veľkosť niektorých ľudí, ktorí toho hodne dosiahli v živote, ale celkom žijú jednoduchý život spočíva práve v dosiahnutiu istého druhu vnútornej harmónie, to je niečo, čo mnohí podceňujú, prípadne v manažérstve sa to skôr nesprávne nazýva ako analýza kladných a záporných stránok svojej osoby. 

Mnoho ľudí sa bezmyšlienkovite ženie za nejakými veľkými vecami, ale nie s úspechom, aby dosiahol osobnú harmóniu. Je to samozrejme spôsobené týmto hektickým spôsobom života. Ísť preč z domu, nasilu, ísť dakde do zahraničia, pretože doma ma to nenapĺňa, alebo neuživí. Áno, klobúk dole... klobúk dole pred všetkými, ktorí to dokázali, a zdieľate život, ktorý je dosť odlišný tomu na slovensku, vďaka ktorému ste sa rozhodli zmeniť svoje zameranie, pretože tu to jednoducho pre vás nemalo nijaký význam. 

Tu sme, tu ste neboli šťastní, a neboli ste, sme tými, čím sme. Aj ja som mal donedávna presne ten istý pocit, a teda vyššie uvedený odstavec som napísal síce so všeobecnou aplikáciou na mnoho z nás, s tým, že takto asi som to prežíval aj ja, a celkom mi to teraz vyhovuje. Cítim, že si začínam plniť svoje sny, ktoré teda boli do istého času len sny, a teraz vidím a toto všetko vnímam ako určitú satisfakciu za všetko to, čo som si myslel a sníval v minulosti.

Je to na jednej strane dôležité čosi také si uvedomiť, a je dobré si takýto individuálny test vykonať, nakoľko práve vtedy môže nastať celkom dozaista ten vnútorný prelom, možno aj znovuzrodenie našej osobnosti. Viete, aj v oblasti financii je to tak, a je to tak aj v duchovnom živote.

Darmo si budeme nahovárať, že to spolu nesúvisí, ja v tom vidím obrovský súvis. V čom teda. Človek, ktorý má v živote nejakú ustálenú hodnotu, vďaka ktorej sa drží pri živote, a vyznáva určité hodnoty vo svojom živote, má ustálený harmonogram, má konkrétne ciele, nemôže byť v nijakom prípade neúspešný. Miera úspechu, alebo teda neúspechu vonkoncom neznamená nejaké viditeľné výsledky, pretože to, ako som to spomínal viac krát, a ako to opisoval jeden spisovateľ, viackrát som to použil pri mojich duchovných zamysleniach, ale teraz to použijem v konkrétnej pracovnej sfére... To podstatné, je očiam neviditeľné.

Veď predsa dobre vieme, že keď uvidíme niečo dokonale spravené, upravené, uhladené, napríklad v obchode, to, že sme to nevideli, ako sa to stavia, ešte to neznamená celkom isto, že to sa postavilo samo. Určite tam boli ľudia.

Mnoho ľudí všetko náročné, považuje za akúsi samozrejmosť, a to, čo ide neuveriteľne ľahko, tomu, paradoxne teda, a to chcem spomenúť, pridávajú veľkú vážnosť, to vyzdvihujú ako niečo, v čom dosiahli určitú životnú métu, a teraz sú spokojní, pretože už majú to svoje. Obyčajne to náročné nepovažujú za náročné, ale to jednoduché, považujú teda za presný opak povahy vykonania práce.

Na záver... počujem hodne ohňostrojov z okna, a dodáva to punc slivestrovských osláv. Príjemné prežitie tohoto večera a úspešný nový rok vám všetkým vyprosujem.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár