V ostatnom čase, čo ma veľmi teší, okrem fyzickej práce venujem sa aj aktívnemu športovaniu. Beh, bicyklovanie, všetko proste čo s tým súvisí. Cítim sa neporovnateľne lepšie, a čo je navyše, nič ma nebolí, nič ma neobmedzuje. Cítim sa proste úplne skvele. Úplne inak proste vnímam svet, cítim sa viac uvolnený, viac vládzem pracovať. Čo chcem týmto povedať. 

Jestvuje mnoho elementov v živote, kedy vnímame klamstvo ako vyslovenú pravdu len preto, lebo to menej bolí. Človek si myslí, a veď nič sa nedeje, ale predsa sa deje. Lebo je to pre nás možno pohodlnejšie.

Jestvuje mnoho mužov a žien, ktoré radšej budú počuť nie pravdu, ako to, že niekto ich naozaj nemiluje a necítia sa byť milovaní. Človek ako keby prirodzene vedel, že človeka to veľmi bolí. Príslovie síce spomína, že radšej budem pravdou sklamaný, ako láskou klamaný, ale všetko je otázka osobnosti a vyzretosti človeka. Samozrejme všetko je do času. Je mnoho dramatických rozchodov, ktoré si človek napríklad pamätá aj roky dozadu. Vie si napríklad bez problémov opätovne vybaviť niektoré scenáre, aké bolo vtedy počasie, aký dátum, aký deň. možno s kým všetkým sa v ten deň ešte stretol, a dokonale si vie vybaviť pocity, ktoré prežíval, ktoré by som považoval na tom všetko na tom najpodstatnejšie a najhlavnejšie. 

Je zvláštne, a to sa chytím tejto tematiky, že človek si niekedy môže pamätať dopodrobna niektoré udalosti. Aké bolo počasie, s kým sa stretol, zriedkavejšie niekto má aj fotografickú pamäť, možno kto čo konkrétne mal oblečené, možno si vie vybaviť aj vôňu a intenzitu nejakého parfému, voňavky, čo daná konkrétna osoba používala a mala na sebe. To všetko sa môže udiať napríklad s odstupom niekoľkých rokov celkom bezproblémov, a tá intenzita pocitov, to by som mal zdôrazniť, sa môže vybaviť a pripomenúť ešte silnejšie, presne ako si to prežíval v onom čase. 

Zvlášť sa napríklad pamätám akú vôňu konkrétne nosila, a pamätám sa aj detailne, ako som raz išiel po meste, a tú vôňu som zacítil. Teraz osobne, ak mám byť konkrétny, ma to nezaujíma vôbec. Ja osobne mám takú povahu, že proste už nedávam na pocity, cítim, ako som aj v tejto oblasti pravdepodobne dozrel. Dozrel som do takého stavu, že človek si potrebuje ujasniť niektoré fakty. Potrebuje si ujasniť, že predovšetkým každý človek je hodnotný, a netreba sa plaziť pred nikým, kto si to nezaslúži. Je mnoho ľudí ktorí sa vyslovene pred tými druhými napríklad ponižujú. Oni si nepotrebujú niečo dokazovať. Len ten človek cíti, ako mu šanca uniká spomedzi prstov, a nevie presne čo má robiť. Veľmi to chce zvrátiť vo svoj prospech, ale vie, že nemá jednoducho šancu. A ten daný človek to ešte nepohopil, ale to všetko len preto, lebo chce to zvrátiť vo svoje prospech, čo nie je celkom jednoduché.

V momente som dostal z toho depresiu. Nie preto, že voňavka ako taká niečo môže evokovať. Vôňa ako taká nikdy nemôže byť nepríjemná, lebo nemá človek dôvod na to. možno niektorí ľudia sú dosť precitlivení aj na takéto vône, nejaké súvislosti, ktoré si človek napríklad vie okamžite vybaviť podvedome nejakú situáciu, práve keď sa to spája s nejakým špecifickým predmetom. Ktorý možno nie je vonkoncom špecifický pre niekoho iného, alebo pre niekoho, s kým sa daný človek rozpráva, a hovorí mu napríklad o svojich špeciálnych pocitoch, ktoré teda toho a onoho času prežíval, čo všetko vnímal možno zvláštne, ako sa vtedy cítil, ako sa cítil v danom čase, a ako to vníma s odstupom času. Pre takéhoto človeka je to výnimočné, ale nie každý napríklad má pre toto pochopenie. 

Človek dokáže v momente precitnúť, a vie, že v každom klamstve sa nachádza veľká pravda. Že on už proste dozrel na to, aby tú pravdu odhalil, a bolo mu nastavené pravdivé zrkadlo. V tom zmysle, že človek spozná pravdu práve v tom klamstve, ktoré dokáže odhaliť a preveriť. Kedy si je zrazu istý, že to je niečo, čo mu spôsobilo bolesť, čo chce odmietnuť ako definitívne zo svojho života, kedy sa už proste nechce vrátiť.

Čo teda poviem záverom tohoto článku. Píšem to síce vo vzťahovej rovine, ale preto, pretože táto téma spája väčšinu z nás. Táto tematika sa týka väčšina z nás, a potrebuje počuť niektoré riešenia, a niektoré povzbudenia, kedy to jemu nevychádza podľa jeho predstáv, a niekedy človek sám nevie, čo má robiť, komu sa má ozvať. Mnoho krát človek veľa vecí dusí v sebe. Dá sa vyrovnať s mnoho udalosťami v našom živote. Napríklad niekto ak to berie trebárs flegmaticky, aj keď nie každý flegmatik je v tomto stopercent. 



 Blog
Komentuj
 fotka
patha  13. 9. 2020 17:00
Tento článok ma pohlavne vzrusil
Napíš svoj komentár