Chcel by som nateraz napísať dva komentáre, ktoré som adresoval niečo ako pokračovanie môjho blogu ohľadom prvého článku pod týmto názvom.

Chcel by som začať azda pravým kresťanským pozdravom, ktorým pozdravil po zmŕtvychvstaní Pán Ježiš zhromaždených apoštolov vo večeradle, krátko po potom, ako Pán Ježiš vstal so všetkou svojou mocou, a síce.... pokoj vám! 

Ja len toľko, že ďakujem za vyjadrenie nazoru. Kazdy mame na to pravo. Avsak popri tomto prave nezabudnime hladat pravdu v Pravde, ktora nas oslobodi. V mojom clanku sice vyslovne nepisem, ze spochybnujem evoluciu ako prirodzeny vyvoj. Ja len hovorim, ze pismo svete hovori dost fakticky, podrobne, ako vznikol svet,ako bol stvoreny adam. 

Ako som spominal. Je sice dost obtiazne si predstavit, ze niekto si dal brutalnu namahu, aby na strankach biblie ktora ich ma okolo 2200 stran, spochybnovala v zasade evoluciu, a predkladala nejake teorie a nicim nepodlozene fakty. To znie ako absurdita. Čo chcem tým povedať?

V nejakom blogu som spominal, ze a teda nasiel som aj konkrétne internetove odkazy na to, ze biblia naozaj mala pravdu. Niektori napriklad spochybnuju ze existovalo mesto jericho, co je blud. Teda Jericho existovalo, ale spochybňujú to aj niektorí teológovia. Azda tí protestantskí, ale to neviem s istotou potvrdiť. 

Niektori spochybnuju napriklad prechod cez červene more z egyptskeho otroctva do zaslubenej zeme, kam siel vyvoleny narod vedeny mojzisom. 

V krátkosti pohľad do histórie. Napriklad v tureckom pohranicnom meste Cizere sa nachadza akasi 5 metrova truhla v ktorej bol pochovany praotec Noe. Alebo Mojžisov hrob sa nachadza na vrchu Nebo. Neviem presne lokalizovat takto z hlavy kde sa to nachadza, moji profesori by o tom azda vedeli blizsie povedat. Co chcem povedat....

Azda toľko, že bez svetla viery nevieme diskutovat a prijat pravdy. Myslim si, ze ten, kto tvoril evolučne badanie ako taky Darwin... Pochopte jednu vec nad ktorou som sa zamyslel pri písaní tohoto článku, poviem azda toľkoto. 

Darwinovi nešlo celkom isto o hľadanie pravdy, alebo potvrdenie alebo vyvrátenie faktov, pripadnych hypotéz prameniacich z textov biblie. Myslím si ale, že v Biblii, Písme Svätom hypotézy neexistujú. To sú fakty, ktoré sú potvrdené, a také zmienky, ktoré sa možno ešte nepotvrdili, ale sú fakty.

Jemu a im podobným pseudovedcom išlo konkrétne o rozvracanie kresťanstva, hodnôt, ktore tu budovali ludia nie na zaklade ludskych kvalit a empirickeho poznania, ale na zaklade vnuknutia Ducha sväteho skrze inšpiraciu ako fyzicky charizmaticky a nadprirodzeny jav, pochadzajuci od Ducha Svätého, ktory inšpiroval svätopiscov. Čo by som tým chcel povedať? Azda toto záverom môjho článku.

Preto vyslovene odsudzujem akékolvek pseudovedecke badanie a vyroky pseudovedca alberta einsteina, ktory verejne vyhlasilm teraz citujem, že biblia je zbierka primitivnych legiend. 

Taketo strohe vyjadrenie, ktorym tlieskaju pseudovedci, ktori sa nazyvaju inteligencia ich vedomost sluzi na osobny, duchovny zanik a nie to, aby historickost ich posolstva a odkaz vedeckeho badania prevzali jeho nadsledovnici vo svetle skumania sveta. Pozor! Stoja na krehkych nohach, a vsade tam, kde sa podkopava krestanstvo a spochybnuje sa cosi, co je naozaj pre mna ako krestana s mojimi chybami a ludskymi omylmi a zlyhaniami posvatne, take cosi obyčajne padne!

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas55555  3. 5. 2019 21:02
"Niektori spochybnuju napriklad prechod cez červene more z egyptskeho otroctva do zaslubenej zeme, kam siel vyvoleny narod vedeny mojzisom."

Nedávno sa našli na dne červeného mora "korále" ktoré svojim tvarom nepripomínajú prírodne korále, ale vyzerá to skôr ako keby išlo o obrastené predmety korálmi faráonovej armády.

Screenshot



"Niektori napriklad spochybnuju ze existovalo mesto jericho, co je blud. Teda Jericho existovalo, ale spochybňujú to aj niektorí teológovia. Azda tí protestantskí, ale to neviem s istotou potvrdiť."

Existencia Jericha je dokázaná, s tým skeptici problém ani tak nemajú, ako skôr s tým že údajne v čase ked mali Izraelci vstúpiť do Jericha, Jericho nebolo obývané a teda ani nemohlo byť v tom prípade dobyté. Nejde však len o Jericho, ale i niektoré iné mestá, ktoré v čase ked Izraelci v 13 storočí pred Kristom vstupovali do Kanánu neboli obývané. Tieto rozpory by sa dali vyriešiť tak ak by sa začiatok Exodusu posunul 2 storočia dozadu, nie na 13 storočie ale na 15 storočie.
Napíš svoj komentár