Asi takto by som začal môj popoludnajší nedeľný blog. Dnes na druhú veľkonočnú nedeľu by som teda chcel napísať jeden krátky kritický biblický komentár, ktorý som teda adresoval do jednej polemiky do ankety. 

Píšem v debate. Len vieščo je zaujimavé, že napríklad biblia to nikde nespomína, a nezabudni, že toto všetko sú len špekulácie. Neexistuje jeden relevantný dôkaz, že človek má živočíšneho predchodcu, a geneticky s opicou máme azda pramálo spoločné. 

Neviem na základe akých hypotéz by som mal veriť, že človek pochádza z opice. Možno ste neveriaci, možno veriaci, ALE! ČITAJTE BIBLIU, TAM TO MÁTE VŠETKO NAPÍSANÉ. V nijakej encyklopédii nemáš zaznačené, že človek naozaj pochádza z opice. Ak by to bola pravda, a pripustil by som to aj z biblického kresťanského hľadiska, že človek pochádza z nejakej inej formy života, myslím si, že biblia bez problémov by sa o tom zmienila. 

Je zaujímavé, že pochybujete o tom, že človek pochádza z jedného páru Adama a Evy. Minule som práveže čítal na internete dlhý dokument v nejakom voľne stiahnuteľnom doc súbore, som si teda stiahol do počítača, bola to nejaká klikačka na stránke na odkaz, a tam práveže archeologické vykopávky, skúmania a rôzne historické bádania práveže potvrdzujú pravosť udalostí v spektre kapitol kníh biblie, písma svätého, to, že to, čo sa tam opisuje, naozaj existovalo, naozaj to tak bolo. 

Skôr by som si myslel, že v teoretickej rovine existovali isté živočíchy, ktoré reálne vyhynuli, ale nemám na mysli len dinosaurov, ale neverím, že z nejakého druhu, alebo poddruhu sa vyslovene z ničoho nič... dobre vnímajte, z ničoho nič vyvinul jeden druh. Moju hypotézu by som podložil o dôveryhodnosť,  že geneticky to práveže vôbec nepustí. 

A práve genetika je v najväčšej miere rozhodujúci faktor. Myslím si že tie legendy a poviedky, že človek mal nejakého živočíšneho predka, a pochádzal z opice slúžili vyslovene len ako dezinformačný propagačný materiál na potlačenie vplyvu náboženstva, náboženskej výchovy ako takej. 

Seriózny biblista, ktorý má absolvované štúdia v takom Jeruzaleme, a ktoré sú celosvetovo uznávané na medzinárodnom poli v oblasti vedy, výskumu, vzdelania, a tá v Jeruzaleme patrí k popredným univerzitám na svete, to by som chcel zdôrazniť, by sa kladne vyjadrila na základe kritického štúdia o potvrdenie alebo vyvrátenie týchto nezmyslov ako je evolúcia. 

Sa zobuďte. To sú úplne nezmysly, ktoré ateisti svojím chorým ateistickým svetonázorom, ktorý v období boľševizmu dosiahol obrovské škodlivé rozmery práve na potlačenie duchovného vplyvu, ktorý nepriamo položil základy vzelania, ktoré z celkom iného uhla pohľadu poňalo také osvietenské hnutie, ktoré v dejinách literatúry a filozofie viac uškodilo spoločnosti ako pomohlo, a parazituje túto spoločnosť aj v dnešnej dobe tak veria, že nedokážu ani len kritickým pohľadom vyvrátiť tvrdenie biblie, čo sa tam konkrétne píše. 

Boh vtesnal do tohoto sveta isté zákony, ktorým sa aj celkom isto na základe okrem iného aj prirodzeného poriadku sveta nedobrovoľne podriaďujeme. 

Nie sme nesmrteľní, teda sme smrteľní, a raz zomrieme všetci. Toto sa hovorí v Písme Svätom v pavlovom liste hebrejom, citujem, že je ustanovené, že ľudia raz zomrú a potom bude súd. Hebrejom 9,27.

Ak Pán Ježiš v Písme Svätom zdôrazňuje, že ústrednou tematikou jeho božského posolstva je spása človeka a jeho večné šťastie v božom náručí, hádam by nemohol človeka raz stvoriť z opice, a potom si povie, že zrazu človek sa vyvinie ako samostatný druh, ktorý nebude vykazovať tieto znaky. 

Toto je veľké pohoršenie aj pre racionálne uvažujúceho človeka. Je záhada, že konšpiračným teóriám a bludom, ktoré som sa kedysi učil na dejepise, alebo na prírodopise a podobne, a to chcem zdôrazniť ako fakt! nie ako hypotézu, vyslovene ako hodnoverný študijný materiál, že dajme tomu to tak bolo, ale ako fakt, že človek pochádza z opice, ale to že napríklad základná hypotéza, ktorú uznáva predsa aj kresťanstvo, že... 

Stvorenie sveta nemá svedka, a teda teória vzniku zeme je len teória, a taktiež je ťažko vyvrátiteľné slová, ktoré napísal mojžiš v genezise, že Boh utvoril Adama zo zeme, vdýchol do jeho nozdier dych života. citujem písmo.... Takto boli ukončené nebo a zem a všetky ich voje. 2 V siedmy deň Boh skončil svoje diela, ktoré urobil. A v siedmy deň odpočíval od všetkých diel, ktoré urobil. 3 I požehnal siedmy deň a zasvätil ho, lebo v ňom odpočíval od všetkých diel, ktoré Boh stvoril a urobil.

Taký je pôvod neba a zeme, keď boli stvorené. Gen 2,1. a ďalej Vtedy Pán, Boh, utvoril z hliny zeme človeka a vdýchol do jeho nozdier dych života. Tak sa stal človek živou bytosťou. 8 Potom Pán, Boh, vysadil na východe, v Edene, raj a tam umiestnil človeka, ktorého utvoril. Gen 2,7. 

Čo poviem ešte na záver tohoto článku? Tak si prečítaj bibliu a never kadejakým tým materialistickým bludom, ktoré vtĺkajú do hláv deťom v škole.

 Blog
Komentuj
 fotka
marcello1111  28. 4. 2019 15:39
Tk je to s ľuďmi, je ľahšie veriť bludom a vysmievať sa z Boha svojho Stvoriteľa, ako žiť v duchu Božích prikázaní...
ak by tomu tak bolo, potom by raj bol na zemi a Boh by sa usmieval na nás na oblohe každý deň...
Evanjelium Jána jasne hlása čo nás čaká, teda týcm ktorí sa vysmievajú, neveria a nemilujú nášho Spasiteľa a Vykupiteľa Ježiša Krista....
Buď pozdravený brat môj....
 fotka
moonghost  28. 4. 2019 18:01
Dovolím si nesúhlasiť, tu je dôkaz, že encyklopédie uvádzajú ako pôvod človeka primáty: Human evolution, the process by which human beings developed on Earth from now-extinct primates. (Evolúcia človea, proces ktorým sa ľudské bytosti vyvinuli na Zemi z dnes už vyhynutých primátov.)
zrdoj: » www.britannica.com/science/human-e...
 fotka
moonghost  28. 4. 2019 18:05
ešte jedna veta z toho istého článku, zmieňuje opice: ...that we and the extinct hominins are somehow related and that we and the apes, both living and extinct, are also somehow related is accepted by anthropologists and biologists everywhere.
Voľný preklad pointy: to že my a opice sme príbuzní je akceptované antropológmi aj biológmi všade vo svete.
 fotka
marcello1111  28. 4. 2019 20:15
@moonghost
a berie vám niekto z kresťanov, že z opíc nepochádzate?
však aj to vaše nekresťanské správanie je už dôkazom toho, že to človek stvorený Bohom určite nedokáže...
to vy ateisti potrebuje stále svetu dokazovať, že Boh neexistuje, skúmate, dávate x diskutabilných dôkazov, ale jeden jediny nedal zatiaľ nikto...
a drahá moja vieš o tom, že viac ako 75% vedcov z celého sveta je veriacich v existenciu Boha....
 fotka
marcello1111  28. 4. 2019 20:17
@moonghost
a ešte jedno, dne človeka sa najviac približuje banán...ano banán...
fyzickej stavbe je to zase sviňa domáca a až potom na 25 mieste je to opica...
 fotka
marcello1111  28. 4. 2019 20:17
hah, moje komenty dobre zapadli pod názov blogu Fakty...
 fotka
moonghost  28. 4. 2019 21:50
ale ja tiež nikomu neberiem vieru v Boha predsa. Jediné, na čo som reagovala, bolo, že sa to vraj nespomína v encyklopédiách. A to že ateisti sa správajú ako opice mi príde celkom ofenzívne z tvojej strany... Ja som nikdy neútočila na vieru a ani nebudem, pretože proti nej nič nemám. Len ukazujem, že vedci sa očividne zhodujú na evolúcii. Ak tomu niekto neverí, je to jeho vec, a mne to vôbec nevadí. Poukazujem len na fakt, že Vreskot nemá úplne pravdu v tomto.
 fotka
moonghost  28. 4. 2019 21:53
@marcello1111 neprišla som sa hádať ani nič a nikomu vieru neberiem, neviem prečo hneď útočíš.
 fotka
marcello1111  28. 4. 2019 22:06
@moonghost
ja sa nehádam, ale dávam fakty , ktoré sú známe 15 rokov a evolúciu celu spochybňujú...bol by som zlý kresťan, keby som nechal kydať nezmysli na stvorenie človeka...
a vreskot sa nemýli v ničom, má to veľmi dobre naštudované, vedie ho Písmo sväté a to je Zákon....
10 
 fotka
moonghost  28. 4. 2019 22:19
@marcello1111 nezmysli na stvorenie človeka? akože evolúcia? A že školstvo klame celý svet? okej no
11 
 fotka
vreskot000  28. 4. 2019 22:50
@moonghost pokoj vam! Ja len tolko, ze dakujem za vyjadrenie nazoru. Kazdy mame na to pravo. Avsak popri tomto prave nezabudnime hladat pravdu v Pravde, ktora nas oslobodi. V mojom clanku sice vyslovne nepisem, ze spochybnujem evoluciu ako prirodzeny vyvoj. Ja len hovorim, ze pismo svete hovori dost fakticky, podrobne, ako vznikol svet,ako bol stvoreny adam. Ako som spominal. Je sice dost obtiazne si predstavit, ze niekto si dal brutalnu namahu, aby na strankach biblie ktora ich ma okolo 2200 stran, spochybnovala v zasade evoluciu, a predkladala nejake teorie a nicim nepodlozene fakty. To znie ako absurdita. V nejakom blogu som spominal, ze a teda nasiel som aj konkrétne internetove odkazy na to, ze biblia naozaj mala pravdu. Niektori napriklad spochybnuju ze existovalo mesto jericho, co je blud. Niektori spochybnuju napriklad prechod cez červene more z egyptskeho otroctva do zaslubenej zeme, kam siel vyvoleny narod vedeny mojzisom. Napriklad v tureckom pohranicnom meste Cizere sa nachadza akasi 5 metrova truhla v ktorej bol pochovany praotec Noe. Alebo Mojžisov hrob sa nachadza na vrchu Nebo. Neviem presne lokalizovat takto z hlavy kde sa to nachadza, moji profesori by o tom azda vedeli blizsie povedat. Co chcem povedat.... Bez svetla viery nevieme diskutovat a prijat pravdy. Myslim si, ze ten, kto tvoril evolučne badanie ako taky Darwin... Pochopte jednu vec. Darwinovi nešlo o hľadanie pravdy, alebo potvrdenie alebo vyvratenie faktov, pripadnych hypotez prameniacich z textov biblie. Jemu a im podobnym pseudovedcom islo konkretne o rozvracanie krestanstva, hodnot, ktore tu budovali ludia nie na zaklade ludskych kvalit a empirickeho poznania, ale na zaklade vnuknutia Ducha sväteho skrze inšpiraciu ako fyzicky charizmaticky a nadprirodzeny jav, pochadzajuci od Ducha Svätého, ktory inšpiroval svätopiscov. Preto vyslovene odsudzujem akékolvek pseudovedecke badanie a vyroky pseudovedca alberta einsteina, ktory verejne vyhlasil ze biblia je zbierka primitivnych legiend. Taketo strohe vyjadrenie, ktorym tlieskaju pseudovedci, ktori sa nazyvaju inteligencia ich vedomost sluzi na osobny, duchovny zanik a nie to, aby historickost ich posolstva a odkaz vedeckeho badania prevzali jeho nadsledovnici vo svetle skumania sveta. Pozor! Stoja na krehkych nohach, a vsade tam, kde sa podkopava krestanstvo a spochybnuje sa cosi, co je naozaj pre mna ako krestana s mojimi chybami a ludskymi omylmi a zlyhaniami posvatne, take cosi obyčajne padne!
12 
 fotka
vreskot000  28. 4. 2019 23:08
Ešte chcem dodat jednu vec. Otvorme sa pravde. Myslim si, ze nijaky človek napriklad nespochybnuje napriklad návod na obsluhu kupeneho tovaru, ktorý predtym nepoznal, a bude ho používať bez akéhokoľvek preštudovania. Dobre vieme, že za chyby spôsobene neodbornou manipuláciou nezodpovedá výrobca. Klasická marketingová poučka. A tak isto je to s Pismom svätym. Mam pocit že aj einstein, nietsche a ostatni jemu podobni vedci dobre vedia kde je pravda. Ale z obavy straty popularity vtedajsej spolocnosti si nedovolili akysi riskantny krok. Ja mam jednu zasadu v zivote ktorej sa drzim. A tou je to, ze čo neviem dokázať, nemôžem ani vyvrátiť. Neodsudzujem myslenie Einsteina, alebo akychsi ateistickych vedcov (pre mna pseudovedcov, ale dajme tomu), ale kriticky sa vyjadrujem k tomu, ze nevedia, o com je viera, nepripustaju si moznost nedokonalosti racionalneho objasnenia ktorý spociva v neschopnosti zodpovedat na niektore palcive spolocenske, moralne, nabozenske, duchovne, pripadne politicke nazory, a celkova neschopnost prijat akykolvek iny nazor, pri ktorom by som nemusel potláčat akýkolvek prejav mojho prirodzeneho prava vyjadrit sa. Totiz einstein mozno bol genialny matematik, ale ak sa na urovni vedeckeho poznania kriticky (komstruktivne) vyjadroval urovnou, ktoru moze spochybnit hocijaky krestan na zaklade empirickeho poznania nauky teologie na univerzitnom charaktere podoprete konstruktivnym myslenim, vystanovi mi otazka, či bol Einstein ohladom kritickeho myslenia zdravy. A prečo to vlastne robil a aky mal cieľ. Azda už naozaj spoznal pravdu vo večnosti. Tolko moj príspevok.
Napíš svoj komentár