Piatym článkom na túto tematiku sa pravdepodobne dostávam do finále tejto témy, ktorú som načrtol, a vnímam to veľmi pozitívne. Ešte predobedom som sa šiel v krátkosti prejsť, a zastavil som sa v auto predajni, kde som si pozrel nové modely áut. Súčasné portfólio áut je už tak či tak veľmi pestré, a naozaj dobre si vybrať, je veľmi náročné, najmä keď vieme, že to, čo dakedy bola doména drahých áut, už v súčasnosti nachádzame možno v skromnejšej podobe aj bežných modeloch, čo viac menej vnímam ako pozitívne. V krátkosti som si prednedávnom zinovoval interiér môjho auta, aby som sa mohol potešiť, plánujem ešte niečo do toho možno dať niečo ešte nové, aby to nejak lepšie vyzeralo, keďže technika ma naozaj zaujíma.

V krátkosti by som len napísal dojmy zo začiatku tohoto dňa. Ako dobre vieme, sto ľudí, sto názorov, každý človek pravda má na niečo vyhradený názor. Podstata ale je tá, a na to málokto dáva akýsi dôraz, či vzájomnou konforntáciou, a teraz v podstate je úplne jedno, či máme súhlasné, alebo menej súhlasné názory, je ten, či raz dôjdeme ani tak nie k nejakému konsenzu, nejakému spoločnému názoru a podobne, ale to, či raz dôjdeme v našom poznaní a bádaní k nájdení pravdy.

Je mnoho ľudí, ktorí stále pochybujú možno o tých najzákladnejších veciach, ktoré si už mohli dávno privlastniť, prisvojiť, osvojiť, na ktoré si mali azda pred časom zvyknúť, ale z nejakého dôvodu takto ešte stále neučinili, čo vnímam predovšetkým ako výrazný krok nazad čo sa týka rozmýšľania. 

Pri rozdielnych názoroch, a je jedno, či to vnímame napríklad na politickej tematike, alebo to vnímame možno tam, kde pracujeme medzi kolegami, alebo v školskom prostredí, alebo niekde s kamarátmi len tak volne nezáväzne, a podobne, je potrebné predovšetkým to, aby sa človek rešpektoval, a nevnucoval niekomu vyslovene násilne to, čo jemu samotnému je proti vôli.

Je dobré, kedy človek vyjadruje slobodne svoj názor, a niekedy je jedno, či bude niečím alebo niekým rešpektovaný, na to si ja nepotrpím. Je mi napríklad úplne jedno, či ma niekto berie vážne, alebo nie, pretože viem, že v prvom rade treba hľadať pravdu, a keď niekto so mnou ako tak nesúhlasí, nemôžem, prirodzene, teraz akosi vnucovať komusi môj vlastný životný štýl, podľa ktorého sa napríklad ja riadim, držím sa nejakého hesla, a podobne, ktoré je pre mňa síce overené, pretože mám s tým skúsenosť, ale niekto s tým skúsenosť nemá.

v diskusiách rôzneho typu ma napríklad zaráža, a to beriem pravda spoza obrazovky počítača, ako niekto naozaj nie je schopný priznať si, že práve jeho názor, je síce dobrý, je síce relatívne aj vhodný, je paralelný s názorom druhého, ale predsa len nedokáže zo svojej pozície čo i len v krátkosti ustúpiť. Práve v tom okamihu môžu prísť viaceré inovatívne metódy, ktoré môžu neskôr priniesť úspech v rozličných oblastiach života. 

Je to na spôsob toho, že pred časom som nachsvál ako na skúšku postol jeden obrázok, kde som odfotený v automobile, takých mám veľmi veľa, a podvedome som čakal pravda rozličné názory, ale problém bolo, že viaceré názory bolo od témy. To znamená, že ešte sme sa nenaučili diskutovať ako tak. Chápem, že viacerých čosi špeciálne možno môže teoreticky dráždiť, ale pokiaľ človek naozaj sa nepozrie na čosi možno vyzretým pohľadom, nikdy sa nikam takýmto spôsobom nepohne, a zostane na jednom mieste. Na tom mieste, kde žije predovšetkým sám, osamotený so svojimi myšlienkami, a kde jeho možno, tak by som to nazval, vnútorný život, jeho vnútorný svet tvoria len počítače, internet, ktorý je nepochybne dobrý pomocník, to nevylučujem, ale v istom okamihu je zlý pán.

Preto záverom vyjadrím toľko, že je dobré mať rozdielne názory, a ešte lepšie je to vtedy, kedy vieme, že mojím príspevkom sa azda nikoho nedotknem a ešte lepšie, ak sa ja cítim dotknutý, môžem to predsa len brať s istou rezervou, že predsa len nejde o nič také. Teda podstatné je odosobnenie a to môžeme myslieť v dobrom, aj menej dobrom. 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár