Celkom som bol dosť udivený a navyše prekvapený, keď som si teraz prečítal jednu anketu, na ktorú som zareagoval a napísal naň krátky koment, ktorý teda ešte raz zhrniem teda opätovne do tohoto článku, ale samozrejme teóriu, pripúšťam, že teda koľko ľudí je, toľko názorov. Ešte na okraj pripomeniem, že to je v poriadku, toto príslovie, avšak ešte lepšia podľa mňa celkom isto užitočnejšie je, keď sa naučíme spoločne hľadať predovšetkým pravdu, a nie názory, ale o tom sa pokúsim dnes ešte vyjadriť. Dnes v tomto článku v nijakom prípade nechcem rozoberať evolúciu z prírodovedeckého, alebo nejakého spoločenského uhla pohľadu, nejakého článku z hodín prírodovedy, alebo biológie, alebo tematicky nejakej občianskej náuke, prípadne niektoré témy z hodín náboženskej výchovy.

Problém našich vyjadrení spočíva predovšetkým v primárnom vyjadrení svojho názoru. Ešte horšie je, keď sa vyjadríme o niečom, a tvrdíme to len zo subjektívneho a nie objektívneho hľadiska. Nechcem sa vyjadriť príliš odborne, celkom isto mi poslúžia vedomosti z hodín filozofie a teológie, ale už vonkoncom nie z hodín biológie, aj keď teória v týchto medziach ostáva teóriou.

Možno to vyjadrím teraz pravdepodobne celkom zhurta, ale teraz nemá inú možnosť, len to takto vyjadriť, a svoje vyjadrenie sa pokúsim uviesť aj na niekoľkých dôkazoch. Takže. Nemáme celkom isto nijakého spoločného predka. 

Ako to myslím, bližšie vyjadrím. Človek je stvorený na obraz a podobu Boha. To ako prvá vec. Píše mi to písmo sväté, ako jediná kniha na svete, ktorej ortodoxne verím, pretože paralelná kniha, či chceme, alebo nechceme, celkom reálne neexistuje, pretože Božiemu slovu nemôže nič konkurovať ani vedecky dopĺňať, ani fakticky, vonkoncom nie na základe akýchsi pesudofaktov.

Geneticky neviem celkom isto, ako súvisíme s opicou. Ako celkom určite nijako. Blbosť totálna ktorou chcel podkopať vieru v Boha nejaký poblúdený Darwin. Moja osobná hypotéza po štúdiu niektorých filozofov, a podobných vedcov je taká, že príliš hľadia materialistickými a vedeckými očami. To ešte problém ako tak nie je, pretože samozrejme, na dôkaz čohosi potrebujeme ťarchu dôkazov. Lenže problém je, že v živote niektoré skutočnosti, nemám teraz na mysli nejaké paranormálne javy, a podobne, už nežijeme v nejakej dobe akty x, kedy sme na prestávkach rozoberali predchádzajúce časti, pretože dnes vieme, že sa to naozaj nestalo reálne, ale to bolo všetko hrané. Minule som pozeral Akty x, musím povedať, že po rokoch ma to opätovne živo zaujalo, a razom som sa pocitovo ocitol kdesi v tom onom minulom čase, kedy som sa toho aj bál.

Čo tým chcem povedať. Človeka nezaujíma čo by bolo keby bolo. Rozumne uvažujúceho človeka zaujímajú predovšetkým fakty, a nie dojmy. Ďalej čo by som chcel výrazne opomenúť, a je to ozaj dôležité a veľmi potrebné.

Napríklad na stránkach biblie, je ich len pre zaujímavosť niečo vyše dvetisíc a podobne, je na prvých stránkach celkom isto veľmi podrobne opísané, ako to naozaj bolo. Nechápem, ako niekto o tom dokáže pochybovať, pretože to, čo sa píše v písme nie je teóriou. Avšak problém vnímania týchto skutočností, ktoré sa nie ľahko vysvetľujú a definujú, a práve preto v tomto celkom isto môžu nastať isté zmätky, chaos, nejaký druh filozofického neporiadku, rozdielnosť, alebo lepšie povedané akási rozpoltenosť názorov a podobne.

Ale prišiel som na to, prečo niekto dokáže spochybňovať to. Problém nie je v čítaní, problém je, keď tieto posvätné texty nečítame pod vplyvom viery a Darov Ducha Svätého. Ako to myslím opíšem celkom jednoducho.

Mnohí sa aj zaoberajú bibliou, ale len čo sa týka akéhosi vedeckého výskumu, proste hľadajú súvislosti, čo hovorí Písmo, čo hovorí evolúcia, možno nejaký iný svetonázor a podobne. A žiaľ, musím smutne skonštatovať, zmiešaním týchto názorov vznikne proste jeden veľký nezmysel, kde sa napríklad pripúšťa akási (ne) logická súčinnosť Boha a evolúcie. Dokonca ja osobne neverím hypotézam, že Boh potreboval evolúciu, ako som sa to učil na prírodopise, pokiaľ sa pripustila myšlienka stvorenia sveta, ľudstva nadprirodzeným spôsobom. Boh na to nikoho nepotrebuje, a na stvorenie človeka opicu vonkoncom nie.

On je pre mňa pseudovedec, a nie vedec. jeho filozifia sú nezmysly v plnom rozsahu. Sa divím že kdesi na biologii sa niečím takým dá zaoberať, lebo neexistuje jeden relevantný dôkaz o priamych predkoch. okrem toho by to pre človeka muselo byť zničujúce poznanie. ak by človek pochádzal z opice, potom sme stále zvieratá, lebo gény nemôžeš zmazať. okrem toho je nezmysel, aby sa krížením nejakých opíc vyvinul nový druh, ktorý by prežil a ešte v podobe človeka. Totálna blbosť! vidíš sám, že sčasu na čas, sa objavia nejaké proti prírodné genetické kríženia, ktoré sú výplodom chorých mozgov pseudovedcov, ktorí medzidruhovo sa snažia krížiť zvieratá. takže teoria, že sme sa vyvinuli z opice zhrniem filozoficky a teologicky.

Záverom by som chcel ešte čosi napísať, čo som odkázal blogerovi. Vyjadrím domnienku, že je to hrubá urážka božej majestátnosti. Ak vezmeme do úvahy fakt ( lebo to fakt je ) že Boh stvoril človeka ako korunu všetkého tvorstva, načo by sa unúval ho tvoriť z vytvoreného druhu. Nezmysel. Ak opica nepochádza z nikoho a má genetický čistý pôvod, prečo by človek mal pochádzať z opice?



 Blog
Komentuj
 fotka
verdamt  30. 11. 2018 23:10
Nie.
Napíš svoj komentár