Nedá mi predsa len nepridať druhý článok s touto zaujímavou tematikou. Práve preto, lebo ja osobne nemám rád nečinnosť, mám teda rád, kedy vykonávam nejakú aktivitu. Aktivít v nejakom tom rozsahu je mnoho. Ja napríklad rád chodím aj na turistiku. Dnes napríklad bol som na jednej dobrej cyklotrase, ktorú som využil s návštevou a modlitbou pri hrobe mojich starých rodičov. Aj takto som si chcel teda uctiť ich pamiatku. 

Ako teda spomínam v nadpise, či teda je nečinnosť ako taká riešením problémov. Nečinnosť v podstate nikdy nie je riešením, a problémov tým dupľom. Niekedy sa ale stáva, ako teda hovorí príslovie, mlčať je zlato. Mlčať je zlato, teda aktívne nehovoriť, a nechať akosi prehovoriť to naše vnútro, ktoré teda nebude vyjadrené verbálne.

Mnohí by povedali mnoho slov. Možno príliš veľa slov. Mnohí veľmi radi hovoria, a tak veľmi by chceli slovne všeličo vyjadriť, ale nie vždy je to možné, a človek proste mlčí tam, kde by mohol prehovoriť, a rozpráva tam, kde by bolo vhodné mlčať. Prečo tieto paradoxy sa v živote prelínajú? 

Azda je to preto, lebo človek nemá rád vzdorovať niečomu, a prispôsobiť sa niečomu, v čom cíti akúsi bolesť. Ťažko povedať. Mnohí teda aj vyjadrujú svojou nečinnosťou práve to, čo chcú povedať, a teda čo charakterizuje ich vnútro, a to nečinnosť, pasivita, možno zaostalosť. Mnohí neriešia problémy, pretože ich ako problémy nevnímajú, pravdepodobne riešenie problémov ako také je len čisto vec uhlu pohľadu, nazeranie na danú vec, a to, že každý človek teda veci rieši po svojom. 

Niekedy človek rieši veci preto, pretože má strach. A práve tento strach je akýmsi, povedal by som hnacím motorom riešenia problémov. Mnohí v riešení problémov, akosi našli seba samého, našli hodnotu, svoju vznešenosť, a predovšetkým, čo by som chcel zdôrazniť, mnohí našli dôstojnosť svojej osoby, ktorá je tak často prekrývaná, možno zneužívaná, využívaná, zaznávaná a potláčaná zároveň. 

Mnohí majú záujem, aby práve tá nečinnosť dostala svoj priestor, pretože nerobiť niečo sa predsa v spoločností cení viac ako dobre vykonaná práca. Dobre vykonaná práca, ktorá tak častokrát ostane práve bez povšimnutia, bez akejsi odozvy, bez potreby uznania, nejakého spoločenského statusu, a mohli by sme pravda menovať ešte ďalej.

Ako teda hovorí príslovie, najlepším riešením problémov je vykašľať sa naň, a neriešiť vôbec. Skúsenosť ma ale naučila, že predsa takýto prístup jedného dňa človeka predsa dobehne v tom najnepríjemnejšom okamihu, aký si môže človek len predstaviť. Je teda takýto postoj riešením. Možno vtedy, ak človek necíti oporu v tom, čo aktuálne koná, ak má predsa len nejaké plány, ktoré by teda chcel predsa len zrealizovať.

Záverom poviem toľko, že teda mali by sme hľadať zlatú strednú cestu, aby sme neboli v niečom príliš horliví, prenáhlení do niečoho, a predsa aby sme taktiež neboli v niečom ľadoví a bez zápalu.

 Blog
Komentuj
 fotka
olii  25. 7. 2020 22:01
A čo myslis nemôže prehnaná činnosť v snahe niečo vyriešiť vytvorit ešte viac problémov? Nieje potom lepšia nečinnosť ?
 fotka
vreskot000  25. 7. 2020 22:08
@olii zaujímavy podnet.
 fotka
prison  25. 7. 2020 22:54
@2 To vyzerá na ďalšiu hexalógiu bľabotania.
 fotka
vreskot000  25. 7. 2020 23:14
@prison vzhľadom na tvoj fanpage by sa to zišlo aj tebe
 fotka
dezolat  26. 7. 2020 23:45
Cital som len nadpis ale nie je na tom zalozeny cely biznis s alkoholom , drogamy a cely entertaiment biznis kde si vytvarame vlastne svety?
 fotka
mix  12. 8. 2020 19:06
@prison Dopiči presne toto som sem chcel prísť napísať, som z budúcnosti a keď sa pozerám na jeho články je to akoby sa niekto precvičoval v písaní čo najvágnejších článkov.
 fotka
vreskot000  12. 8. 2020 19:11
@mix poprosím nenadávať na mojej stránke
Napíš svoj komentár