Treťou časťou tohoto večerného sobotného článku by som celkom isto chcel nadviazať na myšlienky môjho predchádzajúceho článku, a takto tento blog s tým sa pokúsiť akosi logicky prepojiť.

Ako som teda v mojom predchádzajúcom článku opomenul a zdôraznil, horoskopy sú zlo, ktoré žiaľ spoločnosť toleruje, a neviem stále prečo. Ešte nikto prostredníctvom týchto nezmyslom nikoho nespravil šťastným.

Ak by som povedal z úplne opačného konca, protipólu, mnoho ľudí sa úplne bez akejkoľvek príčiny vysmieva veriacim ľuďom a haní ich za ich vieru. Ja som to našťastie na škole už nezažil, hoci istá forma ešte na základej škole takého skrytého útoku na kresťanstvo a všetko, čo má s tým spoločné tam ešte bola, ale tá tendencia sa prejavila do iných sfér. Dovolím si tvrdiť, že dnes sa útočí nielen na kresťanstvo, ale všeobecne na ohrozovanie ľudskej morálky, na dôstojnosť človeka, na vieru oveľa sofistikovanými metódami, ktoré celkom isto nemusí postrehnúť ani veriaci človek, ktorý nedáva celkom isto dôraz na svoj duchovný život, možno v tejto otázke je viac vlažný, ako by mal byť, hoci priznávam, že nie každý aj veriaci chce prežívať nejako jedinečne svoju vieru.

Priznávam, že veľa ľudí je akosi prirodzene zvedavých, a nerobia to ani tak z toho, že si neuvedomujú, že je to prehrešok proti prvému božiemu prikázaniu. Ak si vezmem do úvahy fakt, že Mojžiš to dostal za svojho života, a kniha exodus, a vyvedenie Izraelitov z egyptského zajatia sa udialo niekedy okolo roku 1250 pnl, teda to máme pekný časový úsek za nami, a pokiaľ sa to spomínalo v tej dobe, celkom isto chápem tomu, že sa jednalo o nebezpečenstvo, voči ktorému proroci bojovali, a považovali to za nutné opomenúť to na stránkach Písma Svätého. Konkrétne sa v Exodus 22,17 spomína. Čarodejnicu nenecháš nažive. A keď mi to spomína Biblia.... to už naozaj niečo znamená proste.

Radšej budem veriť naozaj Písmu Svätému, a všetkému, čo sa tam píše. Lenže problém je že mnohí to tak nečinia, a tí, ktorí tak činia, podľa toho nežijú, a je smutné, že veľa kresťanov tomu verí, čomu nechápem. Ak niekto chce napríklad zdôrazniť, že v Boha neverí, lebo ho nevidel... ako dobre, je to jeden z argumentov, tak ani tak isto svoju budúcnosť nikto nemôže uveriť, pretože ju ešte nezažil, ešte ju neprežil.... Dáva mi to v podstate logiku, že horoskopy sú nelogické.

Samozrejme, každý človek má právo na akési omyly, ale ešte viac aby si to človek postupne uvedomil, a aby sa dal na správnu cestu. To je ako s vedením auta. Uvediem teda celkom jednoduchý príklad na objasnenie. Ja mám síce automatickú prevodovku, ale na manuále, keby si sa chcel pohnúť z piateho prevodového stupňa, čo je úplné šialenstvo, nepohneš sa jednoducho. Mechanizmus a fyzikálne zákony ťa jednoducho nepustia. Jednoducho sa to nedá, aj keby si chcel. A druhá vec.

Mnoho ľudí chce veľa vecí, ktoré sú jednoducho nemožné, a teda ich naplnenie je úplne nezmyselné. Chcieť vedieť, čo ma čaká v budúcnosti považujem za nelogické a absurdné, a navyše celkom isto to uráža dôstojnosť človeka.

V krátkosti odbočím od témy, spomeniem len jedno. Práve preto sa zaradí na začiatku jazdy jednotka, a auto sa vtedy správne pohne. Drifty neuznávam, pripadá mi to detinské a pubertálne. Ale ako spomínam, inak sa človek nepohne, a predsa prevodové stupne sú logicky usporiadané, aby s motorom predsa vytvárali jeden harmonický celok, aby auto správne fungovalo. A auto celkom isto samo nemôže odhadnúť, kedy vodič naštartuje auto.

Ako tematika tohoto článok súvisí s nadpisom? To, že toto je naozaj realistický príklad, ako je prázdno zlé. Prázdno teda je stav, kde nič neexistuje. Lenže to, kde nič neexistuje, a nie je prítomnosť ničoho, muselo byť niečo predchádzajúcim spôsom zničené. To je zmysel prázdna. Nevnímať a nemať pocity, viesť k prázdnote, veriť všetkému, čo nedáva zmysel, a najmä, čo je ešte horšie, a čo by som chcel spomenúť je to, že sa snažia mnohí o akési vyvolávanie strachu v človeku tým, že človek sa azda postupne stane od týchto nekalých praktík napríklad závisí, a nepríjemne to človeka podmaní. Vyviaznutie je nie jednoduchá záležitosť. 

Prečo práve toto spomínam? Mnohí si myslia, že o nič nejde, ale keď napríklad o nič nejde pri tomto prípade, prečo sa mnohí ateisti s dôverou neobracajú k Bohu v modlitbe a prosbe. Keď neveria v Boha, ktorého prirodzenými zmyslami nemôžeme vnímať, ale vnímame ho prostredníctvom viery, prirodzeného svetla rozumu, ale je tvorca dobra, pokoja, ktorý priťahuje všetkých veriacich k jednote a modlitbe. Veď predsa aj na prvých kresťanoch pohania obdivovali ich lásku a jednotu.

 Čo chcem tým povedať na záver? Že práve azda mnohí tí, ktorí teda nemajú v živote pevný oporný bod, a ani sa o to v živote nijak nesnažia, o ktorý sa môžu v živote v rôznych ťažkostiach, alebo radostiach oprieť, uchyľujú sa celkom isto k takýmto nezdravým praktikám, ktoré spočiatku môžu byť na pobavenie ale v neskoršom čase prinášajú zármutok, smútok a strach.

 Blog
Komentuj
 fotka
thankyou  24. 11. 2018 23:32
Ešte nikto prostredníctvom týchto nezmyslom nikoho nespravil šťastným. - Kopu jednoduchých ľudí sa cíti dobre po prečítaní šarlatánstiev.
 fotka
vreskot000  24. 11. 2018 23:39
@thankyou mám pocit, že tu treba (zabudol som) vysvetliť niekoľko pojmov. To, že niečo ťa rozveselí, neznamená, že ťa robí v živote šťastným, a že ti dodá silu. práve naopak. sú veci, ktoré ťa síce spravia šťastným ale nijako ti nepomôžu. Aj silní alkoholici sú šťastní, keď sa po dlhej dobe dostanú ku alkoholu. o feťákoch a podobných neduchoch nechcem už písať.... a čo ten alkohol. Už sú spokojní? Zničia si psychické a fyzické zdravie. Aj on je šťastný. Ale na 10 minut. potom príde depresia a je to v čude
Napíš svoj komentár