Neviem presne koľko článkov s týmto nadpisom pridám, ale myslím si že toho ešte bude. Dnes bol celkom pekný, aj keď horúci deň, a teraz navečer som bol sa trochu schladiť. Veď predsa v horúcom letnom dni to veľmi dobre padne.

Neviem prečo ma napadlo zrovna to, či môže byť základ úspechu neúspech. Ako to teda myslím.

Neúspech v sebe skrýva niečo, čomu môžeme povedať výzva. Samozrejme, ako pre koho, pretože nie pre každého to platí. možno to závisí napríklad aj na povahe človeka, či dokáže spoznať v niečom menej príjemnom šancu, ako by som niečo spravil lepšie. nie preto, aby som sa pred niekým zas vytiahol, a robil možno zo seba frajera. O to mi nejde. Ten, kto chce robiť zo seba frajera, obyčajne bude veľmi ľahko odhaliteľný, prekuknutý, a celkovo nebude úspešný. Len to, aby človek zas pri niečom dozrel, prišiel ako sa hovorí k sebe, povedal si, že toto robím síce dobre, ale mohol by som to robiť ešte lepšie. Toto robím možno zle, pokúsim sa nájsť recept na lepšiu prácu, čo ma to bude napokon baviť a napĺňať.

Všetko teda závisí od uhla pohľadu. Preto dokáže, a to je gro môjho dnešného večerného článku, človek odhadnúť vo svojej schopnosti nejakú potencionálnu schopnosť, ktorú vie pretaviť do úspechu.

Výzva predovšetkým k tomu, aby sme znovu a znovu prehĺbili svoje vedomosti, a našli seba samého. Je to presne tak ako v škole. Prišla neúspešná písomka, čo tam po nej. Pretože mohol som sa napríklad prihlásiť na hodine, a opraviť si tú známku. Našťastie som sa na strednej učil dobre, a takéto veci som takmer nikdy neriešil, ale, priznám sa, že keď sa niečo také pritrafilo, riešiť som to musel, a dotiahol som to vždy do úspešného konca. Hádam pri jednom predmete som to trochu už na konci vypustil, keď mi nešlo o nič, ale nerobil som si z toho vedu, pretože, ako si spomínam na moje nádherné obdobie stredoškolského štúdia, takmer nič nebolo také, ktoré by mi robilo v štúdiu evidentný problém, ktorý by som považoval za buď nezvládnuteľný, alebo ťažko zvládnuteľný.

Vyzerá to teda zdanlivo nelogicky, veď ako môže byť základ úspechu neúspech. Múdry človek vie, že veľké veci sa rodia ťažko a s bolesťou, ktorá po čase je utlmená, ale ona prísť musela. Filozoficky by som to povedal aj tak, že na to, aby pacient sa vyliečil, vyzdravel musel ochorieť. znie to síce možno nemúdro, nelogicky, zle povedané, povedané natvrdo, ale v podstate je pravda. 

Mnoho ľudí si neváži svoje zdravie a podceňuje druhého človeka, ktorý by veľmi túžil možno mať aaspoň tretinu z toho, čo má pred sebou. A vie, že to možno nikdy nedosiahne, alebo to dosiahne buď s veľkou námahou, kde sa musí prekonať, alebo to proste bez pomoci nedotiahne nikde, spravidla cudzej, musím podotknúť. Preto takých ľudí motivuje práve to, čo nemá, a chce dosiahnuť a docieliť práve to, čo nemá, aby vyplnil ten nedostatok, ten deficit, čo je pre život nutný. To čo ho ženie k úspechu, to je presne tá motivácia. Niekedy predsa stačí málo, aby dosiahol veľa. Mnoho ľudí sa naháňa za nezmyselnými vecami, ktoré nie sú potrebné k životu, ale to len preto...

Lebo ešte nič nestratili z toho, čo si majú raz vážiť. Zamyslite sa nad tým.

Záverom poviem toľko. Mnoho chorých túži spraviť aspoň polovicu toho, čo dokážu zdraví ľavou zadnou. Preto ako spomínam v nadpise, základom úspechu je v podstate neúspech, aj keď je to uhol pohľadu.

 Blog
Komentuj
 fotka
joker  31. 7. 2020 15:40
Po precitani tohto clanku citim, ako do mna vstupuje uspech
 fotka
dezolat  1. 8. 2020 08:49
Zakladom uspechu je pisat picoviny na birdzi. To vi kazdej
 fotka
vreskot000  1. 8. 2020 23:40
@dezolat ano dakujem za bezobsažný koment
 fotka
nerwous15  2. 8. 2020 16:43
Nieje ti to ani trochu trapne?
 fotka
vreskot000  2. 8. 2020 17:06
@nerwous15 mne prečo.
 fotka
nerwous15  2. 8. 2020 18:04
V tychto clankoch si stale kladies otazky a odpovedas na nich.. tak schvalne, opytaj sa seba preco som ti takuto otazku polozil.. verim, ze na to prides
 fotka
vreskot000  2. 8. 2020 23:02
@nerwous15 moje blogy píšem ako jedno zamyslenie, a spontánne mi prichádzajú na um rečnícke otázky. zo slovenčiny asi vieš, čo sú rečnícke otázky. nie je na tom nič zlé. možno si na to už prišiel teda
 fotka
nerwous15  3. 8. 2020 22:32
Bla bla... Zakladom uspechu je pocuvat. Skus to
Par viet sme uz spolu prehodili, vsimol som si, ze si ma obcas vypocujes. Mozno keby si pocuval aj ostatnych, mozno to zmeni styl tvojho zmyslania, mozno ziskas novy uhol pohladu na veci, mozno si konecne uvedomis...
Napíš svoj komentár