Opätovne, ale celkom neplánovane by som v tomto mojom blogu chcel venovať priestor duchovnej problematike, avšak tentoraz je to z celkom iného úmyslu.


Nebudem, alebo teda nechcel by som sa na začiatku dlho rozpisovať, už som ti to predsa napísal, ale plánoval som to po mojom osobnom uvážení, teda aj ho napísať ako osobitný blog. Nechcem vyvracať niečo, čo si napísal ty, verím, že takto to vnímaš svojim rozumom pravdepodobne najlepšie, ako vieš, je teda celkom chvályhodné nad určitými súvislosťami, čo sa dejú v našom živote aj primerane zamýšľať, a ešte lepšie, keď človek rozumovo vie čosi logicky argumentovať, poprípade dať najavo svoj názor... To ti neberiem, dokonca mi to bližšie vysvetľuje aj filozofia.


Pochopme ale také súvislosti,, že teda naše myslenie, a celkovo naša filozofia ako taká, je obmedzené poznanie čohosi, čo chceme bližšie pochopiť, a dávame k tomu kadejaké prívlastky, a sú napísaných mnoho publikácii na niektoré dôležité okolnosti nejakej problematiky.

Ďalšia otázka, ak je teda tento materializmus taký jedinečný, že presahuje náboženské vnímanie, prečo ešte nevyvinuli liek na rakovinu. Ja viem, je to mimoriadne ťažká téma. Napriklad. Počúvaj ma sem. 14. rokov sa venujem jednej činnosti, kde som do večnosti odprevádzal ľudí, čo zomreli na starobu, alebo nejaku formu spomínanej choroby rakoviny. Snažil som sa vcítiť do pocitov, pretože som citlivý človek... Možno táto vlastnosť mnohým z nás, možno najmä mladým ľuďom veľmi chýba, a to je len na škodu veci. 

Ak existuje medicína, ktorá už v stredoveku dokázala pitvať človeka, prečo nevymyslia učinny liek na rakovinu. na svete zomrie denne veľa osôb neprirodzenou smrťou.. teda nie starcov na starobu, to je prirodzené. ale na choroby... rakovina so všetkými možnými druhmi a podobne. Boh lusknutím prsta nevymyslí nič. je zaujimave, že áno, v Boha ľudia veria, ale napriek moderným medicínskym riešeniam stále ľudia zomieraju na rakovinu. Možnosti su teda 2.

1. Buď ho nevymysleli, a ľudi dopujú liekmi a liečivami, ktoré aj tak nemajú nejaký pozitívny účinok, a chorý tak či tak postupom času zomrie.

2. Vymysleli, majú ho dokonca, ale vôbec nechcú ho dať do obehu, lebo potrebujú minúť 5 neúčinných liekov, ktoré sa lepšie marketingovo predajú.

3. Tretí bod súvisi s druhým. Ak existuje, a platí bod 2. ktorý som povedal, v medicíne pracujú tí najväčší chrapúni, a cirkev teda má morálne právo kohosi kritizovať, resp. má morálne právo poukazovať na zlo v spoločnosti.

Ps. Úprimne naozaj ľutujem takýchto ľudí, teraz ale samozrejme nevzťahuj si to na seba, ak si sa v tom naozaj videl, len sa zamysli, ktorí skúmajú, či je Boh alebo nie. Pretože skúmaju nie preto, aby sa o tom presvedčili, že to tak naozaj je, ale len preto, aby, žiaľ, si utvrdili svoj veľmi mylný dojem, o ktorom isto raz nadobudnú presvedčenie, že sa vlastne celý život hlboko mýlili. To je definícia ateistu, a podobne zmýšľajúcich ľudí.

Ďalšiu vec, ktorú chcem teda v tomto odstavci napísať bude vlastne myslené viac menej ako záver môjho blogu. Buď teda niečo existuje, teda je to reálne, naberá to teda konkrétne tvary poznania, sme teda aj o tom reálne a vecne  presvedčení, alebo tak nejak by som sa vyjadril, alebo to proste neexistuje, a všetko okolo to je len jedno jediné, náš omyl a nič viac. 

Filozofia pozná len jedinú možnost. Áno, alebo nie. Ak teda volíme tú prvú možnosť, a teda tým je ten pojem áno, ostatné pojmy sú len "pridruženými výrazmi" pridávajúcimi náležitú odbornosť, kvalitu poznania nejakého pojmu. A teda ale pokiaľ je to nie...Nie, teda ako pojem čosi negujúci, čosi, čo vyvracia pojem áno, tak potom to všetko definitívne zhaslo a nemá preto ďalší, hlbší, vnútorný zmysel to ďalej rozpitvávať. 

Ak sa teda chcem ešte vrátiť k tvojej téme, a podobne, s ktorou nie že nesúhlasím, ale nedáva mi to zmysel, tak zase. Pokiaľ by teda svätopisci nemali dojem, že Boh existuje, dávaj pozor, čo teda som teraz napísal, nepísali by cca 2200 strán písma sväteho. Veď to predsa nedáva zmysel. Na to si akože neprišiel? Je teda veľmi zaujímavé, ak podľa ateistu niečo síce neexistuje, ale naďalej to pretrváva. Zaujímavé, nie? 

Na záver by som ešte teraz chcel napísať ešte niekoľko mojich osobných postrehov, nič viac nič menej teda. Ps. Myslím si, že. Ak niekto koná nejaký výskum, obyčajne je presvedčený že jeho práca má zmysel. To sa deje pri každom jednom výskume, nemusí to mať nejaké alebo teda duchovné zameranie, som to tom presvedčený. A väčšinou to zmysel prakticky má. 

My kresťania si niekedy mylne myslíme, že materializmus je neprípustný pre nás kresťanov. Áno, ale to len vtedy, ak ho zneužiješ proti danej viere, svojmu presvedčeniu, presvedčeniu človeka pri tebe, alebo pre seba, kde sa môže nejakým spôsobom výrazne rozmáhať zlo a postupná deštrukcia spoločnosti.

 

 





 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár