Dobrý večer Vám prajem. Dneska večer akurát teraz som sa vrátil, noo asi tak pol hodinu dozadu som prišiel domov, bol som totiž v susednej dedine zúčastniť sa na svätej omši, a chcem sa podeliť o moju radosť.

Chcem sa podeliť o moju radosť, hoci viem, že mnohým je na ich nešťastie kresťanstvo na posmech. Boh vás bude súdiť, a ako som napísal tu jednému blogerovi, ...

Nebojíš sa že za tvoje reči ti raz bude Boh prísnym sudcom?

Ak si v spovedi zamlčal ľahký hriech, je to v poriadku, ľahké hriechy nie si povinný pri spovedi hovoriť"... to nie je celkom pravda. Práveže to nie je vôbec v poriadku.

ak som dával dobrý pozor na hodinách, tak viem že... ad 1. Každý hriech je ohavnosť proti Bohu a Boh nerozlišuje medzi ľahkým a ťažkým, lebo každý hriech je minutie cieľa... že sa odkláňaš hriechom od cesty k Bohu.dalšia poučka... neexistuje hriech ktorý sa nedá rozhrešiť... 

teda aj hriech proti Duchu Svetemu nespočíva primárne v konkrétnemu hriechu, ale moje odsúdenie skutkovej podstaty hriechu, ku ktorému sa ja sám staviam ako sudca,a vyrieknem ortieľ nad situácioum že ...nedá sa mi odpustiť. avšak ja jediný som v spovedelnici ako kajúcnik obžalovaný... druhá vec. 

sviatosť zmierenia je taký ťažký a namáhavý súboj s diablom, že neexistuje, ak niekto zabudne pri spovedi pri knazovi vyznať mu nejaký hriech. To neexistuje. Proste sa to nedá, nie je to možné. Existuje len možnosť, že ten hriech úmyselne nepovieš, respektíve nesnažíš sa na isté okolnosti posledného obdobia veľmi rozpamätať. A keď sa vrátim k prvým odsekom, Písmo jasne na prvých stránkach pripomína, že Boh ti odpustí každý hriech, avšak nato potrebujem milosť Ducha Svätého a dúfať a dôverovať v božie milosrdenstvo. 

Božie milosrdenstvo je predsa spomenuté v samotnom Genezis, kde v protoevanjeliu spásy, Boh prisľubuje adamovi a eve v raji po hriechu Spasiteľa Ježiša. Tam je prvý náznak božieho milosrdenstva.

Jedná sa tu o to, že ani v duchovnom prostredí nesmiem dbať na akýsi formalizmus, ktorý je ešte veľmi silno tradične ukotvený u staršej generácie, ktorá ale na druhej strane ešte dostatočne dobre udržuje katolícke povedomie v kresťanskej spoločnosti.

Lenže tiež nesmieme zabúdať, že v každom prípade dotýka sa viera a život viery len mňa a nie toho druhého. 

To znamená že veriť v Boha a vyznávať kresťanské hodnoty, a všetko čo sa dozviem z Písma Svätého... to nie je všetko....

Pokiaľ neprinesiem v živote nejakú obetu, moja zbožnosť nemá zmysel.

Uvedomte si vy ateisti. My kresťania sa za vás modlíme, aby ste našli zmysluplnú cestu v tomto biednom živote, kresťan sa modlí aj za svojich prenasledovateľov. Uvedomujte si skutočnosť, že ty máš vieru na smiech, ale to všetko sa otočí raz proti tebe... Keď kresťanov prenasledujú... Pakistan a iné krajiny, nerobíte zle kresťanom, ale v prvom rade prenasledovatelia si veľmi ale veľmi, ani si to neviete dostatočne uvedomiť, ako veľmi si útočníci ubližujú v prvom rade sami sebe. Myslíte si že Bohu sa to páči

Písmo v tomto je nekompromisné. Pán Ježiš veľmi zdôrazňuje nasledujúce... 

" Čokoľvek ste urobili jednému z týchto najmenších, mne ste urobili..." 

Ej ej. Vaše správanie pred Bohom je jedna ohavnosť. Tak ako útočíš a vysmievaš sa kresťanom aj tu na blogu, raz ťa bude trápiť veľmi svedomie a mladícka nerozvážnosť. Za vás sa treba veľa modliť

 Blog
Komentuj
 fotka
vladqog  26. 10. 2016 21:09
Za mna sa modlit nemusis.
 fotka
igorv  26. 10. 2016 21:14
Ludia (castokrat krestania, ale aj ti ini) si neuvedomuju, ze Jezis hovoril vacsinou farizejom (cirkevni hodnostari oznacovani ako pokrytci) a zakonnikom (ktori davali prilis velke, castokrat tiez pokrytecke rady a usmernenia na povodne Mojzisove zakony). Komu by tak Jezis rozpraval dnes?

Nie, urcite by to neboli svetovi lidri. Ani lidri krajin ako je ta nasa. Neprisiel by hovorit evanjelium ani ateistom, teistom, iluminatom, ci scientologom. Hlavnymi posluchacmi by opat boli obycajni ludia zijuci v krestanskych/zidovskych komunitach. Rozpraval by o tom, ako daleko sme sa vzdialili od Jeho rad, lasky a pokoja. Rozpraval by cirkevnym hodnostarom ako daleko su oni od zakonov prikazov a zakazov, ktore tak silne a hlasne nachadzaju a rozpravaju.

CO treba konat vo svete je laska. Ci si krestan, ci budhista, ci ateista, ci scientolog, ci jehovista. Nezalezi na tom, kto kym je. Co robi. Ako sa sprava. Boh nas vsetkych, do jedneho miluje. Ako jedine nabozenstvo, Boh prisiel do biedy, na tento svet. Zil tu, prezil vsetko co my a na konci este zazil kazdy jeden hriech. Moj, tvoj, Ferov, Marienkin.

"Čokoľvek ste urobili jednému z týchto najmenších, mne ste urobili..."

Toto nie je mierene na pohanov, ateistov, scientologov... Toto je mierene na nas. Krestanov. Ako sa my spravame k inym ludom. Spravas sa k ateistom tak, ako by si sa spraval, keby bol na ich mieste Kristus?
 fotka
vreskot000  26. 10. 2016 21:21
počuj brat. Neprišiel náhodou Pán Ježiš rúcať stoly do chrámu? prečo im nevysvetlil že brat moj nebudeš robiť z domu mojho otca tržnicu, jednoducho im narobil bordel aby sa spamätali. medové motuzy ti nik nechce dávať popred nos, ale pochop, že JEDINE PRAVDA ťa oslobodí nič viac. áno, lásku treba konať. povec mi takú vec.

nik neodsúdil komunizmus, ktorý bez príčiny prenasledovali ľudí tyranizovali ich a často ich mučili
kto odsúdil tieto hriechy? nikto. kto odsudil zločiny komunizmu?

ak si pochopil, moj blog nie je o "rebelantsve " voči ateistom, a to, ako kresťania trpia, ale práve o tom, že kresťan v spoločenstve iných osob trpieť nemusí. ateista si spraví hriech na seba, ktorý s ním pojde na smrteľnú postel, a bude ho to trápiť, ale z kresťana spraví mučeníka.

kto je večší potom pokrytec? nerozumieš tomu? ked ty mne spravíš zle, ja ti odpustím. odpustím ti ako človek, odpustím ti ako kresťan, lebo aj Kristus odpustil svojim vrahom na kríži, ale je tu ešte posledný súd, kde o odpustení nebude rozhodovať moj vzťah ku tebe, ale posúdenie Krista ako pantokratora celeho sveta, vo vztahu ku nemu. preto spomínam stať... čokoľvek ste urobili mojim najbližším mne ste urobili.
 fotka
vreskot000  26. 10. 2016 21:22
ale v podstate si to vystihol
 fotka
igorv  26. 10. 2016 21:38
nemusi trpiet? nemusi, no nezabudaj, ze si za to castokrat mozeme sami. Hlavne katolici.

"Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa a pre evanjelium, zachráni si ho."

To je to iste ako hovoris, ze medzi ateistami trpime. Sak jasne ze hej, lebo velakrat sme uplne hovada. Nevieme sa spravat inak ako im furt len do oci strkat to, ze my sme lepsi ako oni lebo neveria v Boha (ktory je hrozny Boh a dopusti zmutovane deti, rakovinu, kriziacke vypravy, holokaust a co ja viem co vsetko). Rozhodol si sa byt krestanom? Super! Chces nasledovat Krista? Mas vediet aj trpiet. Davat sa druhym. Preukazovat lasku ci uz objatim, slovom alebo skutkom. Mas hlasat evanjelium, Mas sa snazit byt kazdy den lepsim clovekom. Mas zobrat svoj kriz, a pribit sa nanho za svoje vlastne hriechy. Mas zapriet sam seba a ist aj tam, kde je ti to neprijemne..
 fotka
marcello111  26. 10. 2016 21:40
@vladqog
hovorí sa, že topiaci sa aj slamky chytá, ty zjavne vo svojom živote máš všetko, máš to vyhrané, nepotrebuješ pomoc, ty sa nemusíš báť, že sa utopíš...

prajem ti, aby si nikdy v živote tú slamku nemusel použiť....
 fotka
igorv  26. 10. 2016 21:43
Netvrdim, ze teraz nemame nic ine robit len byt ti, ktori len trpia, to nie. Pavol nas vyzyva aby sme sa stale radovali. Mame byt mestom na skale, solou zeme, mame sa tesit. Ale nemame sa cudovat, ked pre evanjelium trpime. To je vsetko co som chcel povedat. Neoznacujes ma, nebudem sledovat tvoje odpovede.
 fotka
vreskot000  26. 10. 2016 21:49
dakujem ti za nazor brat.
 fotka
maykym  26. 10. 2016 22:10
to čo je toto do piče
10 
 fotka
antifunebracka  27. 10. 2016 19:35
Môj pán Satan, ktorý sa ma in dnes opäť poctil zjavením pri čiernej omši, povedal, že ti je už v pätách. A tiež že sa ťa mám opýtať, či si sa vyspovedal z toho, ako si mi ešte včera vulgárne nadával, vysmieval ma a ponižoval. Či sa takto správa slušný kresťan?



666 IN NOMINES SATAN 666
11 
 fotka
vreskot000  27. 10. 2016 20:56
ano vyspovedal som sa. včera približne okolo 17.45 presne ti poviem
12 
 fotka
vreskot000  29. 10. 2016 12:17
antifunebračka. taketo nálepky si nalepuj na spalnu svojich rodičov
Napíš svoj komentár