Pridávam obsiahlejšie zamyslenie, ktoré som interpretoval do ďalšej diskusie. 

Čiže spoločenstvo milosť ne je sekta? To ste ako študovali teológiu? Ja som tiež študoval, a je to nebezpečná sekta. Raz ma zastavili práve z tejto sekty, a náhodou sa to udialo pri rimskokatolickom kostole. Povedal som im medzi rečou, ak chcete prejaviť vieru, ktorú neviete dokázať svojimi skutkami, poďte sa pokloniť eucharistickému Kristovi na adoráciu. 

Myslím si, že dvere do chrámu sú otvorené nielen kresťanom katolíkov, ale všetkým, ktorí túžia spoznať pravdu, ktorá je v Eucharistii. Druhá vec. Pozrite sa. Vráťte sa prosím Vás k pôvodine dnešnej tematiky, aby ste sa Vy, ja, poprípade ostatní nezamotali do nejakých dezinterpretácii textu. Pán ... uvádza, že otec vikár s relikviou obletel slovensko s prosbou o požehnanie národa a zastavenie pandémie. 

Protestantskí a iní domýlení (úprimne) kresťania, ktorí nerozumejú tomuto aktu, hoci nech je neviem ako nezvyčajný, sa navážajú do toho, či niečo také môže pomôcť. Ak sú kresťania inej cirkvi, musím ich mať podľa rečí sv. Pavla za pohana, s ktorým nemám prevravieť slovo. 

Ja s nimi ako kresťanov dobrej viere prevravím mnoho slov. Povedzte mi, čo som konkrétne napísal zlé, alebo niečo, čo odporuje náuke cirkvi? Nič. Druhá vec. Ako som písal v jednom príspevku, minulý týžden som sa dozvedel skvelú správu, že 14 kňazov pomáha priamo na covid oddelení. Prosím vás. Uvedomme si, že je pandémia rozsahu, o akom generácie dozadu neslýchali, mimo známej španielskej chrípky. Viete. Myslíme si, že lockdovn slúži na to, aby dvere chrámu boli zatvorené, a ľudia v strachu žili medzi 4 stenami. Omyl. 

Dvere chrámu musia byť otvorené, a človek potrebuje adorovať Krista. Kto tak nečiní, nebuduje Božie kráľovstvo tu na zemi, podľa biblického príkazu predsa. Neviem celkom presne, akú máte vy predstavu, ale ja mám takú. Druhá vec. 

prečo ste neopomenuli komentár hore, že sa vonkoncom nejedná o okultné praktiky, ale o prax cirkvi, ktorú de facto koná cirkev aj oficiálne niekoľkokrát ročne? KŇaz na obrady Bielej soboty ide dať požehnaniu eucharistiou v monštrancii celému mestu von z kostola. Práve na príkaz Pána, ktorý znie veľmi jasne, aj v dnešnej dobe..." choďte do celého sveta, učte všetky národy... a to, aby požehnanie obsiahli aj tí čo neveria v Boha... 

Nie teda preto, lebo neveria, ale preto, aby predsa uverili, a aby raz takto dosiahli spásu. Povedal som niečo v tomto zlé? Ak sa spätne vrátim k tematike, očakával som od vás postoj, že pochválite túto myšlienku, ktorá je hodná pochvaly. Nie pochvaly v svetskom merítku, ale pochvala Pánovi, že nás ešte chráni a že nie je horšie. A ak mi užívateľka ... povie, že sa musíme napĺňať Kristom a nie Eucharistiou, (čiže samotným Telom a Krvou) musím vás nutne pokladať za pohana, ktorý Kristovi nepatrí. Osoba, ktorá vyčlenuje zosmiešňuje a znevažuje Eucharistické spoločenstvo Kristovi nepatrí. 

Nepísal som to opätovne z akéhosi môjho horlivého presvedčenia, alebo nejakého triumfalizmu, ale preto, lebo my všetci predsa v tejto dobe (to by som zdôraznil) sme pozvaní ku jednote, ktorá teda logicky zjednocuje, a nie takej, ktorá všetkych rozdeľuje. Už pravdepodobne v tejto dobe nie je čas, aby sme sa rozdeľovali, ale čas, aby sme sa spájali.

druhá vec, už pochopte, že, opakujem, čo som zdôraznil v predchádzajúcom odseku, že teda v dnešnej dobe sa už nemôžeme rozdeľovať, ale musíme sa spájať, lebo udalosti posledných dní celkom isto hovoria, že Pánov deň je blízko. A ak veríte Písmu, musíte tak aj konať.

 Blog
Komentuj
 fotka
annyejnji  11. 1. 2021 12:10
počuj, kde si narazil na tú holku z milosti? nemáš na ňu ešte kontakt?
 fotka
vreskot000  11. 1. 2021 12:26
@annyejnji to bola stará žena. nemám na ňu kontakt veru nie.. ach..
 fotka
nats  11. 1. 2021 15:13
Každému je u prdele čomu veríš, ale nemohol by si si tieto úvahy napísať do poznamkoveho bloku a uložiť do šuflíka namiesto spamovania birdzu?
 fotka
vreskot000  11. 1. 2021 19:16
@nats nie
 fotka
nats  11. 1. 2021 19:30
 fotka
vreskot000  11. 1. 2021 19:44
nie
Napíš svoj komentár