Úvodom by som chcel povedať, že píšem článok, ktorý pozostáva z môjho komentáru, teda ho píšem ako recenziu. 

Prepáč mi, ale nechce sa mi čítať tvoje články, kde chceš uraziť matku kristovu. 

Veľmi ma to mrzí. Veľmi. Nebudem ti písať odkazy o tom, že v Lukášovom evanjeliu máš napísane, že Panna Mária hovorí.... Hľa od tejto chvíle blahoslaviť ma budú všetky pokolenia. nájdeš to v Lk 1, 46-56. Počuješ dobre. 

A prosím ťa. Napíš teraz blog o tom, že v Lukášovom evanjeliu v magnifikate, v tej stati, v ktorom Panna Mária zvelebuje Boha, hovorí tieto slová, že teda ju, Máriu budú blahoslaviť všetky pokolenia. 

Prosím oprav si to vo svojom blogu. Pretože píšeš, že sa tam nič také nikde nepíše. Je to omyl! Vážení, stále sa navážate do tejto tematiky! Škoda! A pritom naša cirkev dobre vychádza s protestantskými cirkvami, a ako kresťan rimsko katolík sa teším každej spolupráce, kde cítit jednotu skrze Svätého Boha. 

Vieš. Keby si bol teológ, mal vyštudovanú teológiu, ja som študoval teológiu, tak nepoviem, ale pozri. Bolí ma, že sa neustále navážate do toho, čo ovyplvniť nemôžeš. Prečo by sme mali uctievať pannu mariu? Počuvaj. A prečo by som ju nemal uctievať? Ruženec, modlitba ruženca je kristologická modlitba zameraná na Boha a Syna Ježiša krista Ducha svätého tajomne zjednoteného v Najsvätejšej Trojici. Pri navštívení panny Márie archanjelom Gabrielom:

Anjel jej odpovedal: „Duch Svätý zostúpi na teba a moc Najvyššieho ťa zatieni. A preto aj dieťa bude sa volať svätým, bude to Boží Syn. Lk 1,35; 

Píšem ti preto aj súradnice. 

Vieš ide o to, že musíte v prvom rade prestať urážať materstvo matky Kristovej Panny Márie. o to ide. a ďalej ti poviem. Aj jednému podobnému tebe som tu písal, že keď máš s niečím problém napríklad s teologickej oblasti, s oblasti Písma Svätého, nestavaj sa do pozície samozvaného vykladača. Pretože súkromný výklad nie je prípustný. Katolícka cirkev predsa na toto má učiteľský úrad cirkvi, a keby ste sa trochu pokorili, žilo by sa vám lepšie. 

Vy síce sochy a obrazy nemáte, ale Boh mi to nikde nezakázal. Ak správne pochopíš príkaz Pána o tejto problematike zo starého zákona, vtedy sa rozmáhali pohanské kulty, kde si uctievali zlaté teľatá, sochy rôznych kráľov, pohanských démonov a podobne. To patrilo predovšetkým do tejto oblasti. moderné umenie, napríklad pieta od majstra michalangela, ktorý zhotovil Pietu, ako spomínam, je majstrovsky vyobrazená bolesť márie keď držala mŕtve Telo Pána v náručí. nechápeš odkazu Piety? nechápeš o čom sú obrazy? 

Prečo takto chceš urážať veriacich v Krista v našej cirkvi. Zase si to nepochopil. Panna Mária je takto v tomto bolestnom rozpoložení, teda keď drží mŕtve telo Pána ako siedma bolesť, predobraz všetkých trpiacich žien a matiek, ktorým sa stalo podobné, a panenská Matka Pána v tomto je veľkou silou práve osôb ktorí trpia rovnako, ako trpela Matka Kristova. Práve preto maj ku nej úctu. 

Hypoteticky Kristus mohol prísť na svet v dospelom veku. Ale nespravil to, ale narodil sa z Panny Márie. To niečo znamená! Uvedom si to prosím ťa. Ja sa budem za teba modliť, nie preto, aby si dospel k akejsi duchovnej jednote, a aby som ťa presvedčil. nie. Ja ta presviedčať nebudem, pretože ťa nepresvedčím, ale môžeš prísť k pravda, keď budeš prosiť Ducha Svätého. 

Chcem ti len povedať takto na záver článku, že teda na základe konkrétnej služby lásky k blížnym a telesného a duchovného milosrdenstva viď aj ty, snaž sa o to, v trpiacich bratoch a sestrách, konkrétne v bezdomovcoch, opustených, chorých, starých, umierajúcich, postihnutých, a ešte iných trpiacich predovšetkým Krista, ktorému nik nie je ľahostajný, a u ktorého má šancu aj ten najväčší hriešnik. Čo na to povieš. Uvedom si, že Ježiš zomrel aj za teba, a trpí vtedy, kedy je trýznená napríklad aj od iných cirkví takýmto spôsobom predovšetkým aj naša katolícka cirkev. Naša cirkev si aj od iných cirkví, žiaľ musíme skonštatovať vytrpela dosť, nielen od 40 ročného marazmu inej ideológie, kde ešte stále cítiť rany. Dobre? 

Uvedom si predovšetkým ten fakt, že tu ide aj o tvoju spásu, kde ti má byť raz darovaný večný život, aby si takto ozdobený božími milosťami sa predstavil vo večnosti Bohu, ktorý ťa chce po pozemskom putovaní mať pri sebe a darovať ti večnú spásu. Čo na to povieš?

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár