Napísal som veľmi ostrý koment do jednej diskusie, na jednom portáli, a trochu som sa obával reakcie, ale kašlem na to, Jedná sa o to, že aj my v kresťanstve sme prekročili isté medze, a nedá mi na ne nereagovať.

Pridávam teda teraz znenie toho komentu. Jednalo sa o to, či je dovolené natáčať a fotografovať intímne chvíle manželov. Upozorňujem, že to bolo na katolíckej diskusnej stránke, a dosť som bol prekvapený tou otvorenosťou, ako sa to tam prezentovalo, teda ponúkam môj pohľad. Teda.

Ktorý normálny muž si natáča ženu? No povedz mi? Čo som ti napísal zlé? Načo teda rozoberáš takéto témy? Vieš o tom vôbec, že niečo takéto je hriechom, z ktorého sa musíš spovedať? 

Ani v manželskej intimite nie je všetko dovolené. Na to sa spýtaj predsa kňaza v spovedi, ak máš vôbec pochybnosti. čo môžeš a čo nie. Spýtaj sa ho, čo ti povie. Spýta sa ťa, či si normálny, alebo ťa odporučí do manželskej poradne.

Povedz mi jeden dôvod ešte raz sa ťa pýtam, prečo máš natáčať ženu v intimnostiach. Normálne sa pýtam. Lebo tvoja anketa je scestná. Ani svetské periodiká tu na nete by takúto tému nenadhodili, pretože isté intimnosti by si mal publikovať osobám starším ako 18 rokov. Zaručene je na tejto diskusii osoba len staršia ako 18 rokov? Ak nie potom je to problém. Toto je téma, o ktorej sa nediskutuje! 

Ešte raz mi vysvetli načo by si to robil. Aký máš motív fotografovať a natáčať intímne chvíle so ženou ako kresťan katolík. Toto robí kresťan katolík? A potom pojdeš do kostola na svätú omšu? To je ešte zvrátenejšie ako keby si bol slobodný a vyhľadával nemravnosti na internete a bol pravdaže ateista. Toto sa nesmie! Pochop! Pokiaľ to nepochopíš, tak si naozaj úchyl. čo som povedal zlé? 

Spýtaj sa kňaza a napíš mi odpoveď na moju otázku. Spýtaj sa morálneho teológia duchovného otca, nepoviem konkrétne meno, alebo hocikoho iného, ak máš s týmto problém. On je kňaz ktorý študoval tento odbor, a na TV LUX chodia jeho prednášky. relácia sa vola Fundamenty. Myslím si že každý utorok to chodí. Neviem presne. 

Tam je na to priestor! On ti to vysvetlí. ale myslím si, že sa ťa spýta naozaj, či si normálny, lebo ľudská intimita má svoje hranice. Ty nevieš o čom rozprávaš. 

nahota nie je len sex. nahota je aj to, keď je niekto chorý v nemocnici, a na operáciu ide kompletne nahý. Aj muž aj žena. Robil som v nemocnici, a robím v zdravotníctve doteraz. Nikdy ma ani len nenapadla nejaká neprofesionálna pudová súvislosť s ľudskou nahotou, keď som ošetroval nejakú ženu ako muž. 

To teda žiaľ musím smutne skonštatovať, môže fakt len kresťanov (nás) napadnúť. Vieš. Pre ateistu, teda ateista nevidí v koncepte kresťanstva hriech ohľadom čistoty. Pre neho je to nič. Potešenie. V ňom to nevyvoláva nijaké výčitky svedomia ohľadom čistoty, čo nemalo by platiť pre kresťana, ktorý pristupuje k sviatostiam. Ja ti navrhujem katolícky kresťanský postoj. 

Ty máš hriešne myšlienky! Ver mi! Tvoje myšlienky sú hriešne! Tieto myšlienky neobídu azda nikoho z nás, ale mal by si sa z toho vyspovedať. Aj ja keď cítim ťažobu hriechu idem na spoveď a snažím sa polepšiť. Ale ty čo rozoberáš si len myslíš, že toto patrí na toto kresťanské fórum na internete, a zaiste očakávaš nejaké pozitívne alebo skôr blahosklonné prejavy na svoju adresu. Teda v mojom prípade to tak nebude. 

Na záver môjho komentáru na internete by som ešte napísal toľkoto k tomuto. Týmto som sa ťa nechcel nijako dotknúť ale pochop, že je to úplná sprostosť a magorovina čo si naznačil do diskusii. Takéto čosi tu jednoducho nepatrí! Buď to pochopíš v dobrom a uznáš si chybu, alebo naozaj si dutý, a nepochopíš to! (ako v dobrom, priamo ťa nechcem isto uraziť) a druhá vec. keď dávaš nejaký článok na vyjadrenie... ok, máš právo dať akúkoľvek tému, ale naozaj zváž či to je vhodné a hodné! a toto zaiste nebolo.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár