Na úvod by som rád pripomenul, že je to trošku netradičný názov blogu, ktorý som teraz napísal. Po búrlivej diskusnej prestrelke, ktorú som vyvolal mojím predchádzajúcim blogom, kde som musel vymazať zopár komentov, som nečakane nabral dobrý pocit. Ako keby ma to nakoplo vpred. Pravda je taká, že čím viac nejakých, nazvem to konštruktívno kritických pohľadov na moju tvorbu, tak tým lepšie sa cítim, a tým ďalej ma to akokeby, mám taký zvláštny pocit, spisovateľsky, ale najmä názorovo, myšlienkovo ma to posúva akosi vpred. Teraz som prišiel na maminej Fabii z práce domov, a je mi celkom fajn. Tak to má byť.

Ešte v robote, spravil som si kávu, a zapálil som si cigaretu. Nepoviem značku, lebo neviem, či sa to dá propagovať, ale normálne mi nejak nechutila moc. Normálne nefajčím, ale napríklad minulý týždeň som si objednal kartón bylinkových cigariet u jednej známej v novinovom stánku. Nikde ich totiž, aspoň v mojom meste neviem zohnať. Skúšal som aj v lekárni, ale neúspešne. Celkom dobrá cena, 5 ks len za 10 eur. Keďže momentálne našťastie teraz pracujem, a ledva čakám, kedy mi dôjde šekom očakávaná výplata, tak som si to mohol dovoliť, a navyše je to zdravé. Prvý raz som skúsil tieto cígy asi keď som mal neviem, sedemnásť? Tak. Netrpezlivo som skočil do stánku, či mi došiel tovar, ale ešte nedošiel. Nevadí.

Ležérne som si prečítal merecedes časopisy, ktoré som si zobral na nenávratnú dobu z predajne Merecedes. Kamoš mi ich dneska vrátil, a už som si myslel, že si za ne vypýtam zopár eur, ako za prenájom časopisu. Ale žartujem, v poho. Nové CLS mercedes sa mi hrozne páči. A SLS za 184 000 eur, čo som videl v predajni, mi istý čas nedalo spávať. Vraj sa minulý rok predal jedno či dva kusy. Strašne veľa . Samozrejme, z finančného hľadiska je to pre mňa nedosiahnuteľná méta. Uspokojil by som sa, ako som to spomínal v blogu písaného niekedy koncom decembra, s eskovým mercedesom, ktorý, aj keď mám na mysli starší model ročník 2000 konkrétne trojliter, ale to je jedno v podstate aký to má obsah.

Samozrejme, už som pomaly naštudoval všetky potrebné motoristické informácie. Dneska dvakrát okolo mňa prefrčal eskový meďák štvorliter. Nebudete mi veriť, ale normálne ma to naplnilo a príjemne naladilo. Myslím si že má jedinečný dizajn, ale samozrejme jedná sa o môj skromný úsudok. Len na okraj spomeniem. Teraz. odrazu akosi nepotrebujem už nejak stále rozmýšľať nad nepodstatnými vecami. A preto vyslovujem len jediné želanie, aby ceny benzínu a diesla klesali. Súhlasíte, že?

Zamyslel som sa. Vonku padal jemný, tichý dážď. Ani málo, ani veľa. Chutný obed v redute mi dodal náladu, hneď sa mi deň stal krajším, aspoň na nejaký čas. Zistil som na sebe, že som sa stal akýmsi flegmatickým, čo potvrdilo moje priaznivé podozrenie z predchádzajúcich dojmov napísaných do blogu. Ono to naozaj funguje! Ani by som nepovedal. Je to pravda. Po búrlivom období sa mi rozjasnil život. Začal som sa zaujímať o pre mňa nové veci. Najprv to šlo nasilu, potom som k tomu nadobudol zvláštny vzťah.

Ani by som nepovedal ešte pred časom, že sa budem v tomto období drviť informáciami zo sveta stavby domov, prestavieb, inovácii, zlepšenia bývania, a v neposlednom rade, rád by som opomenul, že som netušil, že budem surfovať po autobazári ako divý. Nech sa páči, celkom odporúčam túto stránku.

Pomalý, tichý, vymodlený dážď príjemne klepal na parapety zvonka budovy, kde mám kanceláriu. Vytváral celkovo dobrý dojem akéhosi pomaly letného koncertu kvitnúcej prírody. Vonku sa navyše celkom príjemne schladilo. Napadlo ma zopár pozitívnych myšlienok, alebo lepšie povedané, zopár prianí.

Tak, ako posledné dva dni bohato a zúrodňujúco prší, si tajne želám, aby takto pršalo šťastie, radosť, pokoj, harmónia na všetkých tých, ktorí to najviac potrebujú. Nebojme sa akosi smelšie a odvážnejšie pootvoriť tie dvierka, kde sa skrýva zatiaľ neznáma cesta. Všetko treba vnímať ako začiatok nových možností. Netráp sa, čo bude zajtra, a s kým budeš v najbližších dňoch. Kašli na to. Pokojne ber všetko. Vytvor si akési pasívnejšie citové obdobie, kde pomaly zabudneš na všetko zlé, čo si doteraz prežil.

Vykašľal som sa na všetko, čím som sa kedysi zapodieval. Nebol to síce zbytočne stratený čas, ale fakt to nemalo zmysel. Rozpoznal som v sebe totiž isté kvality, hovorím nesebakriticky. A hoci mi to čiastočne zostalo v mysli, poučil som sa z toho, a opätovne hľadím dopredu. Lebo čas je cenný, a ten sa nikdy nevracia, aby si mohol nad niečím zbytočným neustále premýšľať. Mám nových známych, a je mi napodiv akosi celkom príjemne. Spoznal som čiastočne príbehy niekoľkých ľudí. Povzbudili ma celkom príjemne. Dozvedel som sa včera, že pravdepodobne dostaneme nových kňazov. Ak je to pravda. Hm. Tak, ako každý rok v podstate, nič niečo mimoriadneho sa v podstate nestalo. Aj tak ma to nejak nezaujíma, ale všeličo sa dozviem.

Končím. Uisťujem všetkých o mojich modlitbách. Apropo. Na margo predchádzajúceho môjho kontroverzného blogu by som chcel len povedať pár viet. Ak ťa to nezaujalo, a nepochopil si celkovo pointu príbehu, lebo všetci, až na jedného to skutočne nepochopili, pre niekoho v hrubých rysoch, hoci si myslím, že som celkovo dosť konkrétne opísal danú situáciu, ale nevadí, tak zbytočne nerýp, prosím ťa. Pamätaj, že síce, všetci sme svojím spôsobom akosi šľahnutí, srandovne povedané, ale aj tak. Nesúďte, a nebudete súdení, tak znie biblický výrok, a akési aktuálne morálne pravidlo. Keď nebudeš súdiť, útočiť, nebudem mazať ani ja tvoj koment. V takýchto prípadoch platí jedna zásada. Neriešim ja vás, neriešte vy mňa.

 Blog
Komentuj
 fotka
ortego  12. 6. 2012 16:54
...tak dá sa...práve si píšem aj s midnight a je

neuveriteľné, ako sa môže ľudské srdce tak zatvrdiť...
 fotka
ortego  12. 6. 2012 17:05
...to sa ti stalo 1 krát, že nejdú otvoriť TS-ky ? A dajú sa potom tie komentáre v bogu vymazať ?
 fotka
ortego  12. 6. 2012 18:51
ja len...aby to nevyzeralo divne, ked si niekto prečíta komentáre k tvojmu blogu...tebe sa darí ako ?
 fotka
ortego  12. 6. 2012 19:01
ideš kupovať či ? ktoré sa ti tam pozdáva ?
 fotka
vreskot000  12. 6. 2012 19:26
dopohody neboj nič bratu
 fotka
ortego  12. 6. 2012 20:50
jak ti tie TS-ky už pôjdu daj vedieť...
Napíš svoj komentár