V dnešnom piatkovom večernom blogu mierne odbočím od témy, ktorú zanedlho v podstate aj tak končím, ale nedá mi pridať jeden článok, problém ktorého vysvetlím v nasledujúcich riadkoch.

Dneska som videl video, a pod ním komenty, kde leopard sa staral o mláďa opice. Ak to mám v skratke opísať, leopardia samica sa o mláďa starala, dával na neho akože pozor, chovala ho, umývala a pod. To video bolo úmyselne zostrihané, nebolo to prezentované ako celé, aké to naozaj bolo, a to žiaľ na škodu veci, aby v divákovi vyvolal zámerne klamlivý pocit, že v prírode zvieratá predsa len majú rozum (nemajú ho určite).

Čítal som komenty, že ako je to v prírode pekne zorganizované, kde aj iné živočíšne druhy na rozdiel od nás, a že máme si od nich brať príklad, vedia preukázať akúsi lásku, alebo neviem čo.

V skutočnosti to nie je pravda. To video som videl celé, a bolo mimoriadne brutálne. Mnohí to nazývajú zákonitosť prírody. Mnohí sa zastávajú zvierat, ja som zásadne proti.

Ak teda pokračujem. Leopard prenasledoval opicu s mláďaťom. Nakoniec opicu zabil a zožral. Mláďaťu neublížil, ba dokonca sa o neho začal starať. Časom zabil a zožral aj to mláďa.

Zvieratá za to nemôžu, lebo takto je to u nich dané. Či je to taktiež dôsledok hriechu z raja,  a či ten hriech má v nejakom rozmere dopad aj na živočísnu ríšu, o tom sa dá len polemizovať, lebo to presne nevieme. Isté je však iné.

Zvieratá rozum nemajú. Nikdy ho nemali. Stvorenie, ktoré sa riadi pudmi, nikdy nebude roveň človeku. Nešťastné organizácie, ktoré prehnane zdôrazňujú, a vedome násilníckym spôsobom vstupujú ľuďom do svedomia ohľadom ochrany a akýchsi práv zvierat, zviera mimochodom nemá nijaké práva, majú zvrátenú ideológiu, ktorí vo svetle prirodzeného rozumu nikdy neprídu na to, že Boh to tak chcel.

Príroda je veľmi jedinečná, a máme Bohu ďakovať, čo všetko nás obklopuje, ale nezabudnime, že toto všetko je predsa podriadené nám ľuďom.

Toto všetko, ako som vyššie spomínal, docielil diabol. On chce, aby sme sa na veci pozerali krivým pohľadom, aby sme boli pomýlení pri posudzovaní akýchsi prirodzených enviromentálnych procesov.

Ľudia zakladajú spolky na ochranu prírody, zvierat, to je všetko pekné, ale to nestačí. Častokrát takíto ľudia majú problém akceptovať čosi z ľudského života, nejaké prirodzené morálne predpisy, božie zákony.

A tak sa radi zaoberajú touto tematikou. Prírodu nazývajú ako matka prírody a pod. Nenechajme sa zmiasť a oklamať. Pojem matka príroda je veľmi zvrátená definícia. Len pohanstvo, ktoré sa šírilo paralelne s kresťanstvom, hľadalo čosi výnimočnejšie na prírode, ako skutočne znamená. 

Práve tu vznikol ten problém. Mnohí nevnímajú okolitý svet so všetkými skutočnosťami takými, akými naozaj sú. Nevnímajú zákon a kolobeh prírody, a často si ho vykladajú nesprávne po svojom, mysliac si, že ľudské životné procesy, ľudské hodnoty, dôstojnosť človeka a podobné aspekty vzťahujúce sa jedine na ľudskú osobu sa predsa len dajú aplikovať na zvieraciu ríšu, a teda zvieratá sú rovné ľuďom. Je to veľký omyl. Boh to takto nechcel. City, ktoré sú človeku vlastné, majú byť teda v prvom rade venované človeku, rodič dieťatu a naopak, a potom výchova v medziľudských vzťahoch a podobne, čo sa učia študenti na hodinách občianskej výchovy a ešte hlbšie s dôrazom na to, že Boh je stredobodom každého človeka, sa snaží objasniť aj náboženská výchova.

Tu opäť musíme očami nazrieť poriadne do Písma Svätého, kde je jasne napísané, že zvieratá sú podriadené človeku, aby človek panoval nad nimi.

Nikdy to nie je opačne, lebo takto to chcel Boh. Teda nie príroda, pretože príroda neexistovala od počiatku, to existuje len Boh.

Záverom by som to chcel zhrnúť asi to týchto riadkov. Nevychovávajme v ľuďoch akúsi falošnú lásku k prírode. Tá netkvie vo zvieratách absolútne. Mnoho je nás takých, že máme blízko k prírode, blízko ku zvieratám, ale vo vzťahu k niekomu sa stávame nedobytnou pevnosťou, povýšeneckosťou, útočiacimi protivníkmi, ktorí nedokážu riešiť nejaké konflikty, ktoré sú bežnou súčasťou života. 

Horliví ochrancovia prírody a zvierat, ktoré samozrejme nesmieme len tak svojvoľne ničiť a zabíjať, zabúdajú popri svojej isto peknej práci na to, že zviera jediné čo má, sú pudy, ktorými rozmýšľať roveň človeku nikdy nedokáže.

A práve takíto ľudia veľmi radi chcú ochraňovať životné prostredie a demoralizovať spoločnosť tým, že budú prostredníctvom akejsi ochrane zvierat terorizovať mládež v školskom veku, o nejakej ochrane zvierať a podobne.

Zvieratá a príroda sa o seba postará sama.



 Blog
Komentuj
 fotka
frez  25. 2. 2017 19:47
Takze podporujes pytliactvo? Podporujes vyhubenie ohrozenych druhov zvierat? Ved co na tom, ze je to posledny nosorozec, ten ubohy pytliak predsa potrebuje peniaze za jeho roh, nie? Ved zvierata maju sluzit cloveku. Ved zvierata zdevastovali tuto planetu, nie clovek. Kdeze, clovek nie. Clovek je inteligentna bytost, ktora ma vladnut svetu. Clovek vobec nie je velky bozi omyl.
 fotka
vreskot000  25. 2. 2017 22:55
to je tvoj názor.
 fotka
vreskot000  26. 2. 2017 17:22
@frez ešte, to, že keby si si pozornejšie prečital môj log (už ked si sa vyjadril, tak by si to aspon trochu pochopil.
Napíš svoj komentár