Myslel som si že nič nenapíšem, ale nedalo mi, a pridám jedno zamyslenie, ktoré som napísal ako adresátovi adminovi, ktorý sa vyjadroval k jednej téme na kresťanskom fóre, ale pridávam vlastné zamyslenie.


Jedná sa o to, že na kresťanskom fóre sa riešili skutočne absurdné témy, ktoré by mi napríklad ani nenapadli riešiť, nie to ešte sa pýtať v nejakých internetových anketách na nejakých kresťanských fórách.

Som si vedomý, že naozaj tento svet je už tak v niektorých intímnych otázkach naozaj a vážne zdegenerovaný, že platí to novodobé príslovie, že hriech sa stáva naozaj cnosťou. Uvedomujem si, že my všetci sme hriešni, nik nie je bez viny, pretože ťažoba hriechu, nástrahy toho všetkého zlého doliehajú v čoraz väčšej forme na nás všetkých, a nikto naozaj nie je výnimkou, je jedno, či je človek veriaci, a každodenne praktizuje svoju vieru, alebo je ateista, ktorý ale na jednej strane sa vážne zaoberá dôležitými morálnymi otázkami, a má pred nejakým tým zákonom sveta akýsi vypestovaný nazvem to prirodzený rešpekt.

Odpoviem teraz teda, ako to myslím. Zapojil som sa teda do jednej diskusie, a priznám sa, dosť mi prišlo na nič, pretože nechápem, ako niekoho môže čosi takéto napadnúť, ale dobre, tak všetci sme ľudia, a ten dotyčný sa chcel spýtať niečo ako možno morálny zákon, aj keď nie je to celkom isté, či to morálny zákon je, či to naozaj myslí úprimne, alebo on si potrebuje možno čosi akokeby nazvem to tak ospravedlniť. 

Ale to sú úchylné veci, záležitosti, kde kňaz môže bez akýchkoľvek problémov zadržať rozhrešenie v spovedi. Myslím si, že internet je plný svinstiev, nemorálnosti, úchylnosti, perverznosti. Teda nielen myslím si, ono to aj tak žiaľ je. Dobre viete, že ani cirkev nemá jasne stanovisko v morálnej teológie, je to len viac menej odporúčanie teológov nič veľmi viac. Žiaľ, teológovia a kňazi žijú v homogénnom prostredi, teda akomsi jednotvárnom prostredí, to je samozrejme prirodzené, kde bližší kontakt so ženou takmer vždy nesie akúsi ťarchu hriechu. Teda nie takmer, ak by som doplnil, ale určite.

Je teda viac než možné, že viacerí duchovní pozerajú na internete pornografické stránky, teda zvrátenu podobu ľudskej sexuality. Som si vedomý, že sexualita je zo strany cirkvi dosť úzkoprso alebo všeobecne vysvetlene, kde jednoducho kňazi nemajú naozaj šajnu o tom, ako to v rodine vyzerá, hoci samozrejme, z rodiny prirodzene pochádzajú, to je jasné, to nepopieram, nakoľko ich cesta nie je manželstvo. Proste to tak nie je.

Ale môže to povedať s kľudným svedomím? Ak teda vyzerá naozaj, alebo by teda malo vyzerať katolícke manzelstvo za dverami spalne? Toto práve bola jedna téma, jedna prednáška, ktorú som zachytil na jednom duchovnom cvičení, teda bolo to niečo ako misie vo farnosti, a o rok neskôr sa konala obnova misii, pre mňa to bol naozaj veľmi dobrý duchovný zážitok, z ktorého som veľa čerpal, a prednášky som si natočil aj do telefónu, teda celú kázeň, ako sa mi podarilo. 

Ak sa teda vrátim ešte spätne k tejto tematike, voči ktorej teda píšem tento článok, tak teda napríklad mne by napriklad takáto nazvem to vyslovene že chorá zvrátenosť ani nenapadla, že fotografovať nahú ženu. nehrám sa na nijakého moralistu, alebo neviem koho ešte, ale človek už mám pocit stráca akési prirodzené zábrany, čo môže viesť k nejakej nezdravej úchylke, ktorú si možno už ani dobre celkom neuvedomuje, a to je naozaj že veľmi zlé.

Keď to má potrebu robiť nech to robí. Ale načo sa ma pýtať predpokladám zrelý muž čosi také na katolíckom fóre. To ani nepatrí celkom určite to môžem smelo povedať do kresťanského a teda katolíckeho fóra, nejakej diskusie. Myslím si, že len úchylného muža to dokáže napadnúť. Som si vedomý jednej veci celkom určite. Že teda sexualita je silný pud, ale nie natoľko že by sme nejako detailne sa museli zaoberať čímsi na čo v cirkvi aj tak je x nazorov.


na záver ešte napíšem toľkoto. Existuje mnoho poradenstiev, ale myslím si že pýtať sa na internete je naozaj veľmi nevhodné, pokiaľ človek chce získať serióznu odpoveď, možno je to jednoduchšie, ale nevyrieši sa tým nič.





 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár