Nateraz sa vyjadrím k aktuálnej celospoločenskej, celosvetovej situácii, kde musíme všetci povedať, že pravdepodobne dochádza k naplneniu biblických jednak predpovedí. Nechcem týmto spraviť nejaké vizionárske okienko, stále diskutujem na rozličné témy s pánom pátrom, a pridal som môj príspevok, ktorý teraz pridám ako článok.

Písmo hovorí, že prídu súženia, prenasledovania a mnohí odpadnú od viery. A už to prichádza. Dovolím si tvrdiť, že "prvá vlna" naplnenia Ježišových slov sa udiala v "magickom roku" 1950 kedy vieme aký "izmus" ovládol svet. 

Svet sa vysmial z viery v Boha najmä v jej východnej zväčša intelektuálne najzanedbalenejšej jeho časti. A to, čo sa nepodarilo tým, ktorí 40 rokov držali spoločnosť v zaostalosti, nevedomosti, brutalite, a napriek tomu sa tento odpor predsa len podarilo prekonať, sa to podarilo chorobe od marca minulého roku. 

Jeden izmus sa snažil zavrieť kostoly a vyhnať veriacich z chrámu, čo sa mu dodnes nepodarilo, druhý to spravil behom niekoľkých dní. Otázka je, čo je božia vôľa. Či aj teraz je božia vôľa ...neprinášať Bohu obetu a neposväcovať kresťanský ľud. (slová z kňazskej vysviacky v znení.... aby si posväcoval kresťanský ľud a Bohu prinášal obetu) ako to teda v súčasnosti mám chápať? 

Má azda svetská moc, choroby, izmy, pandémie všakovakého druhu väčšiu moc ako je moc obety na kríži Ježiša Krista? Zaiste nie! Koľko ľudí už neprijalo Božie Telo počas tejto pandémie? Ani ja som v danom čase nebol na sv. omšiach(lebo pochopiteľne neboli, sledoval som televiziu len alebo v radiu sv. omšu) ale na prijímani som nebol. Na spovedi taktiež. Posledne som bol na spovedi tesne pred vianocami, teraz v decembri, azda na predposlednej sv. omše ako ich u nás na slovensku už zakázali. Ešte dobre že som to stihol! 

A to som celkom náhodou bol v meste, bol som na jednom mestskom sídlisku, kde je kostol u nás (ja bývam na opačnom konci mesta) pešo som sa bol prejsť, reku vidím, svieti sa v kostole, isto bude omša, pozriem na hodinky. 

Stihol som aj spoveď, aj sv.omšu (posledná...) Čo teda má väčšiu moc? Ako praktizovať takto vieru. Darmo si povieme, že aj cez televiziu môžem prijať milosti. Áno. Lenže na takéto poňatie viery človek musí byť predovšetkým zrelý, a mať pevnú vieru. A mnohým kresťanom čo chodia do kostola.... a to nespomeniem ino kresťanov... čo nie sme v plnom spoločenstve.... im je to totálne jedno, či idú dp kostola na nejakú bohoslužbu, alebo nie... a to je ešte horšie. A pokiaľ pandémia bude trvať, tým väčši odklon od viery nie od cirkvi, tu ani o cirkev nejde, ale o odklon viery... a to je horšie. Viete. 

Dakedy odveká otázka spočívala v praktizovaní kresťanského života, kde katolícka cirkev vždy prevzala akýsi pomyslený triumfalizmus, pretože jedine z eucharistie žije človek, a tú nájdeme len v katolíckom spoločenstve. To nevie nik poprieť. 

Záverom by som chcel vyjadriť niekoľko myšlienok, ktoré naozaj sú aktuálne, nielen z toho kresťansko duchovného hľadiska, ale predovšetkým z celospoločenského, pretože to zasiahlo skutočne každú oblasť života. 

Avšak dnes je situácia, kedy je ohrozená viera každého jedného človeka kresťana, nielen katolíka. A asi je teraz čas plne sa spojiť so všetkými denomináciami v modlitbách, pretože Ježiš chce...."aby všetci jedno boli..." Jn 17,20,21 a tkatiež aby bolo jedno stádo a jeden pastier Jn 10,16. čiže vidím v tejto situácii plnenie Božieho Slova.

 Blog
Komentuj
 fotka
torpedo08  4. 1. 2021 11:33
Snad sa este niekedy budes moct vratit do kostola a ja na futbal a do krcmy kde aspon tak trochu citim pritomnost vyssich sil ako su krcmarka a rozhodca
 fotka
vreskot000  4. 1. 2021 11:51
@torpedo08 no v to verím aj ja kamarát moj inak ti poviem,že keď som mimo domu, tak mi chýba, že nemôžeš isť si sadnuť do reštiky, lebo kym mi zabalia a tej šóre rade predo mnou, si radšej do tesca skočím kupiť rožky s treskou a mam pokoj. ale na druhej strane je to moc zlé táto situácia.... moc... až neuveriteľné. teraz pozeral som správy, že v nitrianskom kraji je najhoršia situacia. ked bolo zmiernenie situacie v juni a cele leto, chcel som isť robiť do nitry do jedneho penzionu (ako ošetrovateľ, to je moja profesia )ale tam bola stále vrcholiaca nákaza... .čo robiť... nešiel som... stopro by som sa nakazil... možno by som bol už pod zemou... čiže.... každá minca má dve tváre... ach...
 fotka
torpedo08  4. 1. 2021 11:59
Veru je to cele zle a asi len zazrak nam moze pomoct
Napíš svoj komentár