Nechcem úplne konkretizovať nadpis tohoto blogu hneď na začiatku, ale rád by som opomenul, že som sa zapojil dá sa povedať nechtiac do jednej diskusie, kde som pravda vyjadril svoj názor na tematiku, ktorá teda dlhší čas rezonuje vú vnútri cirkvi, a niektorí veriaci aj rôznych denominácii ju celkom iste stihli vo svojich kruhoch zaregistrovať. Otázka samozrejme je, či v kladnom, alebo zápornom zmysle. Počul som mnoho aj takých aj takých názorov, osobne som sa s jej príbehom oboznámil už na vysokej škole, kde starší spolužiak je je v súčasnosti riaditeľ komisie pre mládež, a o tomto príbehu ma oboznámil.

Vyjadrím teraz svoj názor, ktorý som pred malou chvíľou napísal na fórum. Aj keď je pravda, že na niektoré fakty som hľadel skepticky, musím naozaj vyzdvihnúť hrdinstvo.

Niečo som počul aj zo strany jedného kňaza podobného názoru ako máš ty. Ja si myslím, že Anka kolesárová právom je povýšená na oltár, nech to má akékoľvek dozvuky. si predstav že samopalom na teba mieri vojak, ktorý čosi požaduje nemravné od teba. taká istá situácia. mohla sa podvoliť, ale si to nevybrala a nepodlahla pudom. 

Ona naozaj obetovala svoj život, a nie sa podriadiť dákemu perverzákovi, ktorý ktovie ako sknčil svoj život. Keďže mnohým je táto alternatíva asi príliš cudzia, práve preto to mnohí najmä mladí nevedia pochopiť. 

Práveže si myslím opačne. veľa kresťanov by sa takto zachovalo, a chválim jej skutok! To len v tejto dobe, keď diskutujete o jej čine, či to bol dobrý čin, alebo neviem ako to chcete posúdiť, máme už vyslovene zakalený zrak, pretože v tej dobe neexistoval počítač, televizor, filmy, kde by si videl nejaké obscénnosti. 

Ona také niečo stopercentne nevidela. Som presvedčený že zomrela v kvete nevinnosti a čistoty a z tohoto hľadiska je právom povýšená na oltár. akoby sme sa zachovali my? Okamžite by si sa podriadil. Ešte horšie by bolo keby ten vojak bol buzerant a chcel by dačo aj od mužov. hehe no dobre teraz na vážnu tému. Ona je dievča svätého života, od ktorej sa majú mnohé dievčatá čo učiť. a bodka. tam to končí. Aj ked myslím si, že naozaj v niektorom prípade silou mocou kohosi chcú blahorečiť. ale svedčiť sa dá v každom čase. je jedno či si dieťa, dvadsaťročný adolescent, pedesiatoročný, alebo osemdesiatorcný. 

Na to nezáleží. Človek má mať od mala nejaké normy a pravidlá, podľa ktorých sa máš riadiť. pokiaľ ich nemáš, a tvoje myšlenky, slová, skutky nekorešpondujú s jej odkazom, potom to naozaj nevedia z tohoto dôvôdu mnohí pochopiť, a preto je to otázka na diskusiu, o ktorej sa teda diskutuje aj vnútri cirkvi. nevidím v tom nijaké tendenčné tlaky predstaviteľov kohosi nasilu vyhlásiť za blahoslavenú. pri tomto počine, pokiaľ veríš v Boha a podobne, asi ťažko sa tá dievčina nedostala do neba. povedal som to v opačnom prípade, teda celkom ľahko je už spasená. a pokiaľ je niekto v nebi... možno tam je aj tvoja stará mama, ak už nežije, alebo prastarká, alebo hocijaký člen rodiny, ktorý naozaj úprimne a oddane si ctil celý život Krista a náboženské hodnoty, nevidím problém. 

Je zaiste, určite mnoho ľudí v nebi, ktorí nie sú blahorečení cirkvou, o tom som pevne presvedčený, ale v Božích očiach sú ozajstne svätí, a pozvaní na Baránkovu svadobnú hostinu. Len teda o nich ešte nevieme, ale možno sa raz dozvieme. Koniec koncov my všetci sa máme o to snažiť. Len chybou myslenia niektorých najmä protestanstkých veriacich, ktorí veria vo výmysly a vlastný výklad Písma Svätého sa ochudobňujú o toto pravdivé poznanie, a síce, že v nebi je spoločenstvo veriacich, do ktorého môže patriť každý jeden z nás, a mnohí tam aj sú.

Jedno ešte ma napadlo. Mnohých vyrušuje práve pozitívne príklady tohoto života, pretože mnohí sme navyknutí na určitý druh nespokojnosti a akejsi prílišnej frustrácie vprostred tohoto sveta, a podriaďujeme sa často akýmsi chybným omylným vplyvom, ktoré doliehajú z mnohých strán na nás. Berieme si príklady naozaj so zlým a stresujúcim príbehom, pretože si myslíme, že práve toto nás očistí pred ostatným, ak nájdeme možno niekoho nižšieho v porovnávaní, ako to robíme my častokrát so sebou samým. Azda toto je odpoveď na niektoré negatívne reakcie v súvislosti s touto tematikou.

Čo dodať na záver a aké mi vyplýva poučenie z tohoto príbehu. Asi toľkoto. Je žiaľ veľmi smutné, a pravidvé, že Satan sa vždy bude usilovať horlivo popierať Boha, popierať vieru. Bude sa usilovne snažiť rozdeliť, čo Boh spojil, bude konať povstania, ktoré ničia iným život. Bude sa tešiť, keď sa bude vzmáhať zlo, miesto vzmáhania sa dobra. Otázka je čo si vyberieš.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár