Na začiatku by som všetkých chcel pozdraviť z príležitosti sviatku Sv. Cyrila a Sv. Metoda. Nadviažem preto na moje už rozpracované myšlienky.

Povedal by som to tak, ako to povedal jeden mysliteľ, filozof, Fichte. My všetci sme hľadači Boha. Máme dve možnosti. Buď vieme, kde sa nachádza, a ho aj nájdeme, hoci ťažšie, náročnejšou cestou, alebo ho nehľadám, nepokúšam sa o to, a zavriem sa pred celým svetom a druhými, a všetko mi je jedno, a žijem si pre seba. Je potrebné, aby sme boli stále lepší, hoci je to ťažké.

Ťažko je zachovať sa pokojne, keď nás niečo vyprovokuje. Ťažko je usínať s vedomím, že nikomu nechýbaš, hoci ma to už netrápi. Keď si len predstavíte. Ale aj v bežnom živote, v bežných okolnostiach. Toľko opravdivej obety ste trebárs vynaložili, toľko ste si odopriali, a nakoniec zistíte, že ste len zabili drahocenný čas. Drahé žartovanie. Napriek tomu mám veľmi rád moju povahu. Vďaka nej sa už v prítomnosti dokážem oveľa viac povzniesť nad mnohými nezrovnalosťami, a som schopný, doslova, behom pár minút zabudnúť na mnoho zlého. Takú zbrklú, rýchlu, živú, veselú, spontánnu. Keď sa rozosmejem na celé kolo a neviem prestať. Neviem si predstaviť, ako by som sa na niekoho veľmi dlho hneval.

Uvedomujem si, že tá sila osobnosti a charakteru kresťana, ktorú mi Pán práve v tieto dni opäť ako keby prinavrátil, teraz, keď som sám, bol síce dosť horký liek, ale, ako vidím, mal celkom pozitívne účinky. Je veľmi mocná, a o pravosti viere som absolútne presvedčený, hoci nikomu to nechcem nedajbože nanucovať. Predsa ale na druhej strane musíš mať nejakú aspoň, nazvem to životnú filozofiu, ktorej budeš verný. Ani mne sa nechcelo niekedy modliť. Písmo Sväté mi pripomína, že... „budete mi svedkami, až po samý kraj zeme“ tým nemám na mysli známych Jehovistov.

Oni nerobia Bohu milú činnosť. Nedajme sa im zviesť. Nechce kydať na nikoho. ale cesta do neba nevedie cestou, ako mi to prezentujú iné náboženstvá, to poviem smelo. Už som o tom písal v nejakých pár blogov minule, a za svojím názorom si stojím. Istý brat mi odkázal, že je to akýsi katolícky triumfalizmus. Pekné pomenovanie. Dlhšie mi to chodilo po rozume, a takéto oslovenie mi je akosi sympatickejšie, a príťažlivejšie. Mám pocit, ako keby som niečo znamenal. Nie, vôbec nie, v duchu kresťanskej lásky chcem stáť na prahu domu svojho Otca, ako prevývať v stanoch hriešnikoch, veď tak sa to dočítam vo Svätom Písme. Alebo som bol označený ako som spomínal pojmom človeka, ktorý má fundamentálne názory. Ďakujem. Len mi to rastie sebavedomie, aj keď pravda je taká, že som už prišiel na mnoho vecí.

To, že vlastnia väčšinové akcie z Coca Coly snáď vie každý. A možno ani to neviete. Len na margo by som pripomenul, keby mali čisté úmysly, ale nenarážam na nich, dali by si povedať. Poviem krátku príhodu. Zvonili mi raz, pamätám sa pred našim domov. Akonáhle som im začal vysvetľovať, hoci viem, že s nimi je to, žiaľ, strata času, a pokúšal ich správne nasmerovať, a vysvetliť správne, čo je posolstvo Písma Svätého, v tom momente nemali záujem.

Veľká škoda. Ale mne je to osobne jedno. Žime poctivo, konajme všetko čo máme tak, ako sa to od nás vyžaduje, a nestane sa určite, že sa niečo nám nebude dariť. Len tak som sa zamyslel, a napríklad prišiel som na mnohé veci. Čo keď mnohokrát naše neúspechy, naše kapitulácie, ktovie či nepochádzajú z nejakej našej nevyriešenej situácie, keď sme nechceli odpustiť, keď sme mali na niekoho ťažké srdce, keď sme sa nevedeli pozrieť do očí. Spomenul som to v predchádzajúcom článku. Je to o zmierení. A pravdu poviem, začalo sa mi hneď dariť, môžem podať svedectvo. Hoci nesmieš to brať ako samozrejmosť a kšeftárstvo.

Išiel som do parku s kamošom, teologicky sme dosť ladení, a zrazu sme ich stretli. Hneď som si uvedomil, koľká bije a akosi automaticky, priznám sa, nachsvál, sami od seba sme sa začali rozprávať o sv.Písme, a podobne, a oni nič! Zrazu nepotrebovali svedčiť o Bohu! Nejak im to akoby bolo zrazu ľahostajné. A tak som sa na nich veľmi tešil. Ale samozrejme.

V duchu kresťanskej zhovievavosti nechcem rýpať a vyvolávať zbytočné konflikty. Načo, lebo nie som si istý, či to Boh chce. Len čo mám robiť, keď sa niekto hrá na majstra sveta, a pritom nevie obstáť vo svojich predsavzatiach, a v tom, čo verí. Všetko si musíš prácne obhájiť, bez toho to predsa nejde. Vieš si predstaviť, že by si nevedel nič o svojej magisterke či bakalárke, ktorú sa chystáš obhájiť na skúškach? Alebo na nejakej maturitnej práce? Veď by to bola predsa katastrofa! Takú hanbu si narobiť!

Musíš vyargumentovať všetko, čo chceš povedať. Napadli ma teraz ďalšie prípady. Napríklad sú kresťanské spoločenstvá, ktoré študujú Sv. Písmo. Vzývajú Pána pri svojich spoločných modlitbách, stretnutiach, čo je chvályhodné. Žiaľ, dôvod ich podrobného štúdia Sv.Písma, ako mám pocit, nie je len žiť podľa evanjeliových rád, ale ako som zistil, čo najlepšie sa vyzbrojiť vedomostne práve proti majoritnej katolíckej cirkvi, a všetko vyvracať akokeby. Nedá mi to nespomenúť.

Záverom by som tu na blogu, ako správny, presvedčený rímskokatolík, verný Bohu a Cirkvi, vyjadril na aktuálnu kultúrno náboženskú tému v rámci trnavskej arcidiecézy a tiež vyslovil plnú podporu otcovi arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi. Zverujem vás pod mocný príhovor dnešných svätých, Cyrila a Sv. Metoda. Otec arcibiskup. Prečítal som si pozorne články na nete, a dosť ma to bolelo, akým nepekným spôsobom sa satan teší, a ťaží z tejto zlej situácie.. Som si vedomý, že aj v tieto dni, nielen pred 2000 rokmi, Pán Ježiš, žiaľ, opäť utrpel úder od necitlivých a pomstichtivých vojakov, ktorých v dnešnej dobe zastupujú v takom majoritnom počte všetci tí neprajníci, ktorí sa boja pozrieť do tajomnej tváre Pána Ježiša, ktorého slávu máme hľadať na kríži.

Mrzí ma to moc! Otec arcibiskup, v pokore ste príklad hodny nasledovania, a na druhej strane, aj Pán Ježiš povedal:"mňa prenasledovali, aj vás budú"! Ostal som skutočne zhrozený. NA druhej strane, je to pre katolícke Slovensko výzva, ako sa zastať nástupcu apoštolov. Ešte väčšmi sa budem modliť za vás, a vyslovujem domnienku, nech sila Božej pravdy už čoskoro zvíťazí. Verím, že dostanete oveľa viac už čoskoro.

 Blog
Komentuj
 fotka
zajkousko  5. 7. 2012 20:54
vo svete sa stalo veľa zázrakov a predsa ľudia neveria ......alebo nechcú veriť!

maju veľký problem sa zbaviť svojich dennodených výhod beztarostného života, bohatstva, žiju v intrigách a poklesku ...

čas Druheho príchodu Ježiša Krista sa veľmi rýchlo blíži, buďme na túto udalosť pripravení, prijmime milosrdenstvo Božie do svojích sŕdc, lebo kráľovstvo nebeské je nekonečné .......filip
 fotka
zajkousko  5. 7. 2012 23:11
v hre sú určite veľké peniaze, spreneveru 500 milionov starých Sk ma údajne na svedomi arcibiskup Sokol a Bezák nebol ochotný ho kryť...........

čo je na tom pravdy vie iba sám Pán Boh všemohúci na nebesiach ..........filip



tu je zdroj:

» www.christnet.cz/magazin/clanek....
 fotka
onaj123  7. 7. 2012 18:18
Ja som sa práve narodil na termín dvoch slovanských vierozvestov a je to dosť zodpovedný údel stále si myslím že tí druhí to maju v živote ľahšie !!

A je pekné keď si ich pripomíname
Napíš svoj komentár