Pridávam tretí článok za dnešný deň, a pravdpepodobne aj posledný dnešný deň. Teraz som si prečítal od môjho obľúbeného blogera jeden článok, a nedá mi k nemu napísať dodatok. Jednalo sa o nejaký otvorený list ministrovi kultúry, a teda ja ho v tomto chcem plne podporiť a vyjadriť moje presvedčenie.

Som si vedomý toho, že výrok..." násilie plodí násilie..." sa zakladá na veľmi veľkej pravde. Kto prikladá akési pomyslené polienka do malého plamienka ohňa, v nádeji, že sa aj tak nič nestane, sa podobá hlupákovi, ktorý si postaví dom z papiera v oblasti, kde sú hurikány.

Bolí ma, že netvori tejto doby, sa snažia len o jediné, hanobenie kresťanskej kultúry a nivočenie všetkého, čo má akúkoľvek čo i len náznak spojitosti s morálnosťou, duchovnom, kresťanským vnímaním, Písmom Svätým a podobne.

Je veľká škoda, že veľa ľudí si neuvedomuje, aké obrovské škody pácha. Kresťanom to síce neublíži, práve naopak. Ateisti teda ako by som to opísal nejako kultúrne zakladajú síce oheň nenávisti, ktorý ale u pravých veriach kresťanov nadobúda ale silu z Ducha Svätého, ktorí dokážu, sú schopní samozrejme, musím zdôrazniť v sile a múdrosti siedmych darov Ducha Svätého, len väčšmi sa zbiera povinnosť obranovať svoju kresťanskú vieru.

Povinnosť obranovať svoju kresťanskú vieru. Pri krste totiž sme dostali nielen dar synovstva a dcérstva Pánovi, dar patriť Pánovi, ale aj určité povinnosti, ktoré človek postupom roka, ktorý to myslí úprimne, ale vážne s Pánom Bohom, si ich pomaly aj uplatňovať.

Sú veľa ľudí napríklad takých, ktorí za úplne nezmyselné veci, totálne banality sa vedia pohnevať, povadiť, poškriepiť o veciach, na ktorých s vôbec nezakladá nejaká podstata života.

Či je lepší mercedes, a aké výhody má bavorák, že mercedes má reťazový motor, ale hrdzavie, a podobné nezmysly, ktoré síce zaujímajú aj mňa, pretože sa veľmi rád pohybujem vo svete motoristických akcii, mám veľmi rád autá, ale aj tak sú to úplné zbytočnosti.

Vidíte, ako napríklad takéto malichernosti, a to som len vybral takou úplnou náhodou príklad z mnoho mnoho udalostí, ktoré vôbec nie sú potrebné a podstatné pre náš život, a už aké veľké zvady môžu kôli tomu byť.

Koľko ľudí sa urazí, keď mu niekto niečo povie, a to všetko pre malichernosti. Toto som uviedol ako príklad.

v článku mojom, ktorý má názov...." myslím si že Pán Boh veľmi plače" som to opisoval približe podobne, ale v inom kontexte.

Viete, je veľmi ľahké súperiť v nejakom boji, o ktorom vopred viete, že ho bud vyhráte alebo prehráte. Ešte horšie je, keď neviete na čom ste, a postaráte sa o takú senzáciu, že tomu neveríte ani vy a máte zmiešané pocity.

Je veľmi smutné, že mnohí ľudia si neuvedomujú, že Božie požehnanie, ktoré na nich nejako spočinulo si vôbec nezaslúžili nijakým ľudským činom, a navyše veľmi sa snažia hanobiť tento dar, keď vyzdvihujú len seba do popredia.

Je veľmi smutné, aj od nás kresťanov, že Boha prosíme len vtedy, keď sa nám nejako nedarí, a teda v našom živote práve v tej nastávajúcej prítomnosti potrebujeme nutne nejakú pomoc. Či už je to hmotnú do niekoho konkrétneho, alebo prosíme veľmi v modlitbách.

Často sa nám stáva, že čím viacej prosíme, a to sa napríklad stalo už aj mne, nedostal som akokeby nachsvál to, po čom som túžil alebo tak v kútiku duše si veľmi prial, aby sa to stalo. Môže to pre mňa naveky ostať záhadou, tak ako pre mnohých z nás, a zmysel všetkého sa pravdepodobne dozvieme až vo večnosti, presne tak, ako som sa o tom rozprával dnes cez deň.

Mnohí ľudia si neuvedomujú, ako veľmi škodia sebe samému, keď sa snažia nepravdivo urážať Pána Boha, a cirkev. Ak s niečím nesúhlasím, môžem to vyjadriť veľmi kultivovaným a slušným, vychovaným spôsobom, a nie nejako vulgárne a ostro, ako to máme možnosť čítať v mnohých periodikách.

Je veľmi zarážajúce napríklad, ako mnohí dospelí ľudia sa až natoľko nechajú strhnúť nejako vášňami, kde, a to teda podotýkam, nie nejakí puberťáci, ale dospelí kultivovaní ľudia, aspoň to si môžem o tom myslieť, dokážu natárať kadejaké výmysly.

Dokážu urážať kresťanstvo bez toho, aby im niečo konkrétne spravilo, zranilo vo svojom živote. Vnímam to ako obrovský varovný signál pre nich, nech okamžite začnú konať nejakú nápravu, lebo to skončí veľmi zle.

Myslím si že rôzne udalosti vo svete pomáhajú až veľmi dostatočne vysvetliť mnohé nešťastia vo svete, a je len veľkou otázkou, kedy sa stane niečo také, kde ľudia pochopia, že pravda je jedine v Pánu Bohu.

Pochválený buď Ježiš Kristus!

 Napínavý príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár