Chcel by som v tomto článku napísať radu jednej blogerke, ktorá pravdepodobne, ako som to vycítil jednak zo samotného názvu článku, a jednak z jeho celkového obsahu, potrebuje jedno. A to radu. Dobrú radu. Nechcem sa samozrejme pasovať do role teda akéhosi radcu a takého, ktorý na všetko vie dať odpoveď, pretože si myslím, že celkom isto sa to nedá, nie je to nemožné, ale nie vždy človek dokáže reálne odhadnúť svoje schopnosti. 

Chcel by som aj tak písať viac menej všeobecným tónom, pretože ako píšem, nechcem sa pasovať do role akéhosi niekoho, kto dokáže účinne poradiť nejaký recept a podobne. Nie je to samozrejme jednoduché.

Na to všetko ja by som povedal, a mne napríklad vo veľmi významnej miere to pomohlo, predovšetkým v tichu som sa snažil nájsť samého seba. Znie to ako nejaká poučka vystrihnutá z dejín kapitoly o nejakej psychológie, ale ono je to tak. Ako to naozaj toto všetko môže teda celkom isto fungovať aj v praxi sa pokúsim vysvetliť v nasledujúcich riadkoch.

Mnohí zabúdajú, ale naozaj, človek jedine v tichu nájde seba samého. Áno, možno sme počuli a možno ste boli napríklad aj účastní, akurát dneska som o tom čosi čítal ale moc ma to nezaujalo, veľmi tomu neverím, ale možno teda ste počuli o niečom, ako byť úspešní. Celé prednášky cielene zamerané na toto existujú. Niekedy to celkom isto hraničí s nejakým vymývaním mozgov, ale celkom isto sa to môže napríklad vnímať ako čosi, čo niekto na základe svojich nadobudnutých skúseností dokáže odovzdať teda svoje vedomosti. Niekedy to znie neuveriteľné, ťažko teda tomu uveriť. Ja osobne niekedy o tom silne pochybujem, ale jedno, čo ma napríklad na tom všetkom fascinuje je napríklad.

A teda charakterizuje to teda najmä niektoré elementy, ako- Nezlomná túžba veriť, že čosi môžem naozaj dosiahnuť, a nielen o tom snívať, cielene sa na to pripravovať, dvíhať človeka na nejakú úroveň, a budovať, tvoriť proste nejaké hodnoty, ktoré majú nejakú trvácnosť, človeka proste na základe svojich skúseností v niečom motivovať, motivovať v kariérnom alebo duchovnom, všobecne povedané osobnostnom raste. Na základe takéhoto vedenia človek síce možno nebude bohatší, ale zmení sa mu možno radikálne pohľad na skutočnosť, ktorú on napríklad nevnímal taká, aká je, ale tak, ako si to napríklad spočiatku len predstavoval.

Veľa ľudí si niečo len dokonale predstavuje, ale čo je najhoršie, keď dôjde teda ku samotným činom, kedy teda reči pôjdu preč, ostaneme nejeden z nás prekvapený. Samozrejme aj mne sa to stalo. 

Aj mne sa stalo, že niečo som veľmi chcel, ale v rozhodujúcej chvíli som proste zaváhal, a jednoducho som to neprijal, odmietol som to. Nebolo to pre mňa príjemné, bolo to pre mňa nie že nepríjemné, ale bolo mi to trápne. Verte mi, neraz som to zažil, a vždy si poviem, nikdy viac to nechcem zažiť.

Na záver tohoto článku by som spomenul jedno. Mnohí chceme dosiahnuť v živote toho príliš veľa. Čo síce znie na prvé počutie celkom fajn, a úžasne, ale celkom isto to je akési megalománske. Teda vieme asi čo si pod týmto pojmom dokážeme teda rozmanito predstaviť. 

A keď sa nám to nedarí, sme z toho nešťastní. Niekedy naozaj to vnímame ako nejakú katastrofu, alebo celosvetový problém, ale vnímam to tak, že nás to celkom isto môže kdesi len posunúť, možno nepriamo, ale predsa, len zatiaľ nevidíme účinky. Tie sa celkom isto dostavia o nejaký ten čas. Niekedy sme poriadne premotivovaní, pretože všetko vidíme len dokonale okolo nás, a myslíme si, že nie vždy sme schopní, ale ako píšem, chcem týmto vyadriť len jedno jediné.

Všetko chce svoj čas. Všetko sa hneď nedá dosiahnuť, aj keď je pravda že prílišné dlhotrvajúce obdobie, možno také, ktoré teda celkom isto aspoň by som to nazval ako zdanlivo, nemusí viesť do zdarného konca, teraz poviem v dobrom slova zmysle- nie vždy to musí tak byť, ako sa to spočiatku zdá a vyzerá. Nech sa vám darí.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár