Asi takto nejak by som začal s týmto nadpisom môj nový sobotný večerný blog. Dnes bol veľmi pekný deň, a bol som sa previesť ku rodine na vidiek, je to približne niečo okolo pol hodiny cesty autom. Bol som veľmi rád, najmä keď sa mi bratranec dal previesť na jeho novom aute. Skutočne som bol očarený, a mal som teda zážitok navyše, za čo som naozaj vďačný. Dobre som došiel domov, a rozhodol som sa teda pridať nejaký nový blog.

Začítal som sa do jedného nie celkom pozitívneho blogu. Nie som si presne istý, či tá celková frustrácia, alebo teda nejaké to duševné rozpoloženie, ako som sa to teda dočítal v tom samotnom článku je naozaj skutočné, a teda to všetko vychádza z reality, ale v mojom tomto blogu by som ho chcel povzbudiť, aby sa nevzdával, a aby bol vytrvalý.

Dočítal som sa v tom pomerne krátkom článku napríklad jednu takú zaujímavú vetu, a tej by som sa chcel teraz v krátkosti naozaj povenovať z osobitného môjho pohľadu, ktorý nemusí pravdaže korešpondovať s daným názorom, ale to sa pravdepodobne už nedozviem, ale napíšem na to môj krátky pohľad.

Nie každý človek dokáže riešiť samostatne napríklad niektoré depresívne stavy. Mne napríklad niekedy pomáha paradoxne aj tento webový portál. Som si istý, že možno prakticky nič extra možno nevyriešim, ale veľmi to pomáha. V súčasnosti som v stave, kedy neriešim nejaké závažné dilemy, ktoré ma napríklad trápili v dávnejšej, alebo menej dávnej minulosti, a na ktoré som si nevedel dať napríklad otázky. To ešte viac prakticky donedávna všetko toto vzbudzovalo vo mne určitú dávku akejsi pozornosti, ktorej som venoval viacej času, a začal som nad tým všetkým pravdaže spontánne rozmýšľať. Niekedy som mal dosť depresívne stavy, a to všetko sa ale dalo potlačiť alebo vyriešiť, hoci sú to dve rozdielne záležitosti práve písaním blogov.

Je mi v podstate úplne jedno, či sa to niekomu páči, alebo nie, ale chcem naozaj v krátkosti vyjadriť azda toľko. Mnohí pri písaní článkov, a to som opomenul tu na webe nie jeden raz, aj v diskusii pod článkami, aj v mojich článkoch, aj pri komentovaní a čítaní iných článkov, že je v podstate úplne jedno, na akú tému píšeš článok, podstata tkvie v celkom inej veci.

Majstrovstvo a tajomstvo umenia nie je napísať nejaký siahodlhý alebo neviem aký text, kde sa vychváliš v niečom, a čakáš azda pozitívne reakcie. Obyčajne tie nie celkom príjemné možno po čase vynecháš, teda vymažeš, necháš to nejako do zabudnutia, nebudeš sa teda nimi príliš extra zaťažovať a zaoberať, alebo keď ťa to prejde, tak sa na to jednoducho vykašleš, necháš to tak, a pomyslíš si, že keď to niekoho baví možno niekomu robiť evidentne zle, tak nech sa páči, nech v tom pokračuje, ide to v konečnom dôsledku na jeho triko, a ty s tým nemáš nič spoločné, je to teda jeho omyl, a nie tvoje zlyhanie, presne tak, ako som sa to dozvedel ešte kedysi na strednej v akomsi životnom aforizme, nejakých akokeby radách do života, alebo v nejakom tom zrnku múdrosti, čo som kdesi v nejakej mini brožúrke prečítal, a celkom to bolo osožné, nakoniec v nich som si dal odpovede už vtedy na mnohé dilemy a otázky, ktoré som potreboval vyriešiť, a bol som celkom spokojný. 

Celkovo mi to pomohlo, pretože som sa uistil, že teda v riešení týchto záležitostí nie som predsa sám. Toto poznanie, a to je dôležité, čo chcem povedať, je dobré v tom, že mnohí si myslíme, že sme na všetko sami.... Len my máme problém, nikto sa nikde už netrápi, nikoho nič nesužuje, len my sme tí, ktorí zlyhali, a podobné otázky môžu v nás vyvolávať určité stavy nepohody.

To všetko zapríčiňuje tento svet, ktorý nepripustí to, že človek sa môže aj pomýliť a zlyhať, a že svoj čin sa dá napraviť. Všetko sa v dokonalom svetle nedá vidieť, nazval by som to skôr celkom isto utopistické myslenie, kde človek pláva v nejakom víre dokonalostí, ktorá v podstate ani neexistuje. Nechcem tu teda písať, a ani zasahovať do hĺbky nejakej filozofie, do nejakého chápania v rovine uvažovania, pretože nie je jednoduché to analyticky posúdiť a rozobrať.

Na záver by som chcel napísať niekoľko myšlienok. Tak ako hovorím teda v nadpise tohoto článku, v mnohých veciach, záležitostiach potrebujeme pomoc, pretože sami nedokážeme toho veľa. Práve naopak, človek má tendenciu niektoré záležitosti nepríjemné teda potláčať, a potom sa človek len úplne zbytočne zaiste trápi. To všetko môže vyvolať skorý nástup depresie a rôznych nepriaznivých stavov. Prajem všetko dobré, a verte v Boha.

 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  22. 4. 2018 16:48
...človek by čakal že keď máš za kamaráta všemocnú vševediacu bytosť, tak by si nepotreboval na pomoc nejaký webový portál...
 fotka
vreskot000  23. 4. 2018 17:17
@midnight ja som si myslel ze si sa dovtipil nad pointou, moj blog je vlastne reflexiou a recenziou nad jednym clankom, a teda cely clanok je reflexia na cudzi blog nie na moje uvazovanie. Pisem ze nie kazdy dokaze riesit taketo stavy este neznamena ze to neviem riesit. Nevies preco som to napisal.... Napisal som to ako povzbudenie pre jedneho cloveka. Je na tom nie o zle bratm?
 fotka
midnight  23. 4. 2018 19:20
"moj blog je vlastne reflexiou a recenziou nad jednym clankom, a teda cely clanok je reflexia na cudzi blog nie na moje uvazovanie."

...lebo reflexia na cudzie myšlienky nie je tvojim uvažovaním, že?
#oxymoron
 fotka
midnight  23. 4. 2018 19:21
vlastne máš pravdu, keďže si kresťan tak asi minimálne 70% z toho čo sa ti deje v hlave nie je *tvojim* uvažovaním.

nič nemení na veci že daná veta je stále oxymoron.
 fotka
vreskot000  28. 4. 2018 07:26
ouky douky
Napíš svoj komentár