Teraz v nedeľu večer ešte celkom rád by som pridal niekoľko mojich myšlienok, nakoľko ešte o hodinu budem pozerať moju obľúbenú motoristickú reláciu. Som pripravený, že tento týždeň, tak ako každý ostatný, ktorý som doteraz prežil bude vcelku namáhavý, ale ja osobne mám rád výzvy a niečo také, kde sa musím v niečom prekonať. Spočiatku to ide určite ťažko, ale vždy sa snažím mať ja mysli, že je dobré a veľmi užitočné, ak samostatne a sám od seba čosi začneme.

Našiel som v jednej ankete otázku, že existujú ľudia, ktorí majú strach z poznávania nových ľudí. Vcelku musím naozaj povedať, že týmto všetkým som si v minulosti musel preskákať aj ja. Niekedy som si napríklad nezapamätal mená, čo niekedy budilo vo mne značné rozpaky. 

Ešte horšie by som povedal, keď nastane situácia, kedy niekoho zniekadiaľ azda aj poznám, ale nedokážem sa nanto rozpamätať. Obyčajne môže celkom isto ísť o nejaký podivný a zvláštny jav, ktorý nesie to známe pomenovanie ako dejavu, alebo ako samto píše v cudzom jazyku, proste máte pocit, že niekde ste už kohosi stretli, možno s ním aj komunikovali, ale nevieme si celkm presne spomenúť na konkrétnu situáciu, ku ktorej nás viažu tieto podivné spomienky.

Mnoho z nás veľmi rýchlo dokáže nadviazať kontakt, ale niekto toho nie je schopný ani po dlhšom čase. Čím dlhšie to človek napríklad vyslovene poviem v nejakej uzavretej skupine odkladá bez akéhokoľvek osobného preskúmania a preverovania, ktoré by mohlo mať nejakú logiku, myslím si že tým pádom sa situácia len zhoršuje a značne komplikuje. 

Niekto sa bojí a má celkom nazvem to neopodstatnený strach, že niečo pokazí následkom čoho vznikne akési nedorozumenie v tej komunikácii. A tu sme pri koreni problému, kde niekto napríklad vie skvele četovať, ovláda dokonale virtuálny svet. Napríklad môže to celkom isto byť aj vynikajúci pisateľ blogov. Či už tu, alebo niekde inde, a veľmi rád teda by chcel prejaviť a preukázať ten svoj talent, a preto hľadá všetky možné dostupné prostriedky, aby tak učinil.

Niekto sa bojí, že toho človeka sklame, a potom to nebude ono. Problémom naším častokrát je nedostatočná otvorenosť, ktorá ale na jednej strane môže byť výsledkom niektorých nie celkom najlepších skúseností, ktoré sme načerpali. Napríklad z nejakého odmietania. Napríklad ak človek si hľadá prácu, a nie celkom sa mu v pri tom procese darí podľa jeho predstáv.

Keď niekto je napríklad sústavne možno bez jedinej pádnej príčiny a dôvodu trebárs odmietaný, pretože je niekomu menej sympatický, a tým pádom sa mu poskytne menej šanci. Ja som to zažil osobne, a z nadhľadom, keď sa vraciam v myšlienkach na tieto dosť nepríjemné životné okamihy, bol som z toho značne znechutený a sklamaný, kde som nevidel proste nejakú logickú perspektívu a nejaké východiskové ciele pre moje snaženie. Verte mi, nie je to dvakrát príjemný pocit, a azda len ten, ktorý si prečíta tieto riadky a možno sa v nich našiel a dokáže v živote nájsť medzi týmto, čo opisujem a mkžno jeho osobnou nie celkom dobrou skúsenosťou akýsi logický súvis a opodstatnenie, azda len taký dokáže v jasnejších kontúrach pochopiť, o čo tu azda ide.

Človek sa nebojí opýtať sa, teda nejakej jeho otázky, čím by sa predstavil takto, ale práve naopak bojí sa častokrát odpovede, ktorá až na malé výnimky môže celkom isto to ladiť do menej príjemných pocitov. Túto myšlienku, ktorú som teraz spomenul som zhliadol už dávnejšie a musím tomu dať za pravdu. Že človek sa mebojí otázky a pýtať sa, ale sa boji tej odpovede, ktorá príde následne.

Na záver článku by som teraz nakrátko to zhrnul do takýchto myšlienok. Mnohí nedostali v čomsi šancu, tie možnosti sú širokospektrálne, počnúc štúdiom, končiac nejakou prácou, kde neboli úspešní azda na základe nejakých osobných dojmov z opačnej strany, čo celkom isto v niektorých okamihoch môže viesť k skresleným a nereálnym predstavám či prehnaným požiadavkám a plánom tak jednej ako aj druhej strany. Nech sa vám darí.






 Blog
Komentuj
 fotka
pubertslatinocelny  28. 10. 2018 23:04
aku moto relaciu?
 fotka
vreskot000  28. 10. 2018 23:08
@pubertslatinocelny motoring na ta3 o 23.30 to je opakovanie zo vcera ale dobre to padne ,
Napíš svoj komentár