Všetkým prajem dobrý deň. opätovne chcem pridať článok, chcem teda pokračovať v blogu, ktorý samozrejme nadväzuje ideovo na ten predchádzajúci.

Ale to nie je všetko. Práve preto musím nutne skonštatovať, že je prijateľné, ba až potrebné takýto spôsob praktizovania kresťanského života čím skôr ukončiť a vrátiť sa nazad do lona katolíckej cirkvi, pretože nech si to vysvetlíte ako chcete, jedine v našej cirkvi je pravda.

Samého seba si neviem predstaviť v inej situácii. Moja osobná spiritualita, samozrejme silne poznačená vplyvom tradičného kresťansko katolíckeho presvedčenia mi dáva v duchovnom živote veľkú slobodu, kde môžem na základe uvažovania, akejsi vnútornej duchovnej prirodzenosti nielen slepo nasledovať vieru, ale ju istým spôsobom podrobiť akémusi, nazvem to teda individuálnemu vnútornému duchovnému prieskumu, kde teda, ako sám naznačujem, chcem nechať preskúmať moju vieru. 

Chcem preskúmať to, v čo verím, a utvrdzovať sa, že to, čomu som uveril ako dieťa, to čo som prijal od cirkvi je správne, a táto cesta správna je. Neexistuje tu na svete nijaká ľudská dokonalosť, ktorá by sa nedala spraviť ešte krajšou a dokonalejšou, ale v duchovnom živote mi nikto lepšie, alebo inak povedané, a to musím zdôrazniť, nikto pravdivejšie mi nič ešte nepreukázal.

Chcete to skúsiť aj vy? Podrobte aj vy svoju vieru a svoje presvedčenie, alebo keď sa nemusíme baviť v medziach kresťanskej náuky, podrobte aj vy svoje napríklad ateistické zmýšľanie a to jednoduchou otázkou. Či tam, kde žijem, tam kde napríklad chodím do školy, alebo tam kde pracujem, sa cítim šťastný so svojimi ľudskými silami, keď chcem všetko dokázať len a len sám, a svoju jedinečnosť si pred druhými dokazovať takto. 

Prirovnal by som to napríklad k tomu, že rodič je povinný dať dieťa vo veku 6,7 rokov do školy. V opačnom prípade, ak by tak neurobil, hrozil by od štátu nejaký vážny postih za nezapísanie dieťaťa do školy. A kto sa pýta na práva dieťaťa, ktorý nechce, bráni sa, plače, odmieta vstúpiť do školy, alebo škôlky. Sú vari rodičia sadisti keď nechajú osamote v škôlke dieťa, ktoré plače pri ich odchode?

Nie, vôbec nie.... Lebo dieťa si jednoducho musí zvyknúť, a čím skôr tým lepšie. Nikto nechce nikomu utvrdiť, len to, čo sa deje v tej škôlke je v podstate úplne samozrejmé, a nikto nechce spochybňovať rozhodnutia rodiča. 

Dajme si teda na základe uvedeného príkladu otázku. Kto má tu pravdu? Ak pokračujem v prirovnaní, tak čím skôr si dieťa zvykne na nové prostredie, kde samozrejme už nie sú rodičia, aspoň samozrejme za čas, tým lepšie. 

vidíme na tomto príklade, ktorý sa pravidelne opakuje vo všetkých škôlkach každoročne v septembri, že tá prirodzená ľudská nepoddajnosť, ten horký koreň predsa len raz prinesie sladké ovocie. Prešli sme si tým všetci, a nemyslím si, že u niekoho v dospelom veku toto zanechalo nejaké trvalé následky, z ktorých by sa nevedel do dnešného dňa spamätať.

Na toto ste milí bratia protestanti zabudli. Podobáte sa tým uplakaným deťom, ktorí si nechcú nechať vysvetliť, že nie moja vôľa. Nie moje obmedzené myslenie, ale jedine Pravda, ktorá pochádza z večeradla pri stolovaní Ježiša a apoštolov je tá správna, tam sa predsa tvorila prvá cirkev, ktorá predsa v tej istej nezmenenej podobe jestvuje teda poddnes, a bude jestvovať až do skončenia sveta, ako to predpovedal sám Pán Ježiš a predsa to nechcete pochopiť. A to už sa ťahá dlhú dobu. 

Zakončujem týmto moju rannú úvahu v prianí všetkého dobrého, a aby sme sa všetci, to platí pre každého z nás, opätovne vydali na správnu cestu. 

 Blog
Komentuj
 fotka
hetfield  5. 1. 2017 09:59
jedine v našej cirkvy je pravda...presne toto mi vadí na katolíckej cirkvy(aj na islame)
 fotka
vreskot000  5. 1. 2017 10:05
jasne že je. dva a dva su jedine štyri. nikdy nie peť. my máme 45 kníh v písme protestatni maju 39. a vieš prečo? lebo zvyšných 7 kníh, kanonických inšpirovaných sú písané v gréčtine, a to sa samozrejme bratom protestantom nepáčilo, lebo gréčtina bol jazyk pohanov a pravoverný žid a teda podľa vás aj kresťan nesmie čítať grécke texty. Pričom aj tie grécke texty su 100 percent inšpirované podľa osvietenia rozumu ducha Svätého. To su fakty bratu. nepíšem ti nič zlé. a kto toto neverí je heretik a bludár. nič viac nič menej. keby som ti nepísal evanjeliovú pravdu, a tvrdil ti niečo inšie, Pán Boh ma od toho ochraňuj!
 fotka
vreskot000  5. 1. 2017 10:09
skúmaj hlbšie písmo sväté a modli sa k Duchu Svätému a ten ti daruje svoje dary a osvieti rozum. Ak sa mýlim ja, mýlime sa tragicky 2000 rokov a Boh to nechce.... ale tomu sa mi nechce veriť. a okrajovo ti poviem. Prečo sa rozpadá anglikánska cirkev? ktorá posobi najma v afrike, anglicku a celej škandinávii? v evanjelických periodikách roku 2009 decembri o tom nepadlo ani jediné slovo. 400 tisíc anglikánov prestupilo na katolícku vieru, kde sa odtrhla celá hierarchia. Prečo neprestúpili ku evanjelikom alebo kalvínom? kde nastala zrada... nikto nikoho nenutil rozhodli sa pod vedením Ducha Svätého. a oni boli protestanti, ktorí logicky mali k evanjelikom ohodne bližšie. nastal taký odchod luteránov v británii a podobne, ako má dohromady celé slovensko. Kde s apodľa teba stala chyba že neostali vo svojom presvedčení?
 fotka
imperador  5. 1. 2017 10:44
Ja si kladiem inú otázku. Ako je možné, že sa tak veľká časť európskej populácie klania židovskému bohu skrz sektu židovského náboženstva (kresťanstvo), keď máme vlastný panteón bohov? Nepríde ale doba, keď sa ja budem klaňať bohu, ktorý považuje Židov za vyvolený národ. Ako nepatrí do Európy islam, tak ani judaizmus a kresťanstvo. Odmietam tvrdenia islamobijcov o tom, že Európa je založená a stojí na akýchsi púštnych kresťansko-židovských tradíciách. Európa bola založená a musí existovať na európskych tradíciách, ktoré nemajú nič spoločné s kresťanstvom.
 fotka
hetfield  5. 1. 2017 12:29
anglikánska cirkev sa rozpadá lebo vznikla len kvoli tomu aby sa mohol Henrich VIII rozviest
 fotka
james98  5. 1. 2017 18:45
Nikdy zo mna nebude katolík a som nato hrdý. Aj keď voči katolíkom nič nemám. Sú to fajn ľudia, pokiaľ to nepreháňajú s vierou.
 fotka
marcello111  5. 1. 2017 22:53
Toľko "múdrych" poznámok tu padlo, že budem vyprosovať u nášho Pána za vás, aby vás osvietil Duch svätý a spoznali ste čo najskôr Pravdu....
Bola by vás nekonečná škoda, ak by ste skončili v rukách zlého....
 fotka
vreskot000  5. 1. 2017 22:57
myslím si že na základe poznania pravdy pisma sveteho som to dosť jasne spomenul na chvalu Božiu, ale ani farizeji neverili. ani židia neverili, až uverili vtedy, ked sa chramova opona roztrhla, a jediný pohan, nie žid, ani farizej, ani saducej, ale pohan kornelius uznal už pravdepodobne pod vplyvom ducha sveteho .... tento človek bol naozaj boží syn!
Napíš svoj komentár