V dnešný deň pridávam ďalší blog zo série už vopred napísaných, a teda opätovne pokračujem vo svojich myšlienkach ďalej. Chcem touto cestou srdečne pozdraviť blogerov.

Prejdem teda k veci. 

Ďalej by som chcel práve opomenúť slová Písma, a tu sa veľmi tragicky dotknúť príčiny nejednoty medzi ostatnými kresťanmi, a nami katolíkmi. Už v evanjeliu podľa Sv. Jána sa dozvedáme, uvediem aj biblické súradnice.. ... Ján 6:52. Židia sa hádali medzi sebou a hovorili. Ako nám tento môže dať jesť svoje telo?!

I tieto tragické pasáže, tragické otázky od židov, tieto heretické výroky židov, ktorí dá sa povedať, položili naneštastie základ mnohých zbytočných siekt, ktoré neveria v pravú náuku Ježiša Krista, a svojím zvráteným učením vytvárajú v tejto spoločnosti dosť hlboký základ nezmyslov a deštrukcie výkladov Písma Svätého o osobe Ježiša Krista a jeho svätého učenia, ktoré veľmi takto už mnohé generácie akože veriacich kresťanov, ktorí nie s katolíckou cirkvou zjednotení, takto zbytočne a neúctivo hania už nielen celé generácie ľudstva, čo žijú od dôb Ježiša, ale samého Ježiša prítomného v Oltárnej Sviatosti...

Nechcem písať a vyjadrovať sa nejako kontroverzne ohľadom týchto tém, ale musíme si uvedomiť, že tieto témy sú súčasťou kresťanského života, a kresťan ktorého zaujíma jeho duchovný život, a ako rastie v duchovnom živote, musí sa pýtať aj na ťažšie otázky, ísť do hĺbky. Nie preto, aby sme zo seba robili vedeckých pracovníkov, ale preto, aby sme zistili, prečo vlastne veríme, a v akom momentálnom stave, rozpoložení sa nachádza naša viera.

Mnohí si možno pomyslia, že mám azda na prvý pohľad príliš militantné názory, v ktorých je dominantná ortodoxná, či dogmatická zložka kresťanskej viery, ale musíme si na druhej strane dobre uvedomiť, komu a kde patríme.

Ak v niečo raz verím, a uveril som tomu od mala, musím sa stále zdokonaľovať. Viera v Boha síce nikdy nebude rovnaká, ale teológia je tak zaujímavý fenomén v mojom živote, tak ma fascinuje, že skutočne je to nevyčerpateľná pokladnica milosti a debát.

Ďalej by som chcel pokračovať v texte vyššie uvedenom. Dám si teda rovnakú otázku ako nadpis môjho blogu. A ako znie ďalšia odpoveď?

Sú to všetky protestantské cirkvi a čiastočne i celý judaizmus, pretože tieto cirkvi na rozdiel od jedinej pravej katolíckej cirkvi absolútne nepochopili poslanie Ježiša Krista naznačené už predsa na stránkach knihy Genezis o prisľúbení Mesiáša už v raji po hriechu prarodičov Adama a Evy, už v známej kapitole o zhrešenia a podobne....

Nepochopili... musím to smutne povedať.

Nastáva potom dlho očakávaná otázka, kedy sa kresťanstvo ako také začalo rozdeľovať na rozličné nezmyselné zhromaždenia ktoré neveria v pravú katolícku výchovu, náuku.

Na záver môjho článku chcem povzbudiť nás všetkým v úsilí o skutočnú jednotu. Jednota medzi ľuďmi sa nedosahuje len akýmsi na oko vzájomným porozumením, ale predovšetkým prijatím pravdy. Všetko ostatné okrem poznania pravej pravdy v Kristovi Ježišovi je márnosť tohto sveta a zbytočnosť.



 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár