Deviaty blog má ten istý názov ako všetky tie predchádzajúce. Pokračujem teda v týchto kresťanských myšlienkach.

Kresťan sa nemá orientovať na vymaľovaný kostol zvnútra a zvonka, ale na podstatu, teda bohostánok. Pokiaľ toto chýba, teda bohostánok ako podstatný prvok, ktorý chrám Kristov takto mysticky ale predovšetkým pravdivo posväcuje a dodáva mu takto zlatú pečať pravého Kristovho kňazstva, ktorú zdedil platne vysvätený katolícky kňaz líniou od Krista vo večeradle prostredníctvom svojich apoštolov, nemá toto všetko nijaký zmysel.

Nevedel by som čítať inak Písmo Sväté, a bolo by mi to len a len na škodu veci, keby som tieto dôležité texty, kde sa vlastne vyvrcholí v týchto posvätných textoch boj o našu spásu, a predovšetkým ten veľký súboj Boha so satanom, kde Boh vyhral tento boj. Teraz je predovšetkým len na nás, ako sa zachováme v živote, komu vlastne budeme veriť, a ku komu sa budeme utiekať.

Písmo mi v niektorých evanjeliových pasážach pripomína dôležité, veľmi dôležité slová Pána Ježiša, ktoré ale sa primárne nevzťahujú len na tieto udalosti, ktoré tu teraz opisujem, a opisoval som v predchádzajúcich článkoch, a tie slová sú... "kto môže pochopiť, nech pochopí"

Čo to asi môže znamenať. Znamená to vari to, že nie všetkým dal Ježiš nejakú jedinečnú schopnosť prijať plnosť jeho náuky? Vari to môže aj toto znamenať? Alebo to má oveľa dôležitejší obsah, alebo sa to priamo vzťahuje len na akúsi naráciu textu, teda len čistá výpoveď osôb v texte a nič viac?

Kto neprijíma tento fakt, nemôže sa nazývať pravým kresťanom, lebo Ježiš chcel presne toto... aby jeho obeta najsvätejšia ktorú začal na Zelený štvrtok, a ktorú dokonal na kríži na Veľký piatok, a ktorú definitívne potvrdil svojím slávnym zmŕtvychvstaním na veľkonočnú nedeľu sa oslavovala ako udalosť, ktorá spája nebo so zemou, a v ktorú treba veriť a uchovávať.

S láskou sa môžeme spojiť v jednu modlitbu ktorú predložíme Bohu, za pokoj a mier vo svete, kde v krajinách prenasledujú, bez akéhokoľvek čo i len ľudského rešpektovania a to v prvom rade základných ľudských práv, a za zaručenie vyznávať vieru verejne.

V modlitbe na prvý piatok okrem iného, trochu skrátene to chcem napísať, sa modlí aj tieto myšlienky... obetujeme ti toto sväté prijímanie ako zmierenie za našu vlažnosť, a za všetky krivdy a urážky ktorými sme obrazili my, alebo iní, tvoje najsvätejšie Srdce v tejto vznešenej Sviatosti.

Toto je len časť modlitby, ktoré zbožné duše sa chcú pomodliť na prvý piatok v mesiaci, presne podľa priania Ježiša. Ak namietate, že toto v Písme nenájdete, opätovne vás sklamem, pretože, vojak keď zistil, že je Ježiš už mŕtvy, kopijou mu prebodol bok, a hneď vyšla krv a voda.... citoval som teraz slová z Písma.

V skratke som chcel to povedať, že všetko, o čom píšem, dozvieme sa v Písme. Kto chce toto čítať, kto chce veriť v tieto sväté texty písma, nech ich čoraz pozornejšie sleduje, keď má volný čas, a nech nad tým dobre porozmýšľa, kde sa nachádza skutočná pravda. Aby sme vyšli predovšetkým z pohodlnosti nášho zmýšľania, a našli Pravdu, O nič vlastne tu už nejde.

Nikdy nebudete šťastní v inom kresťanskom spoločenstve, než v pravej platnej katolíckej cirkvi. Nechcel by som nikdy nikoho uraziť, alebo znechutiť, ale pochopte, že keď na ekumenických spoločenstvách sa nikdy nenačrtne dôležitosť, tá skutočnosť, že v katolíckom chráme sa deje čosi, čo chcel ježiš, a je to len to a len to, a nič inšie, teda premena chleba a vína na Jeho Telo a jeho Krv na Najsvätejšiu Sviatosť Oltárnu. 

Áno. To nie je nejaký priamočiary fundamentalistický výklad skutočnej pravdy, ktorá pochádza z neba, ale právoplatná a jediná pravda, ktorej sa skutočne treba držať, ak chceme spoznať celú pravdu.

 Blog
Komentuj
 fotka
xxar3s  14. 1. 2017 15:48
"Nikdy nebudete šťastní v inom kresťanskom spoločenstve, než v pravej platnej katolíckej cirkvi. Nechcel by som nikdy nikoho uraziť, alebo znechutiť, ale pochopte, že keď na ekumenických spoločenstvách sa nikdy nenačrtne dôležitosť, tá skutočnosť, že v katolíckom chráme sa deje čosi, čo chcel ježiš, a je to len to a len to, a nič inšie, teda premena chleba a vína na Jeho Telo a jeho Krv na Najsvätejšiu Sviatosť Oltárnu. "

Aj katolici si vymysleli kopu nezmyslov a vlastmnych nadstavieb (uctievanie panny marie, ruzenec, sviatost zmierenia, odpustky, celibat) ktore nemaju ziadnu oporu v biblii ani jezisovom uceni. Keby prvi krestania videli ake bludy dnes uci Rimsko - katolicka - cirkev chytali by sa za hlavu.
 fotka
napoleon200  14. 1. 2017 16:44
"premena chleba a vína na Jeho Telo a jeho Krv" Toto je v priamej kontradickii s Ježišovým výrokom na kríži "je dokonané".
 fotka
vreskot000  14. 1. 2017 18:16
@napoleon200 nie nie.... je dokonane sa vztahuje na všetky starozákonné obety, ktoré v tom momente už stratili vyznam. svety pavol v liste hebrejom hovorí... a toto budes na oltári obetovať den čo den(teda pánovu obetu
 fotka
vreskot000  14. 1. 2017 18:17
@xxar3s bludy učia protestantské cirkvi, ktoré prežili len vdaka napojeniu na štátny rozpočet. keby sa mali financovat sami, do piatich tokov neexistuju. je možné že by aj katolícka cirkev by mala vážny problém, ale isto by to ustála
 fotka
boolean  14. 1. 2017 18:45
o chvíľu vyčerpáš kapacitu serveru birdzu... laguje mi to už od šiestej časti
 fotka
vreskot000  14. 1. 2017 19:24
neboj sa, ešte mam zopar prichystanych. evidentne ta to zaujima
 fotka
lukaso121  15. 1. 2017 09:51
No grckam trochu,navod ako byt oddana a tupa ovca v spolocnosti
 fotka
dezolat  15. 1. 2017 10:32
XDDDD A potom sa cudujte preco nik nema rad katolikov XDDD
 fotka
vreskot000  15. 1. 2017 13:27
Lukaso121, Dezolat, nikto ti nič nekáže
10 
 fotka
marcello1111  15. 1. 2017 14:56
@xxar3s
@Boolean
@Lukaso121
@Dezolant
Stále tí istí na birdzi, ktorí už preskákali všetko na tomto svete a Boh im je naobtiaž...
zatiaľ, zatiaľ páni, spomeniete si všetci do jedného kto vás stvoril a ako dôstojne sa mate k svojmu Otcovi správať....
11 
 fotka
boolean  15. 1. 2017 15:14
@marcello1111 jebať tvojho otca pána boha krista.. amen
12 
 fotka
vreskot000  15. 1. 2017 15:27
ej ale ty máš veľké duševné defetky človeče. ja neviem kde sa to v tebe berie. nejaké tabletky si skúšal? ako v dobrom sa pýtam
13 
 fotka
boolean  15. 1. 2017 15:42
@vreskot000 nebyť normálny je mojim cieľom, zaujíma ma kam až dokážem zájsť..
14 
 fotka
vreskot000  15. 1. 2017 16:01
tak ešte v tebe prebieha adolescentné obdobie, možno by si sa mal porozpravať o svojich vnútorných nezrovnalostiach so svojimi rodičmi. lebo správaš sa veľmi divne. agresívne nadávky(jebať tvojho... a pod) ako neviem.... ja nehovorím že nikdy nie som naštvaný, ale tá miera naštvanosti musí mať isté medze a mantinely. ak ti nie je nič sväté a nemáš rešpekt pred ničím, len tak z brucha ideš uraziť mna, čo ma vobec nepoznáš nevieš kto som... ja neviem čo si ty zač... vyhľadaj pomoc... radšej skor ako neskor. mne darmo budeš tu písať svoje dojmy.... ja osobne ti nič zlé neprajem, ale k dobrému nesmeruješ určite. možno je to chyba vo výchove v detstve, tvoj príbeh nepoznám, teda ťa neodsudzujem, ale nechápem tvoje ostré útoky na mna. vieš keby som písal, akí dementi sú predstavitelia tohto štátu, akí vyiciavači penazí sú politici, a budem na nich zvolávať nejaký boží trest, vtedy je to odveci a mimo, lebo každý sa bude zodpovedať sám za seba. podobne je to aj s tvojími názormi. ak na mna nadávaš koli svojej neshopnosti prijať čosi inšie než je v tvojej predsave, daleko to nedotiahneš. ak nedokážeš počúvať čo ti niekto hovorí, resp. ak zasahuješ do debaty, kde od Teba nikto nič nežiada a nepýta sa na názor, potom čo chceš od života? ? zamysli sa nad tým. ja som šťastný v živote, ako po matierialistickej stránke, tak po duchovnej. reálne beriem život a hodnotím ako pozitívum. ak s tým máš nejaké problémy je to tvoja vec. nič viac nič menej. a píšeš nebyť normálny je tvojim cieľom... oukej.
15 
 fotka
boolean  15. 1. 2017 16:14
ničím všetky svoje vnútorné pravidlá aj za cenu šialenstva, prečo?... lebo je to zábava a nič nemá samo o sebe zmysel.. nepotrebujem dôvod na to aby som niečo urobil... a urážal som rozprávku o bohu, nie teba :v
je otravné zakaždým vysvetľovať čo sa deje v mojej hlave... berme to tak že pravda neexistuje a teda všetko je dovolené, to či sa ti to páči alebo nie je už tvoja vec
16 
 fotka
marcello1111  15. 1. 2017 18:52
@boolean
pozri, môj otec je už po smrti, umieral v bolestiach, ale po smrti mal úsmev na perách...
prečo asi?
vrátil sa skadial vzišiel, z príbytku svojho Stvoriteľa Boha...
plakali sme všetci, bol to dobrý chlap, ale náš plač bol aj v duchu radosti, lebo veril v Boha a vrátil sa naspäť pod jeho strechu....

mňa neurážaš, píšeš si však do svojej knihy života, zlé skutky...

konaj tak v živote, aby si raz neľutoval, lebo bolesť duše je hrozná....
17 
 fotka
boolean  15. 1. 2017 19:12
@marcello1111 nah.. vidiš, presne toto ma unavuje, mať nejaký názor a považovať ho za svoj, to vyžaduje energiu a mne sa už nechce.. nikto z nás nemá pravdu, vždy to bude len hádzanie hrachu o stenu alebo teda o toho druhého... a ty o tom vieš
18 
 fotka
xxar3s  16. 1. 2017 20:04
@marcello1111 mne boh neni na obtiaz prave naopak ja v boha verim. Akurat myslim ze katolicka cirkev sa odklonila od povodneho jezisovho ucenia. Kazda cirkev o sebe tvrdi ze je jedina prava ale ziadna z nicH sa pravej cirkvi ani z daleka nepriblizuje. Prvi krestania mali najblizsie ktomu co ucil Pan Jezis Kristus. Bohuzial vsetky cirkvi sa od tohto ucenia odklonili.
19 
 fotka
vreskot000  16. 1. 2017 22:12
@xxar3s lenže problem je že v tychto desiatich blogoch som to dosť jasne vysvetlil, ale napriek tomu tvrdiš e katolicka cirkev sa odklonila od povodneho jezisovho ucenia, povedz v čom? ja som konkretne menoval v čom sa odklonili všetci protestanti od katolíkov. zavrhnutie eucharistie, uctenie si sv. kríža. pochop, že aj v krestanstve vznikla cez tých vyše 2000 rokov istá symbolika, ktorá bola bližšia ľudom, aby si tak sprítomnili vieru v Krista. Pripadá ti smiešne, ked trebars za niečo tvoja stará mať bozkávala ruky svojej matke? mne nie... alebo ti pripadá smiešne, ked vykali svojim rodičom? mne nie, lebo je to súčasť istej tradicie, na napríklad vykám dodnes starým rodičom, a to mám 30 rokov, a nikdyx som sa nepozastavil na to že prečo. a vymenuj mi v čom konkretne sme sa odklonili od učenia JEžiša? ja si myslím opak. čítame všetky 46 starozakonne knihy, bratia evanejlici a kalvini a dalsi ich čítaju len 39. a to len preto, lebo tych sedem kníh je písané v gréčtine! počuješ tú povyšeneckost od bratov protestantov! lebo su pisane v greštine a pravoverny žid nesmel čitať grecke texty(podla nich aj kresťan) kto toto verí, čo učia iné cirkvi sú na veľmi zlej ceste. ak si pochopil, viackrat som tu spomenul, katolícka cirkev nemá nejaký patent na pravdu, alebo tu vyniká nejaky katolícky triumfalizmus, ale jedná sa tu o pravdu. kto vlastní pravdu, vlastní všetko. víťaz berie všetko.... a komu cchceš veriť? tomu čo zavrhuje to, čo Kristus určil a posvätil za sväté, alebo tomu, ktorý priniesol spásu ľudstva. nevidím nijaký božský rozmer v protestnastkej cirkvi.... bezobsažné citácie pavlových listov, minimálne vedomosti z písma sveteho, minimalne vedomosti z kanonickeho práva, cirkevnych dejín.... to kde sme... to je presne to, ako keby upratovačka v nemocnici si povedala, že ona je mudrejšia než doktor. nie je ti to zvlaštne?
20 
 fotka
marcello1111  16. 1. 2017 22:58
@xxar3s
Nebudem sa tu s tebou dohadovať, bolo by to tvrdenie proti tvrdeniu....
Panna Mária x razy vo svojich zjaveniach povedala, modlite sa svätý ruženec, je to najúčinnejšia zbraň voči diablovi, zrejme nesleduješ čo sa deje vo svete, toto ľudstvo potrebuje modlitbu, ako soľ, aby sa zmiernil dopad udalostí, ktoré nás podľa Zjavení Jána čoskoro čakajú a udalosti vo svete tomu jasne nasvedčujú, že to už dlho trvať nebude...
vysmievaš sa z vecí, ktoré dá sa povedať už len "hŕstka" skutočných kresťanov zo 7 miliárd ľudí na tomto svete dokáže z vlastného presvedčenia činiť....
Je zbytočné niekomu povedať, modlite sa za dary Ducha svätého, lebo tie vás privedú ku skutočnej Pravde, ako má kresťan katolík žiť, aby bola jeho duša spasená...
napíšeš, že Boha veríš, ale katolícku cirkev nie, ale veď tá cirkev je živé telo Kristovo...
to ako by si povedal, verím na auto, ale na motor neverím....
a práve ten motor je hybnou silou, aby to auto mohlo fungovať a pohnúť sa z miesta....

neviem či si čítal Bibliu, pretože o tých veciach nemáš znalosti, zrejme píšeš to čo si počul niekde rozprávať...
človek, ktorý chce poznať pravdu, by sa ju mal snažiť nájsť, čítať, vzdelávať sa a pod...
a to už nehovorím, že človek by mal v modlitbách prosiť nášho Pána, aby mu pomohol sa k tej pravde dopracovať...
myslím, že by bolo na mieste "pribrzdiť" a trocha pouvažovať...
ono v živote prídu aj sychravé dni a človeku, ktorý má v srdci milosrdenstvo Božie, sa tieto ťažké chvíle ľahšie znášajú...

každopádne si cením aj snahu, že dokážeš o týchto veciach hovoriť, lebo je mnoho takých, že sa odvrátia a pokoj....
Pán s tebou....
21 
 fotka
vreskot000  17. 1. 2017 13:17
nech vám to slúži len k dobru... len k poznaniu pravdy....
Napíš svoj komentár