Pokračujem už v pridaní piatej série blogov. Nadväzujem na blog s týmto istým článkom.

Túto sériu blogov píšem len preto, lebo som našiel na internete značne pomýlené názory ohľadom vnútorného života kresťanstva, ktoré viacerí nevedia prijať jednak s prijateľným porozumením, ale majú značne militantné názory prenášajúce do viacerých fór tu.

Ak mám teda nadväzovať na moje predchádzajúce články, píšem teda.

Presne po týchto slovách pomýlených farizejov, citujem Písmo.... Ako nám tento môže dať jesť svoje telo?! ... nastal tragický okamih zavrhnutia učenia Ježiša Krista o svojom tele ako o eucharistii, a tu nastala skutočná príčina rozdelenia mnohých deštrukčných cirkevných zhromaždení, vyčleňujúcich sa radikálne od Katolíckej cirkvi, ktorá žiaľ, ako jediná svojho druhu si skutočne zachovala identitu podľa Písma Svätého a presne t takejto istej nezmenenej podobe ju predkladá svojim veriacim ako jedinú a pravú náuku, ktorej sa treba držať.

Dám otázku. Židia sa pýtali... „ako nám tento môže dať jesť svoje telo...“ Dám teraz kontra otázku, ... ...“a prečo by nám nemohol dať jesť svoje telo?...“

 Ja viem teraz mi mnohí napíšete, že Ježiš oni to mysleli tak, ako to na prvý pohľad a počutie znie, a pravdepodobne by sme sa zachovali aj my, teda by sme podobne zapochybovali ako títo biblickí ľudia, ale pri tých všetkých znameniach, ktoré Ježiš preukázal, pri tých zázrakoch, pri tých vstaní z mŕtvych Naimského mládenca, Lazára, a ďalších ešte významných a nezapísaných tak dôležitých udalostiach pre ľudstvo, pri zázračných rozmnožení chleba a rýb, ktorým sa nasýtil nespočetný 5 tisícový zástup.... 

Ato už je iné číslo, ktoré keď evanjelista vo svojom spise zaznačil, azda sa ho to hlboko dotklo, hlboko dotklo toto božie milosrdenstvo preukázané zázrakom, vykonania zázraku Božieho Syna Ježiša, ktorému nebol ľahostajný telesný hlad ľudí, ktorí sa ho zišli zďaleka počúvať.... osviežil a posilnil dušu, a takisto osviežil a posilnil aj telo...

Keď niekto chce kritizovať kresťanstvo, že sú to len frázy, čo môžeme povedať o rôznych manipulátoroch v minulých dobách a nespočetnom zástupe najmä v politickej sfére, ktorí veľmi radi a často nasľubujú samozrejme to, čo splniť je veľmi ťažko pravdepodobné, a dobre vidíme viaceré skutočnosti.

Napríklad to, že ľudia ich slepo, bez nejakého výrazného vnútorného preskúmania pravdivosti ich reči, aspoň či sa jedná o reálne plnenie nejakých ľudských potrieb, mnoho ľudí slepo nasledujú vodcov v politických kruhoch, noviny sú plné stránky o prípadnej korupcii, o značnej zdeformovanej a deštrukčnej činnosti kohosi, ktorý verejne spravuje nejakú oblasť, štát. Absolútne bez preskúmania hodnovernosti, a či to je vôbec reálne.

Je už doslova hitom ako to vnímam na iných periodikách nadávať na politikoch, ale prečo nikto nemá odvahu priamo konfrontovať kto má za to zodpovednosť.

Pravidelne keď si otvorím zahraničné správy, nič pozitívne nepočujem. Môžeme sa na to pozerať dvojako. Novinári a tí, ktorí píšu tieto informácie o opisujú bez príkras a čo najpravdivejší obraz sa snažia podať,  alebo je tu ďalšia možnosť, že opätovne je potrebné v radoch obyčajných občanov vyvolať zbytočné napätie, strach nejakú paniku.

Poprípade vytvoriť v tlači falošnú predstavu o akejsi pokojnej situácii, veď sa nič nedeje, o nič sa nestarajte, starajte sa každý o seba, veď keď pracuješ nič ti nechýba, o nič sa nestaraj, slepo rob svoju prácu a nezamýšľaj sa nad významom toho čo robíš.

Presne toto sa deje. a práve preto to úzko súvisí aj s vyznaním človeka, s názorom na tento svet, preto máme takú pluralitu názorov akú máme.

Ak politický svet je plno takých, ktorí naoko a veľmi sofistikovane sa snažia presne ako tí farizeji pomôcť druhým ľuďom, vytvoriť akýsi pocit zabezpečenia, istoty, obrany národa, ale keď príde na činy, len vtedy sa ukáže aká to vlastne sa pestuje zodpovednosť v radoch týchto ľudí, ktorí riadia spoločnosť.



 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár