Siedma séria sa podobne ako tá predchádzajúca šiesta zaoberať obdobnou tematikou, kde pridávam ďalšie myšlienky. Bol som popoludní autom na jednom takom výlete, čas je nádherný.

Myslím si že mám, a tu som jasne ukázal, že spása ľudstva, pokiaľ sa držíme náuky Ježiša Krista, zaznačená v Písme Svätom skutočne tkvie jedine v katolíckej cirkvi, bolestne rodiacej sa z prebodnutého Kristovho boku, srdca na kríži, z ktorého vytiekla krv a voda... Jeden z vojakov mu kopijov prebodol bok a hneď vyšla krv a voda Jn 19,33 _34 . Písmo to veľmi pekne opisuje.Tu vznikla Kristova cirkev. Kto neprijíma toto učenie, a tvrdošijne sa drží svojho už aj tak tragicky, klamlivo deštrukčného učenia, akože môže nájsť pravú vieru, ak nie v katolíckej cirkvi?

Mnoho ľudí sa od nej odvracia, lebo nechce počuť o tom, ako Syna človeka vydajú do rúk vrahom, ako ho ukrižujú, a ako tretieho dňa vstane z mŕtvych, nechcú počuť, že jedine v Eucharistii nachádzame trvalý pokoj, trvalé nasýtenie sa z jeho Tela, a trvalé napojenie sa z jeho svätej Krvi.

V týchto slovách Pána je zhrnuté celé jeho učenie. Kto ho neprijíma, zavrhuje Toho, ktorého Otec poslal, lebo Ježiš je jednej podstaty z Otcom, skrze ktorého bolo všetko stvorené, presne ako sa to modlíme v nicejsko carihradskom vyznaní viery..

Priatelia, načo sa tu hráme? Koho veríme, a koho vzývame pri svojich modlitbách? Prečo chcete naďalej zotrvávať vo vašich heretických zhromaždeniach, kde vám vkladajú do srdca pomýlené náuky, klamstvá o Pánovi Ježišovi? Ak je Ježiš aj pre nich jediná Cesta, Pravda, Život, tak podľa toho sa treba jednak pridŕžať, a treba sa viac vzdelávať na stránkach Písma Svätého.

Preto protestanti si darmo budú medzi sebou navzájom vyučovať svoje mylné predstavy, že sa pridŕžajú jedine Písma. Opak je pravdou. Keby ste sa opravdivo pridŕžali Písma, podobali by ste sa čím viac a viac Ježišovi Kristovi, žiaľ, musím smutne skonštatovať, že protestanti, a teda lutheroví nástupcovia sú jasnými a priamymi pokračovateľmi deštrukčných farizejov, ktorí síce uverili v zmŕtvychvstanie, ale neuverili tomu základnému poslaniu Ježiša, ktorý sa im dosť jasne zjavil a predstavil ako živý Chlieb z neba, kto je z toho chleba bude žiť naveky.

Mám rád automobilové fóra. Každý obľubuje prémiové značky, ale mnohé ani len nespomenú, a to len z jediného dôvodu. Kvalitou, značkovosťou ďaleko zaostávajú za čo i len základnou výbabou prémiovej značky. Prečo keď jedna automobilka vyrába už roky nejaký špeciálny doplnok, inšia ho ešte nemá?

Vidím tu miernu spojitosť. Obe sa snažia zaujať zákazníka, cieľ je väčšinou ten istý. Avšak prostriedky, kvalita odvedenej práce, kvalita študovať svoj proces ako to badáme je značne odlišná. Máloktorá automobilka sa posunie výrazne vpred. 

Čo to má spoločné s vierou? Vidím tu značný regres protestantských cirkví, najmä v Škandinávii, kde sa celá hierarchia trebárs anglikánskej cirkvi neustále rozdeľuje a vracia sa po stáročiach nazad do náručia katolíckej cirkvi. Vidíme to predsa jasný obraz toho, že pomaly nastáva úpadok toho, čo človek chcel vytvoriť celkom sám, správať sa individualisticky, sebecky, lakomo, nie s pokorou ale predovšetkým s pýchou jemu vlastnou. Nepočúval nielen vnútorné presvedčenie, vieru v Boha, ale pravdepodobne ani rozum, ani srdce, a jeho slobodná vôľa bola tiež v určite miere značne zdeformovaná, lebo sa hnal len za svetským prázdnym úspechom.

Nechcem sa k tomu vracať, ale tu vidíme kvalitu praktizovania viery. V mojej katolíckej viere mi nechýba nič. A neustále mám čo objavovať prostredníctvom Písma Svätého, a neustáleho načúvania, čo Boh hovorí zhromaždenému ľudu, ktorý ho prišiel chváliť.

Keby som písal nejaké otrepané frázy a sám to nezažil, nikdy by som to nenapísal, lebo ja som praktický človek ktorý má rád fakty a stavia na pevnom základe... pozývam vás všetkých ku študovaniu pravdy....

 Blog
Komentuj
 fotka
igorv  11. 1. 2017 22:38
Musim protestovat a to tak, ze sa stretavam s javom kedy aj katolici aj "katolici" sa Kristovi podobaju svojim zivotom menej ako aj niektori nekrestania. Hlavne co sa prikazania o milovani nie len bliznych ale aj nepriatelov tyka.


"Dajte pozor, aby vas niekto nezviedol prazdnym a klamnym filozofovanim, zalozenym na ludskych podaniach, na zivloch sveta, a nie v Kristovi. Predsa v nom telesne prebyva cela plnost bozstva" kolosanom 2,8-9. Prva cirkev podla biblickych aj historickych dokazov fungovala tak, ze sa pozbieral vsetok majetok a bol spolocny. teda nejaky socializmus, vsetci su si rovni. kazdy dal co mal a zili z toho spolocne v malych komunitach. Neviem teraz v ktorom liste pavol pise ludom, ktori spolu dokonca v spolocenstve po kostole obedovali a niektori si nosili viac, pricom iny mali menej.

Cirkev ma byt zalozena na spolocenstve veriacich, ktori sa spolu zdielaju o svoje zapasy, modlia sa za ne a uctievaju Pana a studuju pismo. V katolickom kostole som nevidel cloveka, ktory by si so sebou nosil do kostola Bibliu. Taktiez tie 5-10 minutove kazne, ktore su prakticky len zamyslenia su o nicom. a to len preto aby sa vosli pod hodinu, lebo potom ludia su uz nervozni a aj tak odchadzaju.

Sam Pan Jezis hovori o tom ako ho nasledovat, ze clovek ma zapriet sam seba, kazdy den zobrat na plecia svoj vlastny kriz a ist za nim. Ist za nim na miesta kam isiel on. Medzi ludi, ktori ho neprijali, ktori ho chceli zabit. S ludmi, ktori mu ten kriz pomozu niest.

Ak si nasiel spasenie v katolickej cirkvi super. Ak si ho nasiel v cirvki apostolskej tesim sa s tebou. Ak si nasiel pokoj v dusi v budhisme a snazis sa robit zmenu vo svete nebudem mat nic proti tebe. Ak si islamista a nechces terorizovat svet budem s tebou za dobre. Ak si cokolvek a nebudes ma presviedcat o tom, ze to v com verim je ruhanie, hereza, somarina a blaznovstvo budem s tebou vychadzat dobre. Ak ma budes presviedcat o tom, ze to v com som nasiel pokoj ja nebudem s tebou suhlasit ale budem sa snzit byt s tebou za dobre.

Som pokrsteny a birmovany katolik. Zazil som katolicku cirkev ako 16 - 17 rocny chalan a poznam obratenych krestanov. Nemam s nimi ziaden problem. Oni nemaju problem s tym, v co verim ja. Skus na tom byt podobne a neriesit tieto veci, len sposobujes hasterenie a vela ludom tu pripadas za sasa.
 fotka
igorv  11. 1. 2017 22:58
Nezaj co pise svaty (svatost je dalsia kontroverzna tema) Pavol do Korintu. Ludia tam nevedeli koho pocuvat. mali rozne smery krestanskeho ucenia. Hadali sa ktory je spravny. Pavol je vdacny, ze nikoho nepokrstil a nemusi to teda mat na svedomi, ale hanbi sa a je mu z toho smutno. Mame nasledovat taku alebo onaku CIRKEV? nie. mame nasledovat KRISTA. Kristus prisiel na zem ako jedno telo s viacerymi udmi. Ud moze byt clovek v cirkvi ale aj cirkev v krestanstve. Kazda cirkev plni rozne ulohy. Neviem preco si katolici o sebe myslia, ze su ti najspravnejsi. Stale ked sa hovori o ekumene (spajanie denominacii) tak sa hovori o otm, ze ju trbea spojit prave do KATOLICKEJ cirkvi.

"Mam na mysli to, ze kazdy z vas hovori: Ja som pavlov! ja som apollov! ja zasa kefasov! Ja Kristov! ved ci je Kristus rozdeleny? Vari bol za vas ukrizovany Pavol? alebo ste boli pokrsteni v Pavlovom mene?" Korintanom 1, 12-13
"Mam na mysli to, ze kazdy z vas hovori: Ja som katolik! Ja som evanjelik! ja zasa apostolsky! Ja Kristov! Ved ci je kristus rozdeleny? Vari bol za vas ukrizovany Frantisek/knaz/kazatel/reholna sestra/brat katolik? Alebo ste boli pokrsteni v ich mene?" prelozene do kontextu ktory som hore vysvetlil.
 fotka
marcello111  12. 1. 2017 00:27
@igorv
Je iba jedna Svätá apoštolská Cirkev, ktorú založil Ježiš Kristus, je to Jeho nevesta a tu nie je o čom polemizovať, kto to nepochopil za 2000 rokov je potom smutné...
Dnešný svet - stovky odnoží cirkvi, náboženstiev, ktorí tak radostne liberalizujú, všetko skrývajú za humanizmus, dualizmus, legalizáciu hriechu a tak vedome zabíjajú a v zástupoch vedú ľudstvo do zatratenia...
nikto ani jeden islamista, hinduista, budhista, luterán a neviem kto ešte sa do kráľovstva Božieho nedostane....
oni sa chcu pačiť svetu, ale čo urobili pre Boha, aby sa jemu páčili?...
odpadli ste od pravej katolíckej viery.....
jedine ten, kto vo mňa verí a je moje telo a pije moju krv bude spasený...
prečo to nerobíte, ste pokrstení a teraz svojim vystupovaním zrádzate Boha, to nie je pokora, to je komédia a pýcha na ktorej "pohorel" aj Lucifer, spravili ste z Pravej katolíckej cirkvi neviestku antikrista!...
pokánie, pokánie a zas pokánie činte, buďte pripravení, lebo neviete dňa, ani hodiny kedy si vás povola naš Pán, ináč všetci zahyniete....
 fotka
marcello1111  12. 1. 2017 11:38
@igorv
a ešte k tomu protestantizmu, ktorému tu Lukáš venoval sériu blogov, bolo by konečne dobre, aby sa milí protestanti - Lutherove deti po 500 rokoch a 130-tich ich nekonečných reformáciách dohodli čo je správne....
a nie používať a vyberať z evanjelii čo im "pasuje do kariet".....

myslím si osobne, že je to take farizejsky pokrytecké, zavádzajúce a odvracajúce milionov ľudí od skutočnej Pravdy sv. Eucharistie....
 fotka
vreskot000  12. 1. 2017 13:06
@igorv , ja nechcem ti písať klamstvá nepravdy a zavádzania. Ja som svojou hlavou dospel k tomu, čo je jediné správne. Raz som bol na "bohoslužbe" u adventistov. to su protestanti len nemajú kostol ako evanjelici alebo kalvíni, maju len dajaku prenajatu miestnost na sobotne zhromaždenia. Teraz ti PÍŠEM FAKTY. vystúpila tam istá žena, ktorá viedla zhromaždenie. Rozoberala tam istú stať z Písma. Ja som písmo svete študoval na univerzite, bol som v katolíckom knazskom seminári. mna učil profesor, ktorý študoval v izraeli pismo svete na renomovanej univerzita v Tel avive. hádam nejaké poznatky on má. a omnoho kvalitnejšie než ktorý kolvek nekatolík. pochopte, že toto nie je písané z pýchy ale z pravdy. Ked Boh v písme hovorí že... ja som Boh, jediný na nebi a zemi iného niet.... hovorí to koli svojmu ešte večšimu povýšeniu? nie, lebo Bohu je nemožné nič pridať ani ubrať. On chcel len zdôraznit že len on je. a dosť. nijaký egyptský boh, ani pyramidy, ani faraoni, ani králi len On. myslím si že som ti to vyvetlil dostatočne jasne
 fotka
vreskot000  12. 1. 2017 14:14
.... musím úplne súhlasit. evanjelicka farárka schvaluje potraty ako normalna vec. ako može jedna cirkev takto potom učiť? pod koho potom patríš? uvedomte si že toto nie je fenomén kresťanského triumfalizmu ale stráženie pravdy ktorú sme prijali od Boha. nikto nie je bez hriechu, nikto nie je dokonaly, ale ked už raz poznáš písmo, ako to že nezanecháš tie bludy v protestansktej cirkvi. katolicky chrám má vztýčený KRÍŽ, protestanti majú kohúta. čo ťa kohút spasí, že ho musíš mať na streche kostola? nie ste smiešný? ja by som sa hanbil vstupit do protestanstkeho kostola medzi priestor kde sa nesmie klakať, nesmie uklánať, nie je bohostánok, nie je nič.... nič.... tak čo to je? kultúrny dom na spievanie duchovných pesničiek?
 fotka
igorv  12. 1. 2017 16:52
nevidel som protestantsky "kostol" kde by bol kohut. My na streche mame okno. v modlitebni visi asi 3 metrovy kriz tazky 150 kil. je to osobitna miestnost vybudovana pouzivana na nedelne zhromazdenia, ktora je vyuzivana ekumenickymi psolocenstvami, ktore organizuju rozne modlitebne a chvalove stretnutia pre mladych, starych, muzov zeny, deti i manzelov.

kazatelia su studovani ludia teologickeho institutu. ziadni laici. ak chce by kazatel musi mat skolu. skolu podobnu tvojmu knazskemu seminaru alebo to, co studuju evanjelicki farari. su to vysokoskolsky vzdelani ludia.

neviem kde si bol, ale nikto ti nazakazuje si klakat a uklanat sa. Ja zas nepochopim modlenie k marii (zdravas) a posvacovanie ludi. kazdy clovek sa narodil s hriechom, svatym ho robi viera v jezisa krista a nasledovanie ho.

toto co teraz vy riesite su zakonnicke veci. ako ma vyzerat kostol, co sa tam moze nemoze robit. to nikto neriesi. ludia pridu do psolocnej miestnosti kde mozu pocut panovo slovo a chvalit a modlit sa spolu so spolocenstvom zanho. to mozes robit doma v obyvacke, vonku v parku, v krcme alebo kostole. Je to uplne jedno.
 fotka
vreskot000  12. 1. 2017 21:36
ak oto ze nechápeš? mam blog o tom... najdi, daj si namahu, prečiťaj si to, ak najdem určite ti pošlem blog. je to tak jednoduche bratuuu.... zdravas maria je centrálne kristologická modlitba ktorá vzdáva uctu žene, ktorá počala, nosila a porodila krista božieho syna za mimoriadne tragických a zložitých udalostí. Ak si myslíš, že žena, ktorá v tehotenstve vo vysokom štádiu utekala pred paranoickym vrahom herodesom lebo jej ešte nenarodene dieťa ho udajne ohrozoval, ako jej simeon v chrame predpovedal ze jej dušu prebodne meč bolestí, kde v pokore na svadbe v kane galilejskej povzbudila mužov... urobte všetko čo vám povie, a pokorne išla ku nemu aj ked zomieral a sam Ježiš janovi apostolovi odovzdal svoju matku ...žena hla tvoj syn, potom neviem aký si kresťan. marianska modlitba zdravas maria ako som ti pvoedal je vsyslovene Kristologická modlitba. nájdes ju v Písme! ak toto neveríš nemožeš byť kresťan, lebokresťan musí veriť každemu slovu a každej čiarke v písme, potom má kto pravdu brat? ja sa nevyvyšujem, myslím že som ti v dostatočneh hlbke zvestoval Kristologickú pravdu. ale je pravda že protestantom by neuškodilo dogmatiku si naštudovať. asi toľko. ako neuraz sa, ale je to pravda. možeš na mna nadávať, ale Boh ti to vysvetlí, kde už celé stáročia robíte chybu protestanti.
10 
 fotka
vreskot000  12. 1. 2017 21:41
a dalej... ak si si všimol. v každom blogu rozoberam určitu stať z písma, a dávam ju do kontextu so životným príbehom mnohým z nás, pretože je nám to prirodzene bližšie.... ak ti pripadá moj blog o platnosti eucharistie ako tvrdý a útočný, skús sa zamyslieť, kto zlyhal pred 400 rokmi. aj katolícka cirkev mala reformátorov, ale akých! mne je vzor svaty františek! zanechal svetske bohatstvo, odišiel do kláštora a františkánska rehola je najrozširenejšia v celom svete! ma mnoho nasledovníkov, ktorí žiju v chudobe! luther hus cvingli a kalvín sa čím môžu pochváliť okrem toho že bolí zhýralí katolícki knazi, ktorí zapreli zradili svoju sviatostnú vysviacku. luther zavrhol ušnú spoved, povedal že omša pochádza od diabla. ano. LUTHER povedal že omša, naša katolícka sv. omša pochádza od diabla!!! to máte vo svojich 95 slávnych bohoruhačských herézach od luthera na kostole vo vittenbergu. mily brat. ak si na toto pyšný vo svojej cirkvi, Boh ma od toho hodne ochranuj!
Napíš svoj komentár