Hoci je momentálne značne neskorý večer, mám potrebu na základe predchádzajúcich komentárov opätovne bližšie vysvetliť, kde stále stojí na jednom a tom istom bode, z ktorého sa nevie ďalej pohnúť. 

Ja ťa plne rešpektujem, len jedno nikdy nebudem rešpektovať a súhlasiť. S klamstvom, podvodom, lebo toto nepochádza od Boha, nech by aj klamstvo akokoľvek vyzeralo ľúbivo, vždy bude klamstvom. Aj diabol keď láka kohosi do hriechu, nikdy sa mu nevyhráža. Ale pekne ide prostredníctvom príjemností, cez falošný pokoj, cez zdanlivé upokojovanie situácie, až si ťa pevne schytí do hrsti, založí okovy, a samostatne ti bude veľmi ťažko! Preto treba prosiť veľmi o pomoc Božiu a spoliehať sa na Boha vo svojich rozhodnutiach a skúškach.

Napísal som ti to pod blog, ale napíšem ti to aj teraz, lebo vidím, že je to potrebné. Nevadí mi to. Ak hľadáš pravdu, Kristus sa teší. ja ťa k tomu vrele povzbudzujem a vrele ďakujem za Teba v nádeji, že raz spoznáš Pravdu.

Chcem ti teraz, ako som ti to tam napísal naraz, napíšem ti to na dvakrát, lebo v skratke sa to nedá napísať. Asi sa nenahneváš.... Skutočne ja sa ti nechcem nedajbože uraziť, nechcem ti zle, len my sme všetci povolaní k jednote.

Jednota sa ale nikdy neudeje, ak nebudeme poznať reálnu pravdu. A tú ti teraz vysvetlím, verím že mi Duch Svätý dostatočne osvieti rozum.

má význam debatovať. dovtedy sa budete hrať na svojom mylnom piesku, kým ti to Kristus sám nevysvetlí, že celý život si neuctieval Krista ale seba samého, lebo tebe sa to tak páčilo. o tomto je to všetko. byť nahý pred Bohom a nežiadať nič. poznať a plniť skutky telesného a duchovného milosrdenstva. podať pohár vody smädnému a podať krajec chleba hladnému. toto je opravdivé evanjelium. 

Z tohto pramení všetko. úplne všetko. Ježiš prišiel na tento svet, svojou smrťou zničil naše hriechy a keď povedal ...dokonané je, Jn 19,30,.... naplnil písmo a tým zrušil starozákonne obety, ktoré viac neplatia v podobe ceremoniálnych zákonov. Nijaká iná obeta nie je platná. Ako pozri. Opýtaj sa kľudne tvojich duchovných, ak náhodou si s nimi v kontakte. 

Ak majú záujem poznať pravdu, ak skutočne poznajú Písmo, odpovedia ti len jedno jediné.... Že pred tými 400 rokmi sa ten pán.... Luther skutočne tragicky mýlil, a celé toto spoločenstvo vlastnou vinou dotiahol do klamstva, v ktorom sa nachádzate do dnešného dňa.

Vy si žiaľ, na škodu veci, aby si bol dejinne v obraze pripomínate vo vašom protestantskom zhromaždení, a to je jedno, do ktorej vetvy patríš, stále len ten ceremoniálny zákon starozákonný, ktorý síce je pravdivý, tiež je svätý, ale už je neplatný, lebo Kristus na kríži slúžil novozákonnú obetu aj za teba. A tá obeta sa sprítomňuje jedine na oltároch katolíckej cirkvi. Keby to tak nebolo, a tá obeta by mala jednorazový charakter, nežiadal by určite Ježiš nikoho slovami...

"ty si Peter, a na tejto skale ustanovím svoju cirkev."... apropo, čítate tieto texty vo Vašom spoločenstve o ustanovení Petra za hlavu cirkvi? A ďalej, keby nechcel Ježiš neustále slávenie Jeho Svätej Obety, podotýkam neustále, povedz mi prosím ta, na čo už by poveroval Petra týmito slovami???? Aký by to mal význam?? Nikde inde som to nevidel. Sčasti anglikáni robia podobnú liturgiu, od roku 2009 prijatú do katolíckej cirkvi ako nový rít, teda obrad. Povedz mi, a neodpovedal si mi už som ti to napísal tri blogy moje dozadu. 

Teraz dávaj pozor prosím ťa a odpovedz mi. 

Ak sú anglikáni protestanti, čo aj reálne sú, prečo teda potom nevstúpili hromadne do evanjelickej cirkvi ECAV? Prečo prišli do katolíckej cirkvi? Brat. 

Tu sa jedná o počet 400 000 veriacich a duchovných. Prečo vstúpili do katolíckej cirkvi? Asi preto, lebo skúmaním pravdy vplyvom Ducha Svätého zistili že pravda je v katolíckej cirkvi v nezmenenej podobe 2000 rokov. 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár