Ďalší blog nejdem písať z dôvodu mojej pisateľskej zručnosti, ale ako pokračovanie toho, čo vysvetľujem v Duchu Svätom nášmu blogerovi, ktorý sa ma pýtal na isté otázky, a keďže mi to samozrejme nie je ľahostajné, nie je mi to ukradnuté, pokračujem v písaní ďalej.

Sv. omša ma dva prvky. podstatné a akcidentálne. to podstatné, to tzv. Esentia sa nikdy nemení.... Je to rovnaké 2000 rokov. to akcidentálne sa mení vplyvom doby a kultúry... preto máme v katolíckej cirkvi aj mnoho rítov, teda vlastných obradov. podstata je jedna a tá istá. mení sa len forma. Píšeš, že v sobotu bude kázať biskup či arcibiskup. .... ani to nevieš aký má titul? Nevadí. 

Ubezpečujem ťa, že dotyčný pán nie je biskup... Je to laik, ktorý nikdy neprijal platné svätenie, ktoré existuje jedine v línii pravoslávnej a katolíckej cirkvi, vieš poviem ti to po lopate. Lutherova "chyba" bola závažná len preto, lebo bol len kňaz. Horšie by bolo, keby bol biskup, lebo jedine vtedy by cirkev evanjelická, alebo celá protestantská mala zmysel... pretože tam kde chýba hlava, neexistuje platné spoločenstvo. Aj v právnickom zmysle sa nejaká inštitúcia zakladá akousi zakladacou listinou.... 

To tiež nemáte. Tvrdenie, že pochádzate z Písma Svätého je síce pekné, ale v konečnom dôsledku je to neplatné a nepravdivé. A preto aj keby ste chceli, okrem krstu nie ste schopní vykonať nijakú sviatosť, teda vaši duchovní. Tých sviatostí je 7. Nemajú platné kňazstvo.... nič... proste nič... lebo nemajú nijakú moc. Líniovo od nikoho nič neprijali, preto cirkev ani nie ste. Tu nie je o zatláčanie Vašich práv, ale o reálne poukázanie na tragických nedostatkov. Platný máte jedine krst. Nič viac. Krstom ste sa skutočne začlenili do Krista, ale do jeho cirkvi a kňazstva vonkoncom nie.

Otec bez matky nikdy netvorí kompletnú rodinu. Dieťa, ktoré nemá rodinu sa nazýva sirota, nie syn a dcéra svojich rodičov. Teším sa spolu s Tebou, že Boha neodmietaš, ale ho voláš do svojho života. Preto ťa vyzývam, pri rešpektovaní Tvojho vyznania, skús ho spoznávať ešte dôkladnejšie... pravdepodobne nie si na zlej ceste, len stále míňaš smer. Vieš, minutie cieľa je dvojaké. Buď si na správnej ceste, ale svojimi hriechmi sa vzďaľuješ od Boha, alebo sa chceš priblížiť Bohu, ale Vaša anti katolícka tvrdohlavosť spôsobuje, že nekráčaš rovnomerne, ale neustále míňaš cieľ. Tu je dôsledok rozpadu akéhokoľvek nádejného spoločenstva v trvalej a nádejnej jednote. Ale pozri. Pán Ježiš Kristus predsa v Písme jasne predpovedal, že raz bude jedno stádo a jeden pastier! Pozývam ťa modliť sa spoločne na tento úmysel.

Ďalej nemáš pravdu, lebo nie je jedno komu sa spovedáš. Ježiš povedal len svojim učeníkom. nepovedal to matke Márii, nepovedal to farizejom, ani zákonikom, ani nikomu nepovolanému, povedal to len úzkemu okruhu tých 12 tich apoštolov... komu odpustíte, bude odpustené komu zadržíte hriechy, budú zadržané... Jn 20, 22 - 23. Jedine apoštoli dostali túto výsadu. Peter apoštol odovzdal biskupovi Liniusovi apoštolskú moc, ten ďalej Anakletovi. 

Podotýkam, že to boli všetci kňazi platní pre cirkev. Je to vetva Rímskokatolícka. Preto Vašu cirkev nemožno nazvať cirkvou, lebo nevznikla na priamy podnet Krista, ale človeka luthera.

Asi toľko som ti chcel povedať. Týmto mojim blogom som ti chcel povedať to, že nechcem sa vyhýbať Tvojim otázkam. Verím, že tak, ako ja, aj ty, ako mnoho ľudí hľadáme Boha.... to je všetko... nič viac.... ale pozor....

Ak si ho už našiel, dôkladne prever svoju vieru v čo veríš, aby si nešiel bludnou cestou... 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár