Pridávam novú sériu blogov, totiž opätovne som reagoval na niektoré celkom dobré blogy, a tu v krátkosti predkladám svoju úvahu.

na začiatku by som vám rád zaprial všetko dobré do nového roka. Dnešnú úvahu by som začal biblickým citátom.

Ján 6,51 ...“ja som živý chlieb ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohto sveta, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja vám dávam, je moje telo za život sveta....“

Tento citát z Písma som nevybral ani náhodou, podobne ako aj nadpis môjho blogu a hneď aj vysvetlím že prečo. Tento blog bude mať viac častí, pretože chcel by som v týchto článkoch podrobne opísať moje dojmy, ale objasniť aj veľmi pravdepodobné príčiny neúspechu kresťanských cirkví v túžbe o hľadaní pravdy, pretože žiju v tme a blude.

 Nechcem samozrejme nikoho tým uraziť, ale týmto mojím pohľadom v týchto úvahách chcem veľmi jasne opísať pravé, a to chcem predovšetkým zdôrazniť, pravé hodnoty, pravú náuku kresťanstva, ktorá skutočne tkvie jedine v katolíckej cirkvi, a iná cirkev okrem nej neexistuje.

Darmo si tu budeme nahovárať, aký sme tu kresťania, ako sa máme radi, keď nemilujeme pravú náuku Ježišovu. Ako som písal viackrát, mnohým sa páči citovať Pavla, Jána, lenže to všetci sú už len pokračovatelia Pána Ježiša, Pán Ježiš samozrejme ako jediný, keďže je pravý a večný veľkňaz, pravý Boh a pravý človek, Jemu jedinému prislúcha rozhodovacia právomoc v Písme Svätom.

Mnohí kresťania si toto vôbec neuvedomujú. A práve preto viac a viac pri svojich úvahách, meditáciách, kázňach, príhovoroch a duchovných zamysleniach si berú za vzor, si berú citáty z apoštola Pavla, jeho listov, ale len veľmi okrajovo spomínajú výroky Pánove zo svätých Evanjelií, často na škodu veci. To som už tiež opisoval viackrát.

Nechcete počuť pravdu. Je to zaujímavé. Predstavme si to v svetskom význame. Keď človek chce pracovať v nejakej spoločnosti, tak samozrejme okrem nejakých tých povinných oficialít, bez ktorých sa nezaobíde nijaká firma, a následne ani nijaký ten novoprijimaný uchádzač, musí nutne poznať náplň svojej práce, čo vlastne bude robiť.

V tom lepšom prípade, postupom pracovného času, postupne ako sa zapracuje, bude, samozrejme, kto chce na sebe nejako pracovať a má šancu postúpiť trochu vyššie a naučiť sa novým veľmi potrebným vedomostiam a znalostiam, musí sa veľa pýtať, a veľa sa učiť od svojho zamestnávateľa, samozrejme, pokiaľ to čas dovolí.

Každý chce vedieť, na čom je. Či má šancu alebo nie. nikto nemá pravdepodobne z nás záujem, ako by to mohlo byť, prečo by to tak mohlo byť, ale či to reálne bude fungovať aj v praxi. Nijaké výhovorky, ísť priamo na podstatu veci.

Tu sa mnohé kresťanské spoločenstvá mýlia. O všetkom možnom rozprávať, len o pravej podstate, o eucharistii, tento pojem budem menovať v mojej dlhšej série blogov oveľa častejšie, len o tomto nemajú záujem rozprávať. 

Vykladajú si ho všelijako, ale toto nie je kresťanstvo. Toto nie je pravé náboženstvo, keď vedome chcú zatlačiť  do úzadia eucharistický pokrm, ktorý sme prijali od samého Ježiša.

Ideme teraz na samú podstatu veci. Tento citát, tieto pravdivé jedinečné slová Pána Ježiša Krista, ktorými takto priamo či nepriamo predstavil svoj program ako jediného Pána a jediného Spasiteľa, keďže samozrejme iného skutočne niet, mnohí zavrhli, čo je samozrejme len na ich osobnú škodu, ba dokonca sa boja mnohé cirkvi na svojich heretických zhromaždeniach citovať.

Prečo? prečo sa bojíte zverejnenia pravdy? Tak radi sú novinári bez nejakej bližšej cenzúry terčom rôznej kritiky, že zahmlievajú vo svojich recenziach a prejavoch podstatu, a tu vidíme, že sa to deje aj na poli duchovného života.

Kde je pravda? Odpoveď hľadaje predovšetkým na stránkach Písma Svätého, nevyčerpateľného zdroja pokoja, milostí a božieho požehnania

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár