Proste Sv. Krištofa. Týmto by som chcel začať ďalší môj blog, ktorý bude jednak niečo ako večerné zamyslenie, keďže už mám po pracovnom dni, a jednak ako radu motoristom, a podobne.

Ako by som len začal. Aby som predstavil tohto svätco z nadpisu, jedná sa o svätca, ktorý je patrónom, ochrancom všetkých motoristov na cestách! Veľmi významný svätý. A hneď poviem, ako som došiel k tomu, že som sa podujal napísať blog na chválu tohto svätca.

Autá sa mi približne pred dvoma rokmi, áno, je to vlastne presne dva roky, čo sa mi stali veľkou záľubou, a veľmi sa to snažím deklarovať, a dávať pri rozhovoroch, samozrejme, približne k tejto téme, ak pride na to reč, dávať do popredia. Robia mi radosť.

Ešte počas vysokoškolských štúdii som sa začítal do starého časopisu Stop, ktorý som si už predtým obľúbil, fanúšikovia motoristického sveta, vedia istotne o čom to je. Proste super recenzie všetko ako má byť.

Tak ako viaceré odvetvia, ktoré si vyžadujú pri práci celého človeka a nadôvažok je tam potrebné požehnanie od Pána, nesmú motoristi, ku ktorým už úspešne 8. rok patrím, zabudnúť na svätca Krištofa.

Dneska som šiel na aute. Nič zvláštne, slalom po meste na wolkswagen passat, ktorý nie je môj, ale majiteľ auta, pán kaplán mi ho dovolí furt kerovať, keď sa ide kdesi. Je to môj veľký pôžitok, skutočne autá ma značne fascinujú.

Išiel som dnes teda po meste. Čo sa mi stalo. Auto mi nedalo prednosť, ja som šiel po hlavnej, a do dráhy mi vbehlo auto, čo nerešpektovalo daj prednosť v jazde.

Takmer hotová katastrofa, pomyslíte si možno, ale veľká chvála, skutočne Chvála s veľkým písmenom Ch patrí predovšetkým dobrotivému Pánu Bohu, ktorý mi vnuko, a dostatočne osvietil včas rozum, čo mám v zlomku sekundy spraviť. Istotne nejeden milovník motoristického sveta mi určite dá za pravdu, že podobné prípady, minimálne raz sa mu to už stalo. Mne sa to napríklad stalo po druhý krát, a našťastie, opäť teraz všetko dobre dopadlo, som veľmi šťastný.

Nedal mi prednosť. Som veľmi rád, že som to proste duchaprítomne ubrzdil na plnú paru, ako by som to vlastne nazval, proste paráda.

Takto v praxi už po ďalší krát som si preveril svoje jazdecké schopnosti, a ďakujem Pánu Bohu, že tiež doma som sa naučil, napríklad môj brat mi dal mnoho cenných rád do šoférovania.

Autá sú proste môj koníček, a tiež veľmi rád pozerám rôzne videá, ktoré sa zaoberajú prezentáciou interiéru, najmä ak sa to jedná o nejaké novinky. Mojimi obľúbenými značkami sú Audi, BMW, Mercedes. Posledne menované úplne zbožňujem, niekoľko kategórii som si mal možnosť vyskúšať, a vlastne mám možnosť stále.

Do centra pozornosti vašej, by som preto dal niekoľko rád.

Buďte opatrní za volantom, nech ste kdekoľvek. Nikdy netelefonujte z auta, pretože sa vám frajerina môže vypomstiť, hoc idete po ticíkrát prejazdenej a známej ceste. Predvídajte aj to, čo sa nedá predvídať, a nikdy neriskujte, ak nemáte dostatočné skúsenosti, prípadne nešoférujete práve auto s automatickou prevodovkou. Verte mi, spojka vás raz sklame, a môže sa to skončiť zle nedobre pri nejakom riskantnom manévri.

Samozrejme, pre tých, ktorým hovorí niečo duchovné, proste vždy pred jazdou hocikde idete, proste, alebo si aspoň nejako pomyslite, aby vám Pán Boh dostatočne osvietil rozum, pri neznámych cestách, ale možno aj známych, ale keď budete proste hocikedy potrebovať urýchlene premiestniť z nejakej neznámej ulice do ďalšej neznámej ulice, a pritom to bude možno opačný koniec neznámeho, alebo aspoň menej známeho mesta, budete to určite potrebovať, to mi verte, to je fakt, ktorému sa jednoducho nevyhnete.

Poďakujte Bohu, že vás viedol bezpečne, že sa nič nestalo. Nič tým nikomu samozrejme neuškodíte, nezoberie vám to vôbec z času, a takto si pripomeňte veľmi potrebnú skúsenosť, ktorú každý musí si zapamätať.

Na záver by som preto chcel povedať aspoň takto v krátkosti. Musíme si uvedomiť hneď niekoľko súvislostí. Nie sme my pánmi života a smrti, Pán Boh je predsa nad nami. Preto pamäjte, že musíme jazdiť opatrne, bezpečne, a ak nám záleží jednak na našom telesnom, ale aj duševnom zdraví, aspoň v krátkosti odporúčam pomyslieť si práve na svätca, svätého Krištofa, ktorý je patrónom všetkých cestujúcich, a motoristov.

 Test
Komentuj
Napíš svoj komentár