Ešte teraz prakticky hneď po dokončení môjho článku, som sa rozhodol pridať další, tentoraz ako recenzia na jeden celkom pekný blog. Mnohí si myslíme, že nejaké duchovné zamyslenia sú čisto len na vymývanie mozgov a podobne. Ha. Je to veľký omyl. Keď sa človek nebude dostatočne práveže venovať aj duchovným záležitostiam, a bude kašlať doslova na svoj duchovný, duševny, psychický, a nazvite to ešte všakovakými menami tento postoj človeka, nikdy sa človek neposunie v rozmýšľaní smerom dopredu.

Práve naopak. Udalosti prežitých dní ho nebudú vôbec zaujímať, a taký človek bude len stagnovať, bude prehliadať všetky tie situácie, bude sa správať ako nejaká ovečka... ktorá bude len reagovať na nejaké podnety, bude robiť len to, čo mu bude druhý kázať, úplne slepo a oddane, mylne si mysliac, že tým robí dobre, a robí dobrú službu sebe alebo druhým. Práve opak je pravdou!

Všetko, čo robíme má nejaký zmysel. Len častokrát sme tak otupení, alebo skôr často oklamaní, že nevidíme nejaký zmysel, alebo chýba nám proste správna vízia do budúcna, a to všetko prispôsobili sme podmienkam takým, v ktorých žijeme alebo sa nachádzame mysliac si, že možno toto všetko tak aj malo byť.

Ak teraz napíšem jeden krátky koment jednému blogerovi, alebo skôr diskutujúcemu. 

 Zle si si domyslel. Toto je veľmi dobrý článok. celkom dobre tú celú situáciu v podstate aj opísal. Úplne vecne a konkrétne. Ak si pochopil zmysel tohto článku tak by si mohol vedieť, že je to v skrytosti opísaný celý tento politický systém aj na SVK. Teda, aspoň mne sa to tak javilo s tým, že je to okamžite dané do kontextu s duchovným prežívaním každého jedného z nás. 

Ďalej sú tu veľmi konkrétne vymenované niektoré faktory, a napríklad to, že zo sedliaka sa veľmi rýchlo stane pán!! A presne to je aj ten problém! Že o tebe a ďalších 5,5 miliónov obyvateľov tohoto štátu rozhodujú napríklad dvaja ľudia už 10 rokov, a nikto to nevie zmeniť. Chceš počuť azda ešte ďalšie dôvody, tak ti ich kľudne vymenujem. 

A že ty robíš ako somár za 400 eur, z ktorých si dopraješ akurát tak veľké hovno lebo denne robíš (napríklad) a mocipáni majú účty na belize a smejú sa z teba aký si sprostý. Vieš... chyba nie je vo veriacich... lebo veriaci vie, že tento svet ťa nenaplní a že dobre bude skutočne len na druhom svete. 

Chyba je v tebe ako neveriacom, ktorý toto nechápe, budeš muklovčiť od rana do večera za peť korún, necháš si koleno vrtať, nakoniec zomrieš na chorobu v strednom veku a zo života máš veľké psie hovno, a zanecháš po sebe ženu deti a kopu nešťastia a štát si pomädlí ruky, že tu nemusí aspoň 30 rokov dôchodok vyplácať. a presne koli takemuto dôvodu neznášam usporiadanie tohoto štátu, lebo okrem toho, že dávame dobre že nie polovicu svojej vyplaty štátu žije drvivá večšina od výplaty do výplaty. 

Na záver by som chcel napísať v krátkosti takéto ešte myšlienky. Môj skromný úsudok z tvojho článku, a teda môj pohľad na túto skutočnosť, čo som si prečítal od teba je azda takýto. 

Vieš. Ako ateista možno máš nejaké cesty po ktorej chodíš, to nepopieram, každý máme samozrejme svoju úlohu v živote, to je v poriadku, pretože čiastočne to vyplýva z prirodzeného poriadku tohoto sveta, ak teda vieš v hrubých rysoch o čom asi hovorí, ale problém je úplne iný, a to je taký, že áno, cestu síce máš, ale čo je horšie, nemáš cieľ tej cesty, a tu sme pri koreni našich problémov, o ktorých sa ateistom nechce hovoriť, lebo tu so svojimi materialistickými rečami v podstate úplne končia.. Kresťan má cesty kľukaté, ale kto ich nemá, vymenuj mi jedného takého človeka, ale pozor, nie priamočiare, ale má aspoň ten svoj reálny cieľ

Takíto ľudia sú schopní konať veľké veci. Pretože aj Písmo mi predsa jasne hovorí, že to, čo je svetu silné, je pre Boha slabé, a čo je svetu slabé, je Bohu silné. Boh si vyvolil práve ľudí, ktorí sú menej schopní, aby zahanbil svetskú múdrosť. Nie preto, lebo sa chce zastať nejakých negramotných ľudí, ale preto, aby ti na nich ukázal, že veriť v len a len ľudské schopnosti, ktoré aj tak padnú, nie je rozumné riešenie, lebo naše plány hocikedy padnú.

To by som ti chcel v tomto článku zdôrazniť,... to je to, čo chýba ateistovi. že ty ked budeš zomierať nemaš nijakú nádej ani útechu, ale kresťan má nádej večného života. Azda takto by som to opísal stručne, a teda toto je ten pravý rozdiel medzi kresťanom a ateistom. ( v nádeji a domnienke, že sú osoby, ktoré hľadajú opravdivé naplnenie svojho života aj čímsi iným, ako je tento svet.)

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár