Nedá mi teraz nereagovať aspoň v krátkosti, pretože som to doslova zo seba vychrlil na jeden článok, ktorý je napísaný dosť fakticky, a teda pridávam k nemu môj komentár. O čo teda ide sa zmienim v odstavcoch nižšie.

Toto je vplyv bezbrehej slobody, kedy jasne sa ukazuje v spoločnosti, že človek stráca sám akékoľvek zábrany, ktoré ešte ako tak má, a ukazuje sa, kam až je schopný zájsť, kam siaha okraj jeho identity. 

V prvom rade čo sa týka nadpisu, nechcem to strašné slovo písať znova, opakovať, zdôrazňovať, je porebné vedieť, že v prvom rade je to strašný hriech. Je to ťažký hriech. Čím konkrétne to je spôsobené, neviem presne povedať na to odpoveď, ale je to veľké morálne bahno v ktorom je ľudstvo ponorené. 

Ono je to vytvorené celkom isto bezbrehým zdôrazňovaním slobody, slobody v akomkoľvek meradle, ako si vieme predstaviť. Toto je ovocie toho liberalizmu, ktoré spočiatku celkom isto malo azda dobrý zámer. Cieľom bolo vymanenie sa z područia nadvlády kohosi, kto si teda z toho človeka robil vazala, otroka, teda takto porobený národ pomaly strácal identitu v každom jednom meradle. 

Lenže človek nemá dobrú pamäť, a to treba zdôrazniť. Človek nevie presne, na čo konkrétne slúžia zákazy, a vysvetľuje si to samozrejme, po svojom, pretože tým jemným vysvetlením zároveň, a to musíme podotknúť, si začneme všeličo obhajovať, čo sme možno napáchali zlé. 

A či to má rozmer morálny, duchovný náboženský, politický, etický, mravný, ekonomický, proste hocijaké odvetvie, jedno je isté, keď vylúčiš podstatu (vieru v Boha) vylúčiš v podstate všetko. Si schopný stratiť akékoľvek zábrany. 

A keď je ti priznané niečo malé, časom ti to nebude stačiť, a budeš chcieť niečo veľké. Niekedy som sa zamyslel nad tým aké pohoršujúce je to, kedy napríklad v novinovom stánku boli napríklad vo výklade vedno s dennou tlačou napríklad nemravná literatúra pre dospelých, takzvaná. Dnes je toho celý internet, to musíme žiaľ skonštatovať, a čia je to vina, neviem presne povedať takto. 

Čo chcem povedať týmto ešte na záver článku. Dnes azda, a to treba pripomenúť. že teda neexistuje človek, ktorý nedostal nejaký spam do mejlu, niečo nezrozumiteľné, s cieľom napadnúť, hacknúť počítač, a to všetko má za následok propagácie liberalizmu. Veď predsa všetko je dovolené. Následok toho všetkého žiaľ, ale sa dostaví pravdepodobne omnoho neskôr a problémom bude, kedy sa nebude azda dať vykonať akákoľvek dobrá náprava v najrozmanitejšej podobe. Kedy človek naozaj bude tak zamotaný, že nebude vedieť schopný rozlíšiť čierne od bieleho, morálneho od nemorálneho, normálneho od nenormálneho, a kedy, nevieme presne čia konkrétne je to vina, nebudeme vedieť rozlíšiť ten známy boj dobra so zlom, ktoré síce vznikali už v rozprávkových príbehoch, to je v poriadku, a vychádza z toho mravné ponaučenie, čo je však dôležité poznamenať je to, že to všetko je pravdivé, a vzniklo to všetko na základe skutočnej udalosti.

Som si vedomý, že každý "izmus" teda každé ideové hnutie ako také má nejaké kladné a záporné stránky, len problém spočíva napríklad v tom, kedy si zovšeobecníme a zabsolutizujeme( teda ako odvodené od slova absolútno, pre ľahšie pochopenie veci) niečo tendenčne, a budeme to presadzovať ako fakt, bez ohľadu na racionálne dôvody, bez ohľadu na kultúru, na nejaké tradície, ctenie si hodnôt, zachovať niečo čo je dobré správne, pre súčasnosť, aj pre budúcnosť a podobne. 

Čiže otázka znie, kde sa nachádza dnešný moderný človek, v akom hodnotovom poli by sme ho mohli hľadať, a či je normálne, ak niekto požaduje ešte mravnosť na svete a je považovaný za čudáka, neschopného, nemoderného, a neviem ešte čo by som mohol vymenovať. Toľko môj názor.

 Blog
Komentuj
 fotka
feroborba  25. 1. 2020 20:58
Chápem, že produkuješ veľa, ale niekedy nie je na škodu si text po sebe aj prečítať.. Ak to ale robíš len pre seba, tak som nič nepovedal. A po slovensky je to odsek, po česky odstavec, to do budúcna a bez nejakých negatívnych konotácií.
 fotka
james98  25. 1. 2020 21:04
@Feelagain má na krku ťažký hriech, to mi bolo jasné hneď. Peklu sa už s istotou nevyhne...
 fotka
vreskot000  26. 1. 2020 13:18
@james98 jaj ty bezchybný a povedz prosím ťa v čom
 fotka
james98  26. 1. 2020 13:24
Kto je bez chyby nech prvý hodí dlažobnou kockou
Napíš svoj komentár