V tento horúci júnový posledný piatkový deň, pokračujem teda už dvanástou sériou tohoto blogu na túto tému. V predchádzajúcej časti som skončil, a teraz sa budem snažiť opäť tematicky nadviazať na blog.

Nalákať na čosi, čo sa mi proste od začiatku vôbec nezdalo, ale keďže už z minulosti mám podobné skúsenosti, aspoň som bol o to viac pozorný, a týmto chcem vystríhať mnohých, čo sa môžu dostať do nejakej neodolateľnej ponuky, kde ich budú tí ľudia ospevovať, akí ste pre nich dobrý potenciál, ako sa s vami istotne bude perfektne spolupracovať, a že konkurencia im môže len a len závidieť, a podobné somariny vám budú trepat. A zatiaľ sa nechcem vzdať toho, čomu sa venujem v súčasnosti. 

Áno, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. Sú to proste úplné nezmysly, pretože to nedáva ich konane ani logiku. Chcel by som ešte na okraj pripomenúť, pretože nedá mi to... Ja som sa chcel podeliť o moju skúsenosť. Beriem to tak, že aj negatívna skúsenosť je skúsenosť, ale toto bolo na mňa priveľa. Bolo to neuveriteľné. Nevedel som si čosi také predstaviť. Bola by to asi prvá činnosť, kde skutočne som vycítil klamstvo, a moja intuícia mi vravela, aby som dal zápornú odpoveď, ešte pre mňa totiž o nič nešlo, a samozrejme, tak som sa k tomu po celý ten čas aj snažil postaviť.

Mnohí podľahnú takýmto ľuďom, pretože nemajú skúsenosti, a myslia si naivne, že všetko je tak, ako sa im to ponúka. Je dosť možné, že keď neskoršie si budú čoraz väčšmi uvedomovať, že sa stalo obeťou akejsi pyramídy, alebo podobne, naberú momentálne dostatočne veľa skúsenosti, aby s podobnými aktivitami urobili raz a navždy koniec. Samozrejme, beriem to tak, že mnohí potrebujú na vlastnej koži vyskúšať, aké to je, keď vás niekto oklame, alebo keď proste nie je celkom korektný a solventný. Sú osoby, ktoré proste majú spravodlivosť, čestnosť, na prvom mieste, a presne podľa tohoto morálneho návodu sa snažia vo svojom živote aj postupovať.

No sú ľudia, ktorí sa o to snažia, alebo nesnažia, alebo to robia len zdanlivo, a výsledok je nasledovný. Narobenie si okolo seba kopec nepriateľov, ohovárania, rôzne diskusie kto aký je, kto má akú vybudovanú značku, nejaké renomé, nejaká nízka, nedostatočná kvalita poskytovania určitých služieb, plnenie povinností a záväzkov voči nejakým obchodným partnerom a podobne, to všetko proste môže vytvárať falošnú ilúziu, že proste celé toto všetko je jedno veľké klamstvo, a čím rýchlejšie dáme od toho ruky preč, tým lepšie pre nás.

Viacerí proste akokeby nechcú pochopiť, že každý človek, začnem možno tak zoširoka, každý človek má nejakú individuálnu cestu, po ktorej kráča. Viac menej sme o tomto prísloví ako takom už počulim a celkom ho aj rozumieme. Avšak nie každý si to chce pripustiť. 

Áno, sú ľudia, ktorí častokrát prekračujú svoje vlastné možnosti, a pomaly strácajú prehľad nad sebou samým. V snahe čo najviac a najlepšie zaujať a upútať pozornosť práve na úkor svojich duševných kvalít, ak ešte vôbec v sebe čosi také nachádza, a chce sa tomu venovať, a akejsi vnútornej pohody, ktorá sa im celkom iste môže začať vytrácať. Toto sú atribúty všetkých správnych konaní, všetkých rozhodovacích procesov, ktoré človek môže uskotočńovať, ak niečo chce. Bez tohto sa proste nepohne. 

Viacerí zabúdajú, že na toto všetko si musím predovšetkým vybudovať akýsi duchovný manažment. Teda tak správne ovládať svoju osobnosť, byť si vedomý svojich kvalít, svojich kladných ale aj záporných stránok, že pri realizácii akejkoľvek činnosti proste musím už hneď na začiatku vedieť, či sa to pre mňa hodí, alebo nie, a bude mi to len na škodu a v nijakom prípade na úžitok. Pri takejto vnútornej analýze seba samého predsa ľahšie odhadnem ešte skôr, na čo sa proste hodím, a na čo sa nehodím.

Sú na to aj také jednoduché testy osobnosti. Myslel som si spočiatku, že sú to nejaké vychytávky, ale je to viacmenej pravda, práve v tom, že človeku pomôžu lepšie sa proste zorientovať v nejakej situácii, kde ešte nie si celkom istý, či to, tá aktivita, do ktorej sa hodlá práve vstúpiť je pre neho tá pravá. Pretože je rozdiel, keď na začiatku sú nejaké ťažkosti, to je v poriadku, nikto v nijakej sfére sa im nevhyne, ale problém nastane vtedy, keď proste ony pretrvávajú, keď sú viac menej čoraz menej zvládniuteľné, a celé sa to premietne aj na úkor kvality požadovaného výkonu, a vtedy to je proste celé zlé.

Na záver by som chcel povedať ešte toľkoto. A to všetko len preto, lebo sa chcú prispôsobiť nejakému nezdravému tandemu s ostatnými ľuďmi, ktorí sa teoreticky vedia veľmi šikovne a obratne hýbať v nejakom biznise, ale nechcú akceptovať chyby iných, a vysvetľujú si ich vo veľmi zlom svetle, až prehnane zlom, čo môže mať za následok neskoršie absolútnu demotiváciu týchto podriadených osôb, ktorí častokrát nevedia dosť dobre vykľučkovať z tejto zložitej situácii. 



 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár