Pokračujem v blogu ďalej. Práve toto je v spoločnosti choroba individualizmu, ktorá sa ukazuje v čoraz väčšom meradle v spoločnosti. Práve viacerí chytrácki obchodníci totiž čakajú len na jedno jediné.

Aby im človek dokonale sadol na lep a pasce, ktoré si rozložili pred nimi v zámienke nejakých pekných lákavých ponúk a darov, ktoré majú len jediný cieľ, zviesť toho človeka do ich pazúrov. Čím naivnejších ľudí majú pred sebou tým lepšie. Pamätám sa, pred vianocami, som pristihol také milé slečny. Akože ja chápem celý ten predvianočný marketing, keď vo veľkoobchode sa proste postavia ku nejakému vybranému pultu a v snahe čo najvac zaujať ponúkajú rôzne pozornosti. Ako to ďalej vyzerá.

Nedokázal by som čosi takéto robiť, a preto som podobnú prácu odmietol, ale nemám pocit, žeby som trpel nejakým nedostatkom finančných prostriedkov.

Toto máte zadarmo, ešte toto máte zadarmo, a výsledok je taký, že zaplatíte za tieto pekné darčeky omnoho viac. Vtedy viete vykľučkovať jedine tak, že sa pevne držíte svojich zásad a nenecháte sa zmanipulovať ich dokonalými technikami. Ako chápem tieto marketingové stratégie, každý z niečoho žiť, ale niekedy je to už naozaj priveľa.

Pravda je jedna, že nikdy nemáte nič zadarmo, to sú nezmysly. Šikovné marketingové ťahy sa snažia vymámiť od ľudí čo najviac peňazí, a je im to jedno. Práve toto je choroba dnešného sveta, ktorý hľadí len na zisk, a málokedy pozerá na to, čo mu to môže skutočne priniesť aj nejaký úžitok, ktorý nesúvisí napríklad s materializmom a podobne.

Ak si myslíte, že toto všetko ste už počuli, a viete, ako reagovať, ale na druhej strane ste sa neocitli v situácii, kedy ste nemali možnosť dostatočne vykľučkovať, môžete si len gratulovať, a poučte sa z tejto situácie, aby ste sa neskoršie nedostali do pasce.

Premýšľať o čomsi a nekonať bezhlavo sa veru vypláca! Len málokto o tom ale vie.

Isto poznáme pri nákupoch nejakých drahších vecí, pri ktorých sa proste uzatvára aj nejaká zmluva. Často tie najdôležitejšie body, veľmi ostražité podmienky sú akokeby zahalené a prekryté. Oni tam samozrejme sú. To nikto nepopiera, ale neupiera sa pri nich vôbec zrak a nevenuje sa im proste dostatočná pozornosť a práve toto môže byť hlavným prvkom nejakých nešťastí, ktoré postihuje ľudí, ktorí sa napríklad do takýchto záležitostí nerozumejú.

Toto všetko je len a len na škodu veci. Len jedno nechápem, ako niekto môže mať radosť, keď druhému takto dokáže v podstate zničiť život. Ak si napríklad zapnete televízor, alebo rádio, o ničom inom v podstate len nepočujete, len o samých podobných nešťastiach. Ale zároveň je to návod, ako sa podobných vecí máme vyvarovat.

Viacerí aj pri nejakej ponuke nevieme odolať. Sčasti je to preto, pretože usmievajúci ľudia čo nám čosi ponúkajú majú tak dokonale nacvičené dá sa povedať to svoje čaro akokeby osobnosti, tak dobre vedia manipulovať s človekom, ktorého majú pred sebou a vôbec ho ani nepoznajú, nemajú v podstate šajnu koho vlastne to odchytili a oslovili, že sa tvária, akokeby vás sto rokov poznali, neskrývajúc svoje nadšenie, že mohli práve vás, jedinečného človeka na tejto zemeguli osloviť, a akú im to robí radosť. To všetko je klamstvo.

+Na záver čo dodať. Nikdy by to nikto nikdy nerobil, keby z toho nemal celkom slušný zisk. Takýto človek, ktorý na svoje veľké prekvapenie, koľkej to priazne a nečakanej pozornosti sa mu dostali častokrát nedokáže ani odolať, a už sa riadi pokynmi týchto ľudí, ktorí už samozrejme vedia, čo bude nasledovať, a ako dokážu zmanipulovať ľudí, ktorých ani nepoznajú, ale majú ich akurát pred sebou.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár