V súčasnosti pozorujem mnoho atakov, a do veľmi nepríjemných, a zvlášť by som povedal a zdôraznil dosť nespravodlivo namierených voči kresťanom, ktorí sa čoraz častejšie stávajú tŕňom v oku tejto zmagorenej spoločnosti. Samozrejme aj kresťanov sa dá členiť a akosi segregovať do určitých skupín podľa svojich skutkov, pretože všetci občas máme svoje slabosti, bez akéhokoľvek ohľadu na náboženskú príslušnosť, všetci robíme akési chyby. 

Existuje rôzne skupiny ľudí. Tí, ktorí si to neuvedomia nikdy v živote, a nikdy na to ani neprídu svojim rozumovým poznaním, a rozdiel medzi tými ktorí si to uvedomujú, a vedia, že aj svoje kresťanské presvedčenie sčasu na čas proste musia podrobiť akejsi skúške, ktorá na neho dolieha z okolia. 

nie preto, aby sa presvedčil, že tá jeho vyznávaná viera je pravá, ale preto, ako proste obstojí v rozličných životných skúškach, ktoré prináša život. Pri tomto všetkom by som charakterizoval a ako prvé vyzdvihol vernosť, pretože človek, ktorý poskakuje medzi dvoma a viacerými myšlienkovými prúdmi nemôže byť stabilný človek. Presne tak je to aj s hudbou, literárnymi smermi a podobne. Ak si raz nejaký popový človek, nemôžeš zajtra pre nič za nič vyznávať metal, a po metale budeš počúvať nejaké gospel piesne a podobne. 

Prečo toto všetko opisujem? Toto všetko som vymenoval na základe toho, aké extrémy dokáže človek vytvárať na svojom živote, kde skúša už všeličo možné, lebo nie je proste spokojný s tým, ako žije, čo robí, čo sa to vlastne deje v súčasnosti okolo neho, z ktorého necíti uspokojenie, necíti naplnenie svojich životných potrieb a podobne.

Prejavuje sa to na rozličných vystúpeniach, stupňovanie akejsi duchovno materialistickej agresie, kde sa rieši to, či sa má napríklad pracovať v nedeľu alebo nie. Pre mňa je úplne samozrejme, že proste tomu chápem, a takto sa snažím prispôsobiť aj denný režim, pevne vybudovaný už samozrejme z minulosti, podľa ktorého si teda všetko prispôsobujem. Preto, lebo viem, čo je dobré, čo dobré nie je, kedy je dobré ako sa hovorí pridať plyn, a kedy je potrebné ubrať, aby sme mali aj akosi prirodzene vyvážený duchovný a materialistické potreby, ktoré sú v určitom zmysle slova akosi spojené, ale nie sú od seba závislé, ale slúžia na doplnenie akýchsi výživových hodnôt človeku. 

Prirovnal by som to k tomu. že napríklad čokoláda nie je potrebná pre život, a mnohí ľudia ju možno v živote nejedli, ale niekedy je dobré zjesť aj celú čokoládu, najmä v období, kedy sme tak neučinili, a vieme si akosi prirodzene vážiť to, čo sme nemali k dispozícii. To je naozaj len také veľmi malé prirovnanie.

Samozrejme toto všetko je útok na tradičné kresťanské hodnoty, ktoré tu máme už po stáročia, a ktoré je potrebné spevniť.

Myslím si že voľakedy sa ani nepozeralo na to, že nedeľa je akosi úplne automaticky spätá s oddychom a zasvätením sa Bohu. To prvé praktizuju ateisti, to druhé praktizujú kresťania v rozličných cirkvách. Keďže kresťansvo ako celok je späté s osobou Ježiša Krista, všetci kresťania chválime Pána za jeho obdivuhodné činy, ktoré dennodenne kresťania vnímavo duchovne pozitívne pozorujú na svojom živote, a podľa svojho presvedčenia to dokážu sprostredkovať tieto nadobudnutné duchovné hodnoty aj ostatným, bez akéhokoľvek ohľadu na vierovyznanie a podobne.

Proste všetko naopak.

Záverom chcem napísať ešte toľkoto. Potom nie sme spokojní s tým čo máme, a hľadáme rôzne alternatívy, pretože nemáme vybudované niečo také ako prirodzený rešpekt, autorita, poslúchanie, uvedomovanie si zmyslu povinnosti a podobne.



 Blog
Komentuj
 fotka
riddler  2. 8. 2018 15:11
Pestrosť počúvania žánrov nie je podľa mňa nejaký znak nestability, človek pokojne môže mať vo svojom playliste metal a gospel zároveň, škatuľkovanie sa len na základe žánru moc neuznávam. Niektoré pesničky človeka povzbudia, niektoré majú za úlohu ukľudniť, navodič romantickú atmosféru, a iba jeden žáner toto všetko zrejme neposkytne. Čo sa ale tej filozofie a duchovna, tam je lepšie mať svoj jasný smer, ktorý samozrejme môže byť trochu ovplyvnený aj inými smermi, ale iba do takej miery, aby z toho nebol chaos, v ktorom sa človek nevyzná. Udržanie si tohto smeru bude určite náročná výzva, kedže dnešná doba prináša hlavne relativizáciu pojmov a hodnôt, tlačenie všetkého čo vytrča z davu do akéhosi bezfarebného stredu bez chuti a vône.
 fotka
riddler  2. 8. 2018 15:12
@1 * čo sa ale tej filozofie a duchovna týka
 fotka
vreskot000  2. 8. 2018 15:47
@riddler dakujem ti veľmi pekne za názor vážim si to
 fotka
kevin  2. 8. 2018 15:54
v auguste si idem elektronicku tanecnu hudbu, potom toho mam dost pocuvam si metal, z nicoho nic prepnem na drumnbass a inokedy weeknd a ine teple popovinky. co to s tym ma
Napíš svoj komentár