Nedá mi ešte, po dopísaní môjho článku pridať ďalší článok, ktorý opätovne vznikne ako reakcia, teda ako recenzia na jeden blog.

Bolo tam množstvo odpovedí a reakcií, ktoré proste ma viedli k tomuto môjmu zamysleniu, ale taktiež som rád aj za niektoré menej dobré články, ktoré dokážu v človeku proste vykryštalizovať to, čomu proste verí, aké je jeho životé krédo a nasmerovanie, aké sú proste jeho vyznávané hodnoty a podobne.

Nie celkom s tebou súhlasím. Vieš. Vo svete existujú zákony, ktoré musiš rešpektovať a dodržiavať. Každý človek, čo sa chce mať dobre. Napríklad také pravidlá cestnej premávky nie sú len pre motoristov ktorí šoférujú, mimochodom, veľmi rád jazdím autom, ale aj pre chodcov. Keby chodec nerešpektoval červenú signalizáciu na prechode, prichádzajúce auto ho zrazí, a skončí to celkom iste tragicky. Tak isto je to aj v kresťanstve. Ja som rímskokatolík, a dúfam, ze zomriem ako veriaci rímskokatolik. 

Moja viera je pre mňa oslobodzujúca, ale nemysli si, že môj život je ľahký. Veru nie. Boh za to nemôže! Problémom je, že dnešní ľudia su príliš urážliví, vzťahovační, maznaví a agresívni, ktorí za všetko chcú obviňovať Boha. Takto to jednoducho nefunguje.

Ja by som kuka doplnil s iným. Píšeš...„Prestaň nenávidieť blížneho svojho!“ Ekvivalent k „Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého“. Kresťania blížneho (čo je v kresťanskom univerzalistickom zmysle v podstate každý človek, ktorého stretneš) očividne milovať nedokážu. To píšeš ty. 

Áno. ty máš nenávidieť hriech, ktorý zotročuje človeka, lenže tebe ako ateistovi ti to nik nevysvetlí. Povedz mi, prečo mám milovať buzeranta, ktorý ma napríklad obťažuje, keď mne sa páčia ženy. 

Alebo prečo mám učiť deti nejakými dúhovými pochodmi, a podobným nezmyslom? Alebo toleranciou k niečomu, čo nie je vôbec prirodzené, a je to vlastne sprosté? 

Boh ti práve vymedzil čo sa smie, čo sa nesmie. Nie preto, lebo sa to jemu zapáčilo ale preto, lebo prirodzený zákon sveta to vyžaduje. Ďalej. Téma potrat je veľmi široká téma. Vieš. 18 r. dievča nemá podľahnúť svojim zmyslom, ale má rozmýšľať rozumom. To je to, čo väčšina nanešťastie ešte nedokáže. Preto naďalej budú ateistickí aktivisti súhlasne sa vyjadrovať k interupcii a podobne, eutanázi. Lebo nevie ateista prevziať rozhodnutie, a preto sa uchýli k takémuto doneba volajúcemu hriechu. 

Potrat je úmyselná vražda. Nie právo matky, ale úmyselná vražda. Na toto neexistuje nijaká iná definícia. To nie je z dielne katolíckych fanatikov, ale takto mne to káže definovať prirodzený poriadok vecí. Ak si odmyslíš napríklad božie zákony, dobre, vo svete by malo platiť oko za oko zub za zub, pretože spravodlivosť to tak vyžaduje. Čo ty nato.

Už niet Žida ani Gréka, niet otroka ani slobodného, niet muža a ženy...“ (Gal, 3: 28) Hovorí Pavol. Žiadna sociálna, ekonomická, etnická ani sexuálna skupina už nie je podstatná.... a ešte tuná čo píšeš.... to nemáš pravdu. Alebo či neviete, že nespravodliví nezdedia kráľovstva Božieho? Nemýľte sa ani smilníci, ani modlári, ani cudzoložníci, ani mäkci, ani samcoložníci, ani zlodeji, ani lakomci, ani opilci, ani nadávači, ani dráči nezdedia kráľovstva Božieho.“ (1Kor 6:9-10) „A zjavné sú skutky tela, ktoré sú: cudzoložstvo, smilstvo, nečistota a nestudatosť, modloslužba, čarodejstvo, nepriateľstvá, zvady, žiarlenia, hnevy, dráždenia, rôznice, sekty, závisť, vraždy, opilstvá, hodovania a tomu podobné, čo vám predpovedám, ako som už aj prv povedal, že tí, ktorí robia také veci, nebudú dediť Božieho kráľovstva.“ (Gal 5:19-21) 

Prečitaj si toto. Toto je Božie slovo, nie výmysel kresťanov. Keby to neustanovil takto Kristus, cirkev by sa na to nikdy neodvážila. Pozri si, že všetko, v čo veríme, a pod. je obsiahnuté v Písme Svätom. Ani zrnko navyše zo svetského zákona, pretože ho nepotrebujeme v tom zmysle, že svetský zákon práve vychádza z božieho zákona, a preto vždy mal, a bude mať prednosť.

V závere by som chcel napísať ešte toľkoto. Myslím si, že som v tomto blogu dosť fakticky objasnil možno mnohé nezrovnalosti. Ps. Je dosť ťažké povedať, čo by mi odkázal Boh. Jedno je isté, a to si zapamätajte všetci odporcovia. 

Milovať blížneho nesúvisí a neznamená to, že budeme tolerovať akékoľvek násilie, zlobu, perverznosť, smilstvo, a všetko, čo je menované v Písme Svätom ako čosi, čo je hriech, a ničí človeka. Som si vedomý, že bezriešny a dokonalý človek neexistuje. 

Každý má čosi na rováši. Nie je to normálne, ale tento hriešny svet v ktorom žijeme to predsa spôsobuje, že máme náchylnosť na konanie vecí, ktoré nesúvisia s dobrom, v akejkoľvek jeho forme.

Existuje ale možnosť, ako si to uvedomiť, že som čosi zlé spravil, a to aj hneď napraviť, vykonať nejakú ľútosť, pokánie. To je žiaľ čosi, čo presahuje človeka, a preto to nepochopia ateisti, zotrvávajúc vo svojich hriechoch.  

V tomto predposlednom odstavci som samozrejme, ako ste si prečítali, domysleli, že som v podstate nespravil nič iné, ako spomenul pravdivosť Písma. Je to preto, lebo toto pochopili ľudia v dobe Písma Svätého.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár