Tlačia ti do hlavy kaleráby že skutočne silný človek si ide za svojím cieľom od rána do večera a nemôže si dovoliť poľaviť. Že silní ľudia nie sú citliví. Že neplačú, nechávajú za sebou bez problémov svoju minulosť, vždy a za každých okolností si veria, sú nezničiteľní. Obraz úspešného chlapa či ženy, ktorý vidíš každý jeden deň v televízii alebo na internete, má však jeden veľký nedostatok.


 Človek je tvor rozumný. To znamená že rozmýšľa. Prijíma veci, analyzuje ich a vyhodnocuje. Má aj srdce. To znamená že má aj city. Niekedy hlbšie akoby chcel. Každý človek je jedinečný, má jedinečnú myseľ a jedinečné srdce. Niekto je génius, avšak vo vnútri citovo otupený. Niekto tej múdrosti moc nepobral, zato má veľké srdce. Vždy to tak je. Z jedného ti chýba, z druhého máš navyše. 

 Keďže človek premýšľa hlavou a cíti srdcom každú jednú sekundu svojho života, nie je možné aby bol taký úžasný, nezničiteľný, nezraniteľný, odvážny jedinec so srdcom z kameňa, ktorého nič nerozhodí. Prosím, pre tvoje dobro, nehraj sa na hrdinu so srdom z kameňa. Nerobí ti to dobre.

 Ak ti to ešte nikto nepovedal, máš právo plakať a kričať keď ťa niečo bolí. Máš právo na chvíľu sa na všetko vykašľať a byť vtedy bez štítu, nechať prúdiť myšlienky voľne a nezastavovať ich. Niekedy sa totižto hlava a srdce bijú. A najhoršie, čo môžeš urobiť, je umlčať ich a nechať to v nich vrieť až kým sa to neprejaví inak.

 Každý človek je raz hore a raz dole. To je tak ohrané, ale pravdivé. Keby si nikdy nebol na dne, nevážiš si ten pocit keď si hore. Byť silný v skutočnosti znamená po každom páde vstať. Pád neznamená zlyhanie. Je to len niečo, čo ťa posunie a nedovolí ti to robiť tie isté chyby znova. A keď ich predsa len urobíš znova, padneš na hubu rovnako. Chápeš? Preto musia pády existovať. Aby si sa niečo naučil. Časom možno aj to, že úspech, od osobného života až po kariéru, nedosiahneš tým, že sa budeš snažiť byť dokonalým prototypom človeka. Ten neexistuje a ty si tu aby si našiel sám seba, objavil svoje nedostatky, pripustil si že existujú a makal na sebe. Toď vše na dnes. Veľa šťastia.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár