Hovorí sa, že človek musí prejsť peklom aby vedel byť šťastný. To peklo však pre každého znamená niečo iné. Pre niekoho je to chudoba, pre niekoho strata rodiča, smrť priateľa, strata niekoho koho milujeme, keď prídeme o prácu... dosaďte si čo vás práve dusí.

Zo skúseností asi každý vie, že keď sa jedno "peklo" stratí a my si myslíme že je dobre, že už bude len dobre, vtedy nás k zemi zrazí niečo iné, oveľa horšie.

Ale v tom je podstata života a sila človeka. Každý sa minimálne raz v duchu spýta sám seba, či je tu vôbec potrebný. Či na ňom záleží. Či je dostatočne silný aby zvládol všetky tie sra*ky, ktoré mu život, osud, Boh, nazvite si to ako chcete, hodí pod nohy. Odpoveď je vždy áno. A to sa nehovorí len tak, to je čistá pravda.

O koľkých veciach si si myslel že ich nezvládneš a si tu? Koľko krát si chcel proste zmiznúť zo sveta, ale si tu a žiješ? Koľko hnusných situácií, koľko bolesti máš za sebou? A vidíš, predsa si tu. Dýchaš, máš väčšinu vecí ktoré k životu potrebuješ. V skutočnosti máš toho viac ako väčšina ľudí na tomto svete. No a aby som sa dostala ku koreňu tohoto článku:

Neexistuje situácia, ktorú by človek nevedel zvládnuť. Neexistuje problém, ktorý by človek nevedel vyriešiť. S každým ďalším problémom sa rozvíjame, posúvame hranice a objavujeme svoje ja. Možno to znie sadisticky, ale koľko z vás by bez tých problémov ktoré máte za sebou bol tým človekom, ktorým je dnes?

Skúste brať každý problém ako výzvu. Z každej situácie vyťažiť maximum a ísť si za tým čo chcete, aj keby ste museli všetko nechať za sebou. Pretože tak sa žije. Žiadna istota v tomto svete neexistuje. Jediné čo je isté je smrť. Zhrnuté a podčiarknuté: V skutočnosti nemáte dôvod pozerať sa do minulosti, báť sa zajtrajška, plakať po nociach kvôli veciam ktoré za pár rokov nebudú podstatné. Nemáte dôvod neplniť si svoje sny... nech už sú akékoľvek. 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár