Nasledujúci článok je plný odporných sarkazmov hejtu a ironie. Takže toto je návod ako byť prvotriedny ignorant, ktorému prší do nosa hlavne, keď je slnečno. Ako sa orientovať, rozpoznať fejk a nepustiť nikoho na prechode a ani k slovu. Ááááno aj babky tu patria, okrem tých na miletičke aj keď sa nazdávam, že ich dobrá výchova je len marketingový ťah. Ako pôsobiť zorientovane, hrozne inteligentne a luxusne aj keď ti zatiaľ došli z výplaty ešte len straváče.  Dodám aby ma rodáci nehejtovali, že som tiež odtiaľ ( čo blázniš som z Horehronia a nie niesú tu najkrajšie stromy ). Takže ľudia, tí ktorí sa chystáte sem a máte hlávky plné očakávania a schránku plnú mamkiných odkazov, aby ste si dávali pozor, po 21hodine nevychádzali, rezne z domu dali hneď do chladničky a mali v rýchlej voľbe políciu tááák toto je prvá úplne free download lekcia.

1. a najdôležitejšie pravidlo je nikdy nenazývať Bratislavu Blavou.

Vysvetlenie: bola som tu cca 35minút úplne prvý krát. Ešte som nestihla vyhodiť cestovný lístok a vyschnúť od potu, ktorý ma oblial, keď som svoju 114 kilovú tašku ťahala pred autobusku. Pristavil sa pri mne chalan, celkom milý, úplne zničený a unavený. Vravím si, toto je pilier ekonomiky, tento človek by mal v električke sedieť a keď to bude typickej drzej zmaľovanej bratislavskej babke v ružovom vadiť, mal by sa odvolať, že jej zarába na dôchodok. Usmial sa na mňa a ja ešte nepoučená o pravidlách flirtu sa ho pýtam, či je Blava veľká. Pristúpil bližšie a vtedy mi došlo, prečo má unavené a červené oči. To isto fetoval marihuanu. Vraví mi " ty ringla toto je Bratislava a né žiadna Blava". Lekcia ako hovado. Polky som mala stisnuté ešte hodinu a v spotenej ruke kaser ešte dva dni. Všetky filmy o gangstroch vo veľkomestách boli pravdivé. Lenže mne nejde žiadna farba gangu a tiež si neviem vytancovať rešpekt bandy. Toto bude krutá realita a ďalšia facka ma čakala o 7 minút.

Ako toto pravidlo uviesť v praxi: keď ti bude volať teta z Horných Orešian alebo z Bujakova, kľudne jej povedz, že si v Blave ale len ak si zrovna v tvojej skromnej 5m štvorcovej izbe v petržalke, za ktorú platíš 250€ a internet máš grátis ako kompenzáciu za to, že nemáš okno ani dvere. Inak vždy a všade si vtlč do hlavy, že to je Bratislava. Aj keď budeš v auparku vo vychýrenej kaviarni zlatokopiek popijať presíčko a bratislava je to aj vtedy, keď si na dolných honoch na otočku prišiel niečo vybaviť hneď vedľa pentagonu na zastávke Stavbárska s človekom, ktorého meno si rozhodne neukladaj do mobilu nejak nápadne. Proste hovor Bratislava a nebudeš ringla. 

2. tiež nie menej dôležité pravidlo je nikdy nikomu nehovoriť, že niesi z Bratislavy.

Vysvetlenie: otrasená nehostinným správaním toho kriminálnika sa obzerám po taxíku. Nemám kredit navyše to radšej pošlem frajerovi mmsku s kozami a tak volím plán B a ťahám tašku k najbližšiemu taxíku. Skloním sa a pýtam sa, či je voľný. Vysolárkovaný 50tnik odpovedá, že pre mňa áno, žmurkne a vyskakuje z auta aby mi naložil tašku. Vravím si Verona! Len sa nedaj oklamať tou empatiou a pomôž mu s tou taškou, nieže si tu zlomí chrbticu. Nasadnem a samozrejme mu do 3 minút vykecám odkiaľ som. Suma sumarum: vozili sme sa asi pol hodinu po petržalke, čo ma utvrdilo aká je Bratislava veľká. Na taxametri slušne šliape tridsiatedruhé euro a ja ďakujem bohu, že som si na prvý týždeň vzala až 50€. Obhajujem sa, že keď som na intráku vydržala s 5€ tak tu budem mať vlastne dvojitý luxus. Inak vzdialenosť asi 5km bežne za päťku. Mojko! Hlavne nikomu nevrav odkiaľ si!!!

Ako toto pravidlo uviesť v praxi: pýta sa ťa tvoj nový kolega v tescu na nočnej brigáde cez pauzu v sklade odkiaľ si? Kľudne mu to povedz, isto je tiež odniekiaľ za hranicami Bratislavy. Hocikomu inému vždy a všade tvrď, že si z Ba! Používaj výrazy ako " som odtiaľto par ulic" alebo " kámo petržalka, máš problém?"  či  "bratku mam svoju crew v devínskej " nech sa nachádzaš kdekoľvek. V taxíku odtedy preventívne hovorím, lebo prízvuk nie a nie pochytiť, že kadiaľ to ideme veď minule som šla inak. Baví ma mučiť taxikárov podozreniami za tých 40€ čo som vtedy vygrckala naivne zasnená ujovi, ktorého stále stretávam na autobuske. A áno stále je free a žmurká až sa mu v oku krčí šošovka.

Pokračujem na budúce. Na domácu úlohu mi napíš odkiaľ si mojko.



 Úvaha
Komentuj
 fotka
neoriginalna  6. 6. 2016 16:44
paci sa mi ako pises, tagni ma ked das pokracovanie
 fotka
weruska2013  6. 6. 2016 16:45
Sme dohodnute @neoriginalna
 fotka
loveillumination  6. 6. 2016 17:08
jeee zazila som aj crew plnu typkov a mcs co to nazyvali BA City
 fotka
passarinho  6. 6. 2016 17:10
Čo sa stane ak zakričim na hlavnej: Som garžo z valala a prišol som sa do Blavy pokochac po šumných čajach. ??
 fotka
james98  6. 6. 2016 17:17
Ringla som už v BA dlho nepočul Inak by ma zaujímalo, či je naozaj počuť nejaký Bratislavský prízvuk. Mne sa práveže zdá, že väčšina hovorí čisto - až nato občasné "né". A to neni až tak strašné.
 fotka
weruska2013  6. 6. 2016 17:17
Jednoznačne nič pretože budeš pravdepodobne prekričaný miestnymi bezdomovcami predavajucimi notabene @passarinho
 fotka
james98  6. 6. 2016 17:19
@passarinho Nič sa práveže nestane, akurát budú na teba pozerať ako na prepnutého - nech by si kričal čokolvek.
 fotka
passarinho  6. 6. 2016 17:23
@james98 Ano počuť. Veď mali sme tu hru sex cez textil.. Skus nahrat vychodnara a zapadnara a uvidis aky je rozdiel
@Weruska2013 Ja som tam bol uz dvakrat a v poho kazdy ma ignoroval cize som nemal problemy. Nastastie som jazdil brikami(elektrickami)
@James98 Noo tak to potom pohodka. Ale vecer by som asi neodporucal nic kricat po vychodnarsky
 fotka
james98  6. 6. 2016 17:31
@passarinho Ja viem, že východniar a západniar je rozdiel. Ale nezdá sa mi, žeby Bratislavčania mali uplne špecifický prízvuk - teda ja to nepočujem, preto sa pýtam. Aj keď niesom Bratislavčan v tom zmysle, žeby som tam žil, hoci som sa tam narodil, a bývam kúsok od BA. Zaujímalo by ma či by zaradili k CP - čkárom. Aj keď v BA sa hovorí, že až všetko za Sencom je Východ
10 
 fotka
passarinho  6. 6. 2016 17:38
@james98 Ako to su len drobné veci ktoré si tažko všimneš. Vychodnar nieco cita dlhsie, zapadniar kratsie, inde prízvuk dávame a proste je to iné. Ale čo sa týka toho tak dohovoriť sa urcite dohovoria spolu. Len nieje to uplne rovake. Niekomu to vadí(väčšie BA) a niekomu nie.
11 
 fotka
weruska2013  6. 6. 2016 17:44
Chalani a TSky si nechcete napisat ?ňuňuňu
12 
 fotka
james98  6. 6. 2016 18:12
@passarinho Inak späť k tomu blogu. Niektorí Bratislavčania sú riadne jebnutí. Raz som si písal s nejakou random babou asi 5 minút, a jedna z jej prvých otázok bola, že aký mám názor na vychodnarov. A vravím, že super, milí fajn ľudia. A hneď ma poslala do piče, že ako môžem mať tak jebnutý názor na tú východnarsku špinu. Že si somnou nebude písať Tak vravím, že som rád, a tiež som ju poslal do piče s jej prijebanými názormi. Pochybujem, že takéto niečo by východniar ako prvé povedal na zapadniara.
13 
 fotka
passarinho  6. 6. 2016 18:15
@james98 Tak to mas pravdu. Proste iný kraj, iný mrav. Neviem co im na nás vadí. A zase mohol si natrafit len na fakt pridrbane dievca. Takych je aj u nás dosť.
14 
 fotka
tanickina  6. 6. 2016 20:29
aj mna tagnii
15 
 fotka
wewo  6. 6. 2016 20:55
neviem čo si mám o tom myslieť
16 
 fotka
riskozvychodu  6. 6. 2016 21:30
v sobotu som prišiel do Bratislavy na víkend

pri nastupovaní na MHD na mňa už bolo pičované ach teším sa na všetkých hrdinov čo mi budú od septembra hovoriť že prečo som tam šiel na výšku keď to mesto nemám rád
18 
 fotka
tangerina  7. 6. 2016 09:05
@16 presne, aj mne už tri roky nadávajú, že načo chodím na výšku do blavy, keď ju nemám rada ako keby "mesto" bolo nejakých dôležitým kritériom pri výbere školy -.-
19 
 fotka
karlotiskot  7. 6. 2016 09:37
Ty vole toľko som nedal ani za taxík do Gajarov - rodiska Torpéda prvého.
20 
 fotka
trash  7. 6. 2016 12:25
Prečo by som nemal hovoriť že nie som z Bratislavy keď 2 tretiny Bratislávy sú východňári...
21 
 fotka
weruska2013  7. 6. 2016 13:12
Ano uhadol si! Dve tretiny bratislavy su rozhodne vychdniari @trash
22 
 fotka
antifunebracka  7. 6. 2016 16:15
To ešte fakt niekto stále rieši Blava/Bratislava? Ale výnimočne súhlas s @20
23 
 fotka
saddath  8. 6. 2016 12:39
Len mna trapi ze cp je to ringla? To je od ringlota? A blava uz nie je blava ale blavica. Mam blavica pass od pravych blavakov
24 
 fotka
dottie  10. 6. 2016 04:02
Haha, bola som v blave len mesiac a pol ale toto je úplne presné až na to, že mne by nikto neveril, že som odtiaľ
Napíš svoj komentár