Nový rok som nezačala práve najlepšie. Namiesto dlhočizného zoznamu novoročných predsavzatí, vďaka ktorému sa mal zo mňa stať lepší človek, mám v srdci zlosť a hnev. Vitajte v mojom roku 2012.

Moja najlepšia kamarátka silvestrovala s mojím bývalým. Cez to by som sa dokázala ešte ako-tak preniesť, pretože som sa raz sama ocitla v podobnej situácii, nebyť toho, že príchod nového roka očakávali vo štvorici. Ona, jej frajer, môj bývalý a jeho nová frajerka. Pri predstave, ako spolu všetci štyria stoja na chladnom vzduchu a odpočítavajú posledné sekundy starého roka, ma išlo rozhodiť.

Tak to už chodí. Rozchody nie sú nikdy jednoduché a príjemné. Človek si až časom uvedomí, že okrem partnera prišiel o mnoho iných vecí. O priateľov, potencionálnu svokru, panenstvo, obľúbené nohavičky s Disney motívom. Keď mi vtedy povedal, že raz na vlastnej koži pocítim, aké to je, tak myslel tým asi toto. Gratulujem mu.

Prirodzene, okamžite som hľadala niekoho, na kom by som sa mohla vyvŕšiť. Všetko som dala napokon za vinu tej mojej kamoške. Včera mala predsa narodeniny a drzo mi napísala, že majú z toho večera veľa úžasných zážitkov. Vraj ma chápe a mrzí ju to, ale že ho neberie len ako môjho bývalého a ja sa s tým musím jednoducho zmieriť.

Ale tu vôbec nejde o neho, pomyslela som si. Mala som chuť jej napísať, že to predsa bolo o nás štyroch a že tú partiu som dala dokopy ja, možno preto tá prchkosť a žiarlivosť z mojej strany. Už si zabudla na všetky tie naše výlety, opekačky, legendárnu stanovačku, partičky človeče a kubánske cigary? Na to, ako si Andrej presne pred rokom zlomil nohu a my sme tam boli, vtedy, keď si sa bála na skalách v Tatrách, alebo keď sme našli v potoku pivo po záruke a potom ho u nás vypili a nič nám nebolo. Je ťažké uveriť tomu, že už k vám nepatrím a ešte ťažšie prijať, že je na mojom mieste niekto iný, formulovala som ďalej vety, ktoré som jej nikdy nenapísala.

Možnože žijeme v dobe amerických filmov, kde je moderné chodiť na kávu so svojím ex a to, že najlepšia kamarátka hlavnej hrdinky sa priatelí s jeho novým dievčaťom. Možno som staromódna a prehnane reagujúca a možno som všetkému na vine ja, ale nezmením sa. Aj ja som len človek, odpusťte mi.

 Blog
Komentuj
 fotka
drusilladayerova  2. 1. 2012 16:05
ach jaj, to by štvalo aj mňa..asi som tiež staromódna..., ale to prejde, príde nový partner, nové nohavičky s disney motívom, nová potencionálna svokra a nakoniec asi aj nový priatelia...aj keď ti zo srdca želám, aby tí starí dostali rozum!
 fotka
mirkova  2. 1. 2012 16:56
čo už s kamarátkami, zabiť ich nemôžeme - ale stalo sa také čosi aj mne a veruže som inak hysterčila - samozrejme, iba potajme, lebo však ja som bola tá suka, čo to ukončila, tak čo sa sťažujem
 fotka
mimi89  12. 1. 2012 15:09
oh...
 fotka
antifunebracka  15. 4. 2012 21:42
v tychto vzacnych chvilach mam pocit, ze muzi a zeny nie su az tak odlisni..
Napíš svoj komentár