Už nejaký ten piatok som zo školy. Mám po skúškach, z intráku som vysťahovaná a do septembra nemám čo robiť. Je načase bilancovať.

I.časť-Splnenie veľkého sna
Od detstva snívam o tom, že budem veľká žurnalistka. Od svojich štrnástich som to začala brať vážnejšie. Mala som za sebou prvé úspechy v literárnych súťažiach, pomáhala pri zostavovaní ročenky, blogovala, písala ukážkové slohy a učitelia ma využívali na písanie príhovorov. Raz som dokonca pri nejakej príležitosti vytvorila aj scenár a v židovskom múzeu v Jeruzaleme mám článok o Osvienčime. Občas mi síce chýbala priebojnosť a zdravé sebavedomie, ale môj štýl písania sa každému páčil. Nie, v tomto odseku sa nechválim.

Myslím si, že po tom všetkom som sa dostala na žurnalistiku oprávnene. V škole som nepoznala nikoho iného, kto by si tak húževnato šiel za svojím snom. Poznáte to. V jeden deň chcete byť lekárom ako doktor House, o týždeň snívate o práci letušky a v priebehu ďalšieho roka si podávate prihlášku na policajnú akadémiu. Ja som však vedela, že som sa narodila pre novinárčinu.

Dnes mám za sebou prvý rok. Som spokojná, hoci viem, že väčšinu vecí, ktoré sa tam učíme, v živote potrebovať nebudem. Vlastne ako všade. Ako povedali v GYMPL-i, škola nás má naučiť to, čo nás nebaví.

Za najväčšiu skúsenosť považujem prax v našich novinách. Priznám sa, že spočiatku som bola k tomu skeptická. Čože už len môžu vedieť regionálne noviny o svete?

Začínala som ako "receptárka", neskôr som robila interview s obyčajnými ľuďmi, ale aj s kapelami či spisovateľmi. Raz som dokonca pričuchla k "investigatívnej žurnalistike". Na miesto činu sme však meškali "len" tri mesiace a kauza padajúcej steny tak skončila fiaskom. Šéfka si ma tam nechala na leto a nedávno mi dala napísať štyri články. Mám z toho veľkú radosť.

Dream on, dream until your dreams come true...

 Blog
Komentuj
 fotka
bluepanter  8. 6. 2011 11:11
Tak to gratulujem k úspešnému našliapnutiu kariéry
 fotka
sajuri007  8. 6. 2011 18:32
@samanthamm toto ako keby si písala ty...alebo máš dvojníčku
 fotka
loollindussiq  8. 6. 2011 18:37
Typujem, že o Tebe ešte budeme počuť Congrats
 fotka
whatsername8  8. 6. 2011 22:33
@loollindussiq no, minimalne tu na birdzi určite ale ďakujem, veľmi ma to potešilo
 fotka
thatzooey  8. 6. 2011 22:35
o padajúcej stene???
 fotka
whatsername8  8. 6. 2011 22:38
@sajuri007 neviem, nepoznam, pozdravujem
 fotka
alysia  9. 6. 2011 16:44
pisala si recepty?

inak tato veta na nej dost pravdy ,,Ako povedali v GYMPL-i, škola nás má naučiť to, čo nás nebaví.,,

a zavidim, ze vies co chces stale uz odmala a ides si za tym a tak nielen zavidim ale aj chvalim a obdivujem
 fotka
samanthamm  21. 10. 2011 17:42
@sajuri007 ani nie, toto vôbec nie je môj štýl a ja nepíšem také súhrnné články, radšej opisujem deň za dňom
Napíš svoj komentár