,, Dokazal by si odpustit neveru?”
,, Nie. Preco sa ma na to pytas?”
,, Neviem, chcela som vediet, co si o tom myslis.”
,, A ty? Dokazala by si to?”
,, Kedysi by som razne povedala nie, ale teraz sa na to pozeram z ineho uhlu.”
,, Aky iny uhol? Jednoducho spi s inym a uz nic viac nechcem o tom vediet.”

,, Zacala som si viac uvedomovat to, aky je clovek ubohy tvor. Uvedomila som si to, ako casto sa nachadzame na dne a neviem ako si pocat. Coraz viac, zacinam vnimat to, ze clovek robi chyby.”
,, Takze chces povedat, ze nevera je len omyl? Nieco, co si clovek v tej chvili neuvedomuje, lebo je na dne? To nie je dovod, aby som spal s inou zenou.”
,, Ano, mas pravdu, nie je to ospravedlnenie. Jednoducho mam pocit, ze ked clovek nevidi vychodisko vo svojom zivote a pride niekto iny, kto ho chape, tak tomu podlahne, aj ked za normalnych okolnosti by ho to ani nenapadlo.”
,, Clovek je zodpovedny za to, ako sa rozhodne a co spravi. Ci uz ma tazku chvilku alebo je stastny. Tak to je.”

,, Nikdy si neurobil chybu, obrovsku chybu, ktoru si lutoval a niekto ti to nechcel odpustit?”
,, Ano, ale to nemozes prirovnavat. Chyba a nevera, to je velky rozdiel.”
,, To hovoris, lebo sa ti to este nestalo.”
,, Ani sa mi to nestane.”
,, Ruku do ohna by som za taketo tvrdenie nedala. Uvedomujes si, ake su nase tvrdenia silne? Vzdy si ich totiz niekto zapamata a potom, ked sa posmyknes prave v tom, tak ti to s radostou pripomenie.”
,, Mas pravdu, len si myslim, ze to je neodpustitelne a neviem, ci by som sa dokazal na toho cloveka pozerat tak, ako pred tym.”
,, Vidis, presne o to ide. Nie o neveru, ale o to, ze nieco v nas to nedokaze. Preco ludia nedokazu odpustit a zabudnut? Preco sa hovori: Odpustim ti, ale nikdy nezabudnem. To potom nie je skutocne odpustenie. Vlastne ani neviem, ako by som to nazvala.”

,, Sme len ludia, asi sa bojime, ze co by sme urobili v tej situcii, v ktorej zlyhal nas partner, ci by sme nezlyhali aj my.”
,, Preto radsej povieme: ,,Nevera? To nikdy neodpustim.” ?
,, Neviem, asi ano. Alebo mozno je to omnoho jednoduchsie- bojime sa, ci to ten clovek neurobi znovu.”
,, To by bolo prilis jednoduche a my ludia sme to najzlozitejsie co som kedy videla.”
,, Nie, to najzlozitejsie co som kedy videl, si ty.”
,, Aj tak si myslim, ze za neveru su zodpovedni obidvaja. Vo vztahu su vzdy dvaja na vsetko- lasku, problemy aj neveru.”
,, Takze ja mozem za to, ze ma moja priatelka podviedla s najlepsim priatelom?”
,, Prosim ta, nebud vztahovacny. Hovorim to preto, lebo zeny casto hovoria ako ich boli hlava, ako nemozu so svojim muzom spat, ako nemaju chut, alebo sa jednoducho neustale na muzov za nieco urazaju. Casto nedokazu pochopit, ze vas proste nevieme zmenit a musime vas brat takych akych ste.”
,, Takze ak sa vsetko toto, co si povedala stane, je v poriadku, ked ju podvediem?”
,, Nie, nikdy to nie je v poriadku, ibaze rozhovor moze vsetko napravit a vela veci vyriesit.”
,, Niekedy ani rozhovor nepomaha. Vy sa tak rady zatnete a potom s vami clovek uz neprehovori ani pol slova.”
,, Mas pravdu, to nemozem popriet, ale na druhej strane, keby ste boli vy, muzi viac ochotny riesit problemy, aj nase urazanie by bolo na nizsom stupni.”

,, Paci sa mi to, co si povedala o tom, ze by sa mali zeny zmierit s tym, ze nas nikdy nezmenia.”
,, Ano? Nemysli si, ze sa na to potom v nasom vztahu budes moct vyyhovarat.”
,, Co blaznis? To bude prva vec, na ktoru sa odvolam.”
,, Dobre, co povies na modelovu situaciu? Predstav si dve velmi dobre kamaratky, pricom jedna z nich je zadana. Vsetci traja si vyborne rozumeju a raz sa kamaratka ocitne v chulostivej sitacii s priatelom tej druhej. Jasne ze mu povie, ze jej nemoze urobit taky podraz a aj napriek jeho natlaku si stoji za svojim. Na druhy den, je ochotna na vsetko zabudnut a nic nepovedat kamaratke o tom, ako sa ku nej spraval jej priatel. Zatial chapes vsetkemu?”
,, Nemal by som?”
,, Prepac, len sa pytam. Dobre,ideme dalej. Frajer vsak povie svojej priatelke, ze minulu noc jej kamaratka po nom vystartovala a uplne otoci celu situaciu naopak.
Namiesto toho, aby si stal za svojim konanim a tym, ako sa spraval uvrhne kamaratku do nemilosti. Ona si samozrejme vypocuje aj verziu kamaratky, aby sa nepovedalo. Co myslis, komu uveri a odpusti?”
,, Tazko povedat, lebo tato modelova situacia je velmi casta, ale myslim, ze kamaratke.”
,, Omyl, odpusti jemu, pretoze to je jej priatel a ona je len kamaratka. Najlepsie riesenie v tejto situacii je odpustit bud obom, alebo ani jednemu.”
,, To ste vy zeny, hadate sa koli nam a potom uz spolu neprehovorite ani slovka.”
,, Keby sme tu modelovu situaciu vymenili a za hlavne postavy dali dvoch kamaratov, je jasne, za on by odpustil jej a po case aj jemu, lebo by si uvedomil, ze za taku hlupost nechce stratit kamosa.”
,, Hej, nieco na tom pravdy bude.
,, Takze, odpustil by si neveru?”
,, Potreboval by som cas na premyslenie. Chcel by som vediet, ci pri tom nieco citila, alebo to bol len nahly skrat. Ak by nieco citila, neodpustil by som jej to. No ak by som vedel, ze to bolo v stave, ked som s nou nebol ochotny hovorit a ona to potrebovala a nasla niekde inde, no stale ma miluje, chcel by som to riesit.”
,, Kto povedal, ze rozhovory su niekedy zbytocne a treba prejst k cinom?”
,, Neviem, ale tie ciny v tomto pripade sa mi naozaj nepacia.”

 Blog
Komentuj
 fotka
tinka246  7. 7. 2010 17:27
zaujímavé
 fotka
adsy  8. 7. 2010 08:37
a bude aj pokračovanie?
Napíš svoj komentár